SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Pace HD PVR 500GB

Pytania i problemy związane z ofertą platformy CYFRA+

Pace HD PVR 500GB

Postprzez Krzychooo » 28 lis 2011, o 14:23

N-ka nic nie obiecywala w kwestii softu a zrobila dzisiaj zmiene. W Cyfrze to sie gada, ale nic nie robi. Ja się dziwie, że nikt tam nie polecial odpowiedzialny za sprzet w Cyfrze. Takiej amatorszczyzny to chyba nawet w CP nie ma.
Obrazek : Comfort+, Extra+, Multi+, 6xC+, C+VOD, HBO, MR (2 x Cameleon), Pace PVR : 5x0/10x79,90
Krzychooo
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 548
Dołączył(a): 4 paź 2008, o 11:47

Pace HD PVR 500GB

Postprzez biw » 28 lis 2011, o 14:25

Zgadza się!
biw
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 103
Dołączył(a): 18 sie 2011, o 13:27

Pace HD PVR 500GB

Postprzez grzesiek87 » 28 lis 2011, o 14:28

n-ka, n-ka, ciagle n-ka, jak uważacie n-ke za tak cudną platformę to co jeszcze robicie w cyfrze? Po za tym to jest temat o PACE HD PVR 500GB i na nim sie powinniśmy skupić a nie na n-ce.
CANAL+ OPTIMUM|HBO HD|HD-OPTIMUM|MULTIROOM
PACE HD PVR ver. z DVB + SAGEMCOM DSI87 HD | Ferguson FX6600 CR
Hot Bird 13'E i Astra 19.2'E

Obrazek
Avatar użytkownika
grzesiek87
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 66
Dołączył(a): 17 lis 2011, o 14:05
Lokalizacja: PIŁA

Pace HD PVR 500GB

Postprzez polux » 28 lis 2011, o 14:45

Mam zamiar przejsc na odbior z HB i Astry (do tej pory tylko HB) za pomoca zeza.
Jak wyglada sytuacja z Pace HD PVR odnosnie zasilania 2 LNB's i przelacznika DiSEqC?
Obilo mi sie o uszy, ze Pace moze miec problemy z zasilaniem.
W moim przypadku wygladaloby to tak:
2 X LNB Inverto Black Ultra = 2 X 200mA = 400mA
1 X przelacznik DiSEqC 5/2 = 50mA

Czy Pace da rade przy ok. 450mA?
Jakiej firmy przelacznik DiSEqC dziala bezproblemowo z Pace HD PVR?

P.S.
W zestawie jest jeszcze zacny Pioneer BCT-1430 - tylko do HB (bez DiSEqC).
Przewody max. 20m.
polux
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 17:12

Pace HD PVR 500GB

Postprzez Kate » 28 lis 2011, o 17:04

Pace spokojnie pod Diseqc da radę, tylko musi być Diseqc, wersja 1.0.
CTA nC+...

Używam:
SAT: Cyfra+ --> Depozyt Prestiż HD+, Pace HD PVR
KOM: Orange Mix + Orange dla firm
NET: TP SA, Neostrada

chcę Audi A6/A8 :)
Avatar użytkownika
Kate
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 321
Dołączył(a): 24 gru 2010, o 22:23
Lokalizacja: Warszawa

Pace HD PVR 500GB

Postprzez Krzychooo » 28 lis 2011, o 18:13

grzesiek87 napisał(a):n-ka, n-ka, ciagle n-ka, jak uważacie n-ke za tak cudną platformę to co jeszcze robicie w cyfrze? Po za tym to jest temat o PACE HD PVR 500GB i na nim sie powinniśmy skupić a nie na n-ce.


Uważamy za TOTALNĄ porażkę rozwój softu w sprzęcie Cyfry, jego modyfikację itp. Jak można tak pie***yć sprawę. Po co gadanie, tony lasów wyciętych na ulotki HBO GO. MOOD itp. jak nie potrafią sobie z tym poradzić. Wiem w jakim wątku piszę i przypominać mi tego nie musisz. Pace PVR: zrypane nagrywanie, sam nagrywa co chce i ile chce, u mnie jak się uruchamia to słuchać bulgotanie, dosłownie: BULGOTANIE jak w kanalizacji. I co ? Jajco i nikogo to w Cyfrze nie obchodzi. Głupiego nagrywania, EPG poprawić nie potrafią a się biorą za obiecywanie cudów. To tyle ode mnie w tym temacie.
Obrazek : Comfort+, Extra+, Multi+, 6xC+, C+VOD, HBO, MR (2 x Cameleon), Pace PVR : 5x0/10x79,90
Krzychooo
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 548
Dołączył(a): 4 paź 2008, o 11:47

Pace HD PVR 500GB

Postprzez grzesiek87 » 28 lis 2011, o 18:16

jak ci bulgota to go wymien a nie zale wylewasz, jak cos jest uszkodzone i bulgocze to ci soft nie pomoze
CANAL+ OPTIMUM|HBO HD|HD-OPTIMUM|MULTIROOM
PACE HD PVR ver. z DVB + SAGEMCOM DSI87 HD | Ferguson FX6600 CR
Hot Bird 13'E i Astra 19.2'E

Obrazek
Avatar użytkownika
grzesiek87
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 66
Dołączył(a): 17 lis 2011, o 14:05
Lokalizacja: PIŁA

Pace HD PVR 500GB

Postprzez Feniks1983 » 28 lis 2011, o 18:24

No i pięknie. Do Sagecoma właśnie wydali nowy soft. Ciekawe w takim razie, ile My (posiadacze Pace) będziemy czekać na nowy soft? :)
Obrazek CANAL+PLATINUM Z HBO
Avatar użytkownika
Feniks1983
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 571
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 15:37
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

Pace HD PVR 500GB

Postprzez polux » 28 lis 2011, o 18:29

Kate napisał(a):Pace spokojnie pod Diseqc da radę, tylko musi być Diseqc, wersja 1.0.


Diseqc jakiej firmy wspolpracuje bezproblemowo z Pace?
polux
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 17:12

Pace HD PVR 500GB

Postprzez majk » 28 lis 2011, o 18:47

Mysle że jak dali do Sagecoma i wyrobili się w terminie to i jest szansa że Pace tez dostanie aktualizacje
majk
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 315
Dołączył(a): 10 gru 2006, o 16:31

Pace HD PVR 500GB

Postprzez Marek » 28 lis 2011, o 18:48

polux napisał(a):
Kate napisał(a):Pace spokojnie pod Diseqc da radę, tylko musi być Diseqc, wersja 1.0.


Diseqc jakiej firmy wspolpracuje bezproblemowo z Pace?
Ja mam 2 oddzielne anteny na HB i Astrę i używam diseq 2.0 NS-21E RoHS 2x1 DiseqC SWITCH i jak to tej pory od sierpnia 2010 działa bezproblemowo.Jedynie po wgraniu chyba oprogramowania 146 lub 147 przestał działać.Ale po ponownym wgraniu listy programowej działa OK.Pozdrowienia
Canal+Platinum+HBO+Pace PVR/TV-LG 42LW570S-3D + Blu-Ray BP 1600 Samsung
Marek
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1008
Dołączył(a): 14 sie 2006, o 12:33
Lokalizacja: Płock

Pace HD PVR 500GB

Postprzez kkurko » 28 lis 2011, o 19:28

Czy są jakieś inne modele bardziej zjadliwe od PAce'a?
Canal+DEKODER PACE HD PVR,HBO Super Premium
N-Full
kkurko
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 14
Dołączył(a): 21 lis 2011, o 13:42

Pace HD PVR 500GB

Postprzez playouter » 28 lis 2011, o 19:29

Sagemcom
Za prawdę powiadam Wam, prędzej dowiecie się prawdy od osób trzecich, niż tych, którzy powinni tą prawdę wyjawić...
Avatar użytkownika
playouter
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 89
Dołączył(a): 16 lis 2010, o 03:08
Lokalizacja: Warszawa

Pace HD PVR 500GB

Postprzez mariusz5891 » 28 lis 2011, o 20:49

Mam jeszcze jeden problem z tym dekoderem. Od pierwszego podłączenia raz na jakiś czas (raz na półgodziny, raz na 15 minut) zanika głoś na jakąś sekundę, tak jakbym wcisnął mute i od razu wyłączył. Czy ma ktoś podobny problem? Czy to kolejna wada aktualnego softu?
Avatar użytkownika
mariusz5891
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 284
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 11:41

Pace HD PVR 500GB

Postprzez lukas_k » 28 lis 2011, o 21:18

@mariusz5891
Ja takiego problemu nie mam, ale mam podłączony dekoder scartem do TV kineskopowego, więc może dlatego ;)
nc+ - CANAL+ Platinum + HBO + Multiroom Premium (nBox Recorder Turbo)

Mój twitter
Avatar użytkownika
lukas_k
Król LM/LE Typer 2013/2014
Król LM/LE Typer 2013/2014
 
Posty: 6928
Dołączył(a): 7 lis 2007, o 18:54
Lokalizacja: Okolice Radomia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do CYFRA+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: pix i 4 gości