Jump to content
Misiek.

Dekoder EVOBOX PVR - dyskusja ogólna

Recommended Posts

Możecie nie wymieniać dekodera nic to nie da kanały TVP HD i TVP Seriale nadal się tną na liście ulubionych. 

Ludki zgłaszajcie to do ICOK i trzymajcie się krzesła jak będą Wam chcieli wcisnąć kit że jest to wina instalacji antenowej i nie da się im  wytłumaczyć że na tych samych parametrach na oficjalnej liście kanałów programy działają dobrze.

Edited by Max107

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie nic nie tnie z tego co piszecie. Z ciekawości zostawiłem na pół godzinki na TVP HD,i żadnych problemów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Właśnie miałem o tym pisać a tutaj już problem znany .U mnie też tną.Siła sygnału 100% ,jakość 72 % i efekt jakby słaby sygnał był a inne kanały z tych tp dzia£ają poprawnie.

 

Taki pomysł mam - a jakby zmienić nazwę stacji dodając np kropkę na koñcu ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coż, chyba wiem o co chodzi. TVP Seriale i TVP HD "nie lubią" swego sąsiedztwa na liście ulubionych. Wystarczy je rozdzielić innym kanałem i wszystko zaczyna działać.
W sumie warto podziękować pomocy technicznej za brak rozwiązania tego problemu - jest szansa na własny rozwój osobisty no i satysfakcję z rozwikłania zagadki ;)

I oczywiście nie jadę do APSu, bo to i tak by pewnie nie pomogło. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ale słuchajcie, do tej pory wszystko było ok. Nie wiem czy jakaś ostatnio aktualizacja była, czy nie, no ale definitywnie jest jakiś błąd w oprogramowaniu. Stosowna aktualizacja myślę, że by rozwiązała sprawę

Share this post


Link to post
Share on other sites

To trzeba ich naciskać żeby zrobili aktualizacje. Oby tylko czegoś przy okazji innego nie zepsuli.  :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aktualizacja jak najbardziej wskazana,choćby ze względu na brak fonii dźwięku aac na kanałach 4fun i filmów odtwarzanych z USB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4fun już chyba nie nadaje dźwięku aac, a zwykłe stereo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale przy filmach z USB krzyczy że nie wspierane audio czy coś w tym rodzaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W końcu po długiej wymianie zdań z pracownikiem biura obsługi udało sie ustalić, zę problem z kanałami TVP na liście ulubionych  jest już znany i pracują nad jego rozwiązaniem... Daty rozwiązania oczywiście brak. 

Edited by TomaszL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zastanawia mnie jedna rzecz, Polsat reklamuje dekoder "EVOBOX PVR to najbardziej zaawansowany technologicznie dekoder satelitarny w Polsce!* (z gwiazdką na końcu), to dlaczego to forum ma już 369 stron poświęconych błędom (no nie tylko, ale głównie) na tym dekoderze?

Edited by Nugens

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie gdzieś od tygodnia,niezależnie od kanału, sam wyłącza sygnał na 1-2 sekundy tzn.znika obraz a dekoder jest włączony.Powtarz się to niezalężnie od czasu pracy dekoder czy też długości oglądania danego programu np podczas oglądania meczu przytrafia się to 2-3 razy i nie ma jakieś powtarzającej się częstotliwości tego zdarzenia.Początkowo myślałem,że może to TV ale na wifiboxie nie mam takich sensacji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiesz co, znam ten problem, też podejrzewałem dekoder o te czyny, występują rzadko i też bez jakiejś ustalonej kolei,ale ostatnio chyba ze 3 dni temu zaczął mi głupieć obraz w ten sam sposób, po 3 czy czwartym razie odłączyłem sam TV od prądu i zresetowanie spowodowało że do dziś jest spokój, nie wiem czy to jakiś konflikt na HDMI czy w ogóle dekoder ma z tym coś wspólnego,ale potwierdzam że też się z tym spotykam. TV mam Samsunga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tym przycinaniem kanałów na liście ulubionych to u mnie robi się jakaś epidemia. Przestawiłem lekko TVP HD i TVP Seriale, to zaczęło się ciąć Kino Polska. Przestawiłem Kino Polska to teraz tnie mi TVP Kultura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tym sygnałem to faktycznie coś jest nie tak bo jak oglądam jeden kanał to na drugim kablu jest brak sygnału i po chwili sygnał wraca..... przy zmianie na liście ulubionych dekoder się resetuje....  kanały na hd7000 same się aktualizowały tu trzeba robić to ręcznie..... ktoś chyba porzucił aktualizacje tego dekodera 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam serdecznie to mój pierwsz post na tym forum

mój problem polega natym że nie mogę oglądać kanałów tvp hd i seriale tylko tych dwóch

jakość sygnału i siła sygnału jest dobra a te kanały klatkują,zanika obraz i dzwięk

Wymieniłem już evoboxa na nowy idalej to samo,mam multiroom ina drugim dekoderze jest ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

U siebie też zauważyłem zjawisko zacinania się kanałów Kinopolska, tvpseriale, tvpkultura na liście ulubionych. Napisałem w tej sprawie do ICOK.

Edited by Jerzykowski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja otrzymałem taka odpowiedź od CP

Szanowny Panie

W odpowiedzi na otrzymane zgłoszenie zarejestrowane pod numerem SP/.......31971 uprzejmie informujemy, że problem związany z działaniem kanału TVP Seriale oraz TVP HD na liście ulubionych jest nam znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem.

Jednocześnie pragniemy przeprosić za powstałe niedogodności.

W przypadku kontynuowania przedmiotowej sprawy prosimy nie usuwać treści poprzednich wiadomości. Zachowanie pełnej korespondencji przyśpieszy analizę zgłoszenia.

Z poważaniem,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dziś z rana przełączyłem na kanał Eska,a tam zamiast muzyki jakiś program o ogrodach leci.Patrzę na róg ekranu,a tam HGTV.I znów na liście z transponderami mieszali z tą migracją.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tym przycinaniem kanałów na liście ulubionych to u mnie robi się jakaś epidemia. Przestawiłem lekko TVP HD i TVP Seriale, to zaczęło się ciąć Kino Polska. Przestawiłem Kino Polska to teraz tnie mi TVP Kultura.

Identycznie tak samo :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polo tv, eska extra, focus tv tez pozamieniane albo nie świecą

 

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...