Will: Szkoda że vectra-01 nie udziła informacji na moje 2 pytania.
Poza tym ciekawe jak Vectra zareaguje na taki temat
http://satkurier.pl/news/70250/zamow-or ... lowki.html
gangrena: Telekomunikacja Polska rozszerza dostępność kanału telewizyjnego Orange sport. Zainteresowane telewizje kablowe będą go mogły włączyć do swojej oferty bez ponoszenia opłat. "pod adresem: podkabluj@orangesport.pl stacja przyjmuje zgłoszenia od widzów, którzy chcieliby oglądać Orange sport w "swojej" telewizji kablowej. Wystarczy podać jej nazwę - przedstawiciele handlowi Orange sport skontaktują się z operatorem.
http://media2.pl/media/85884-Orange-spo ... -domu.html
Jak myślicie Vectra włączy nam ten kanał w złotym? Lobbujcie w Vectrze i Orange sport ja już to robię
webforms: will napisał(a):
Poza tym ciekawe jak Vectra zareaguje na taki temat
http://satkurier.pl/news/70250/zamow-or ... lowki.html
Pewnie coś takiego: Włączenie nowego programu do oferty to długi proces, często związany z trudnymi negocjacjami. Niestety, na dzień dzisiejszy nie umiem powiedzieć więcej.
Will: Zapewne tak, ale mimo to warto dawać znać że klenci czuwaja nad informacjami w kwestii kanałów
golbi_84: Tylko ze HBO chyba nadal nie jest pełna ofertą gdzie jest HBO OD czy HBO GO?
A czy trzeba koniecznie brać wersje HD czy nie można podzielić tego na HBO SD i HBO HD jakoś N posiada tylko wersje HD a wiec można rozdzielić i oferować tylko SD lub tylko HD
EUROSPORT 2 jest odkodowany
golbi_84: Jak kanał ma być oferowany za darmo to rozmowy powinny być krótkie
tester19: Już znamy problemy Vectry z Kanałem Czwórka Radio na Wizji. Oczywiście opoźnienie do wszystkich platform i sieci kablowych z włączeniem kanału o 3 miesiące. Co do Orange Sport tu pewnie będzie tak samo nie spodziewałbym się szybkiej reakcji jak w ogóle go włączą. Uważają, że oferte mają ekstra na dzień dziś
arczi1280: Orange Sport ma dość ciekawą ramówkę i do tego kanał za darmo więc można go wprowadzić do oferty, ale znając opieszałość Vectry możemy się nawet nie doczekać tego kanału w ofercie.
Podobno ktoś tu podawał, że nowe kanały HD z paczki C+ miały być w połowie listopada w ofercie Vectry
Will, gangrena, webforms, golbi_84, tester19, arczi1280: Jedyne, co mogę odpowiedzieć, to że obecnie rozmawiamy z nimi.
pawel1902: Vectra-01
Gdy będzie już pan wiedział coś więcej to niech pan tylko napisze tu na forum kiedy będą włączone do oferty kanały C+ GOL HD i C+ WEEKEND HD z góry dziękuje i to tyle już nic nie pisze w tej sprawie.
Pawel1902: Zawsze informujemy naszych abonentów o wszelkich zmianach programowych, wykorzystując różnego rodzaju narzędzia komunikacji. Oczywiście jak tylko będę coś wiedział na temat włączenia kanałów, o których piszesz dam znać na forum.
Scorpion: Vectra-01 napisał(a):
umowę rozwiązać możesz zawsze. Jeśli podpisałeś ją na warunkach promocyjnych będziesz musiał liczyć się z karą, która wynika z podpisanego zobowiązania.
Proszę nie straszyć klientów karami, bo to niezgodne z prawem! Jeśli wypowie umowę ze względu na zmianę oferty programowej (o tym napisał!), to nie będzie miał żadnej kary.
Scorpion: nie straszę tylko informuję. W przypadku rozwiązania umowy na czas określony (tzw. Promocji) naliczana jest odpowiednia kara. Przyznaję Ci również rację, że w przypadku wypowiedzenia umowy na podstawie zmiany oferty programowej abonentowi przysługuje prawo rozwiązania umowy bez jakichkolwiek konsekwencji z zachowaniem obowiązującego, trzydziestodniowego okresu wypowiedzenia, zgodnie z Regulaminem Świadczenia usług Telekomunikacyjnych.
golbi_84: Vectra-01 napisał(a):
Golbi_84: Opłata za dekoder PVR uzależniona jest od posiadanego pakietu. Jeśli powiesz, którą opcją jesteś zainteresowana wówczas udzielę konkretnej informacji
Szerze się jeszcze zastanawiam kilka opcji
1. Platyna + HBO + Canal+ + dekoder PVR + internet 8 Mb + Multiroom (SD)
2. Platyna + HBO + Canal+ + dekoder PVR + internet 16 Mb + Multiroom (SD)
3. VIP + dekoder PVR + internet 8 Mb + Multiroom (SD)
4. VIP + dekoder PVR + internet 16 Mb + Multiroom (SD)
Wszystko zależy o mniej więcej cen
Formalnie każda propozycja paczki bez telefonu minimum z platyną PVR i 8 MB
A i jeszcze jedno czy to prawda o TV1000 od stycznia? I czy będą kanały nPremium?
Golbi_84: W pakiecie platynowym aktywacja dekodera PVR kosztuje 150zł. W ofercie VIP opłata ta wynosi 50zł. Informacje na temat aktualnych promocji możesz znaleźć na stronie internetowej: http://www.vectra.pl/telewizja/telewizj ... /promocje/
James28: Witam Wszystkich. Mam pytanie i mam nadzieję, że mi pomożecie. Kwestia dotyczy rozwiązania umowy. Dzisiaj byłem się pytać w BOK-u odnośnie rozwiązania umowy w związku z faktem otrzymania informacji odnośnie wycofania z oferty kanału "MOVIES 24". Do tej pory byłem przekonany, że mogę złożyć pismo dot. rozwiązania umowy do 30 dni od otrzymania informacji, że dany kanał został wyłączony z oferty. Jednak Pani w BOK-u poinformowała mnie, że powinienem złożyć pismo o rezygnacji w ciągu 14 dni od dnia otrzymania powyższej informacji. Czy udzielono mi prawidłowej odpowiedzi??? Z góry dziękuję za odpowiedź pomoc w tej sprawie. Jeżeli byłoby to jednak 30 dni to prosiłbym o podanie art. na który powinienem się powołać rozmawiając jeszcze raz w BOK-U.
Scorpion: Wszystko masz w Regulaminie świadczenia http://www.vectra.pl/pdf/regulamin_glowny.pdf konkretnie pkt 4.6, cytuję:
". W przypadku, o którym mowa w pkt. 4.3.b., Abonent uprawniony będzie do rozwiązania Umowy, pod warunkiem doręczenia Dostawcy Usług oświadczenia w tym zakresie w formie pisemnej, w terminie 30 dni od dnia otrzymania pisemnego powiadomienia o zmianie bądź modyfikacji Usług, o którym mowa w pkt. 4.4"
Jak widać, Pani w BOK nie zna regulaminu firmy, w której pracuje...
James28: Potwierdzam, masz 30 dni na wypowiedzenie umowy od dnia otrzymania pisemnego powiadomienia o zmianie oferty programowej (pełen okres rozliczeniowy). W przypadku braku akceptacji zmian należy poinformować Vectrę o rozwiązaniu umowy pisemnie lub osobiście w lokalnym Biurze Obsługi Klienta, zachowując obowiązujący okres wypowiedzenia umowy.
Pepe1974: Vectra-01 napisał(a):
Maliniaq: Witam.
Podobno Canal +3d nadaje codziennie o godz 20tej programy w 3D , a u mnie czarny ekran ?
Czy wiecie coś na ten temat?
Tester19: Wina leży po stronie Vectry. W Cyfrze + na kanale Canal + 3D jest plansza kanału bądz zapowiedz programu który ma byc nadawany. Nie widziałem przez ostatnie dni żeby tam była jakaś ciemność ale w Vectrze jak zawsze na odwrót
Maliniaq, Tester19:(...)
Canal+ 3D jest dostępny bezpłatnie dla wszystkich abonentów Vectry posiadających pakiet Canal+ HD z dekoderem HD (trzeba też dysponować telewizorem 3D).
w tej chwili kanał jest na liście... [czyt. jest dostępny] ale dlaczego nie "świeci"?
Cornee: Sprawdziłem jak sie ma sprawa z Canal+3D w UPC - tam cały dzien jest plansza z napisem Canal+3D albo z zapowiedzią najblizeszego programu a wieczorem o 20 leci jakis program (widzialem mecz i widzialem koncert) - czyli dokładnie tak samo jak na dekoderach Cyfry+. Oczywiscie w nadziei ze u nas tez tak jest nastawiłem 12.11 dekoder by nagrac reklamowany przez Canal+3D koncert KYLIE MINOGUE I "APHRODITE" i oczywiscie nic sie nie nagrało. Myslę że Vectra standardowo przeoczyła (o czym świadczy powyższy wpis Vectra-01) ze Canal+3D to juz nie tylko pasmo pomocnicze wykorzystywane raz w miesiacu by pokazac w 3d premierę tego co leci jako 2d na Canal+ (a w pozostale dni technicy mogą to spokojnie wyłączyc). Vectro prosimy o pobudkę...
Pepe1974, Tester19, Cornee: Obecnie wszystko powinno działać jak należy. Czy mógłbyś sprawdzić i potwierdzić?