Jump to content
Poland

Archiwalne ramówki stacji telewizyjnych i radiowych

Recommended Posts

9 listopada 1958, niedziela

16:00 Program dla dzieci

16:15 Program dla młodzieży

17:00 Mistrz Pathelin - komedia

18:40 Telewizyjny Kurier Warszawski (Ciekawostką jest to, że w niektórych czasopismach, np. w Dzienniku Polskim (krakowski dziennik) było napisane, że tu miała wyznaczone miejsce przerwa.)

19:30 Dziennik telewizyjny

20:15 Teleturniej - Byki i Byczki

21:15 Iluzjon Babuni

 

10 listopada 1958, poniedziałek

17:55 Eureka - magazyn pop.-naukowy

18:30 Aktualności

19:00 Program publicystyczny

19:30 Dziennik Telewizyjny

20:00 Reportaż z międzynarodowego spotkania bokserksiego Węgry-Polska

20:20 Teatr Telewizji: Zawieja - W. Panowej

 

28 września 1961, czwartek

17:45 Program dla dzieci

18:15 Program Filmowy

18:45 Polska Kronika Filmowa

19:00 Wspomnienia o gwiazdach

19:30 Dziennik telewizyjny

20:00 Piąte opowiadanie z cyklu: Fakty i podglądy

20:30 KOBRA: Gasnący płomień

22:00 Ostatnie wiadomości

22:10 Program na piątek

 

TVP1, środa, 06.05.1992

08:00 Dzień dobry - poranny magazyn rozmaitości

09:00 Wiadomości poranne

09:10 Domowe przedszkole

09:35 Porozmawiajmy o dzieciach

09:40 Program dnia

09:45 Głowa do góry /1/ - program poradniczy dla kobiet

10:00 Kobieta za ladą /8/: Opowieści o dwóch kasjerkach

10:30 Głowa do góry /2/ - program poradniczy dla kobiet

11:05 Kultura ludowa: Konteksty

12:00 Wiadomości

12:10 Program dnia

12:15 Telewizja Edukacyjna

16:10 Program dnia

16:15 Dla młodych widzów: Latający Holender

16:40 Kino nastolatków: Ostatni elektryczny rycerz /2/ - serial prod. USA

17:15 Teleexpress

17:35 Klinika zdrowego człowieka - Przez pępek

18:00 Bill Cosby Show - serial prod. USA

18:30 Encyklopedia II wojny światowej: Inwazje powietrzne

19:00 Dziesięć minut dla ministra pracy

19:10 Dobranoc: Opowieści upierzonego węża

19:30 Wiadomośći

20:10 Studio Sport - finał Pucharu Zdobywców Pucharu w piłce nożnej

21:10 Reflex - program publicystyczny

22:25 Aby do świtu - telenowela TVP (Większość gazet podaje jeszcze skrót sprzed 24 marca 1992 - TP)

22:45 Wiadomości wieczorne

23:00 Dom /3/ - serial TVP (Większość gazet podaje jeszcze skrót sprzed 24 marca 1992 - TP)

00:20 Poezje na dobranoc

 

TVP2, środa, 06.05.1992

07:30 Panorama

07:40 Rano

08:10 Starcom - Kosmiczne Siły Zbrojne Stanów Zjednoczonych - serial prod. USA

08:35 Świat Kobiet - magazyn

09:00 Transmisja obrad Sejmu

15:45 Powitanie

15:50 Starcom - Kosmiczne Siły Zbrojne Stanów Zjednoczonych - serial prod. USA

16:15 Sport - magazyn boksu zawodowego

16:30 Panorama

16:40 Ekostres - Zostawić czy wyciąć

17:00 Losowanie gier Liczbowych Totalizatora Sportowego

17:05 Milos Forman - film dok. prod. angielskiej

18:00 Programy Lokalne

18:30 Allo, allo - serial prod. angielskiej

19:00 Pokolenia - serial prod. USA

19:20 Wywiad Dwójki

19:30 Język Angielski - lekcja /60/

20:00 Z biegiem rzeki - serial prod. australijskiej

21:00 Panorama

21:25 Ekspres Reporterów

22:00 Studio Teatralne Dwójki: Upadek, Albert Camus, reż. Jerzy Markuszewski

23:05 Jestem za... Ewa Łętowska

23:35 Nowa Rzeczywistość Artystyczna: Obiekty Edwarda Łazikowskiego

00:00 Panorama

00:10 Program na czwartek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,poszukuje archiwalnych ramówek Szczecińskiej TV GRYF z 2006r oraz ramówek TV Szczecin z 1992-2000r

Share this post


Link to post
Share on other sites

Program dnia NTW

na 22 stycznia 1994 sobota

 

05:40 Detektyw Remington Steele - serial

06:30 Posterunek przy Hill Street - serial

07:20 Kino - Teatr - magazyn kulturalny

07:50 Muzyka i program dnia

07:55 Wiadomości Warszawskie

08:15 Filmy animowane dla dzieci

09:30 Posterunek przy Hill Street - serial

10:45 Maria - telenowela

11:30 Magazyn sportowy - koszykówka

12:30 Sol de Batey - telenowela

13:30 Moje dzieci, moje życie - telenowela

14:15 Fotel - program Doroty Wellman

14:45 Krzyżówka szczęścia - teleturniej

15:15 A Teraz Konkretnie...

- rozmowę ze Zbigniewem Niemczyckim prowadzi A. T. Kijowski

16:15 Filmy animowane dla dzieci

17:30 Wiadomosci Warszawskie

18:05 Posterunek przy Hill Street - serial

19:15 Maria - telenowela

20:00 MacGyver - serial

21:45 Wiadomości Warszawskie

22:05 Cios w serce - film prod. wł.

00:10 Wiadomości Warszawskie

00:30 Włochy - Niemcy 4:3 - film

02:00 Maria - telenowela

02:45 Muzyka na dobranoc i program

Share this post


Link to post
Share on other sites
Czy miałby ktoś skany z SUPER TV i TELE Tygodnia z okresu 1992-1994? :)

Tele Tydzień z 1994 roku z tego co widziałem można kupić na ebay'u :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

W poszukiwaniu archiwalnych ramówek można skorzystać z http://www.archive.org/ wystarczy wpisać nazwę strony i może uda się coś znaleźć. Można np. zobaczyć jak wyglądała strona satkurier.pl 10 lat temu:-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poniedziałek

3 stycznia 2005

 

TVP 1

05:55 Wiadomości - skrót około godz. 9:00, 10:25, 13:40, 14:20

06:00 Kawa czy herbata - magazyn

08:00 Wiadomości

08:10 Pogoda

08:15 Cafe serio - magazyn

08:25 Kawa czy herbata - magazyn

08:45 Telezakupy

09:05 Maks i Ruby (17) - serial anim. Kanada 2002

09:25 Budzik - program dla dzieci

09:55 Ruy, the Little Cid - film animowany

10:30 Moda na sukces (2396) - telenowela USA 1997

10:55 Pod słońcem południa (8) - serial obycz. Francja 2001

11:40 Telezakupy

11:55 Książki na zimę - magazyn kulturalny

12:00 Wiadomości

12:10 Agrobiznes Polska 2004

12:20 Rolnictwo na świecie - magazyn informacyjny dla rolników

12:40 Plebania (489) - serial obycz. Polska 2004

13:15 Klan (891) - telenowela Polska 2004

13:35 Turniej Czterech Skoczni - Innsbruck - skoki narciarskie

16:00 Program dla młodzieży

16:25 Moda na sukces (2396) - telenowela USA 1997

16:50 Sportowy Express

17:00 Teleexpress

17:20 Razem na biegun. Antarktyda - reportaż

17:30 Klan (894) - telenowela Polska 2004

18:00 Jaka to melodia? - quiz muzyczny

18:30 Bob - swój chłop (1) - serial kom. USA 2001

19:00 Lippy i Messy - kurs językowy Wielka Brytania

19:05 Wieczorynka Niemcy

19:30 Wiadomości

19:55 Sport

20:00 Pogoda

20:05 Prosto w oczy - program publicystyczny

20:25 Pogoda

20:30 Program publicystyczny

21:00 Ożenek - spektakl teatralny Polska 1976

22:35 Wiadomości

22:45 Rajd Dakar 2005 - kronika

23:00 Spaleni słońcem - dramat Rosja/Francja 1995

01:10 Sprawy rodzinne 2 (1) - serial obycz. USA 2000

 

TVP 2

 

06:50 Złotopolscy (1) - telenowela Polska 1997

07:15 10 minut tylko dla siebie - magazyn Polska 2004

07:25 Rodzina Leśniewskich (1) - serial dla młodzieży Polska 1978

07:50 Podróże do bajek (4) - serial anim. Polska

07:55 Przygód kilka wróbla Ćwirka (37) - serial anim. Polska

08:10 Na dobre i na złe (186) - serial obycz. Polska 2004

09:50 M jak miłość (1) - serial obycz. Polska 2000

10:35 Pytanie na śniadanie - magazyn Polska 2004

11:15 Panorama Polska 2004

11:19 Prognoza pogody Polska

11:20 Lokatorzy (1) - serial kom. Polska 1999

11:50 Pytanie na śniadanie - magazyn Polska 2004

12:35 Kochaj mnie (93) Polska 2004

13:00 Panorama Polska 2004

13:13 Pogoda Polska 2004

13:15 Telezakupy

13:30 Życie do poprawki 2 (3) - serial obycz. Kanada 2000

14:15 Złotopolscy (638) - telenowela Polska 2004

14:45 Złote wieki Egiptu (1) - film dokumentalny USA 2001

15:40 Płomień serca - program religijny

16:00 Panorama Polska 2004

16:10 Na dobre i na złe (200) - serial obycz. Polska 2004

17:00 Przystanek praca - magazyn Polska

17:15 Reportaż

17:55 Pogoda Polska 2004

18:00 Program lokalny

18:30 Panorama Polska 2004

18:55 Pogoda Polska 2004

19:05 Na osi zła - Kraj cichej śmierci - film dokumentalny Wielka Brytania 2004

20:00 Panorama - flesz Polska 2004

20:05 M jak miłość (283) - serial obycz. Polska 2004

20:55 Kulisy serialu "M jak miłość" - reportaż Polska

21:00 Kochaj mnie (94) Polska

21:30 997 - magazyn kryminalny Polska

22:00 Panorama Polska 2004

22:20 Biznes - program publicystyczny Polska 2004

22:25 Sport-telegram Polska 2004

22:32 Pogoda Polska 2004

22:40 Życie jest piękne - film dokumentalny Polska 2004

23:40 Tajne akcje CIA (1) - serial sensac. USA 2003

00:20 Tajne akcje CIA (2) - serial sensac. USA 2003

 

Polsat

06:00 Piosenka na życzenie - magazyn muzyczny

06:45 TV market

07:00 Pokémon (1) - serial anim. Japonia/USA

07:30 MacGyver (59) - serial sensac. USA/Kanada 1990

08:30 Interwencja - cykl reportaży

08:50 Czułość i kłamstwa (1) - serial obycz. Polska 2000

09:20 Szkoła przetrwania (4) - serial obycz. USA/Kanada 2000

10:20 Kosmici (1) - serial kom. Polska 2004

10:50 Mała czarownica - film fantastyczny USA 1997

12:25 Niezłomny wiking - dramat USA 1954

14:45 Dziki (2) - serial kom. Polska 2003

16:00 Pogoda

16:10 Interwencja (355) - cykl reportaży

17:00 Jezioro marzeń 5 (19) - serial dla młodzieży USA 2002

18:00 Pierwsza miłość (18) - serial obycz. Polska 2004

18:45 Wydarzenia Polska 2005

19:15 Sport

19:20 Pogoda

19:25 Samo życie (458) - serial obycz. Polska

20:15 13. posterunek (27) - serial kom. Polska

21:00 Rambo III - film sensacyjny USA 1988

21:30 Studio Lotto (w przerwie filmu)

22:55 Biznes Wydarzenia - magazyn ekonomiczny

23:15 Pogoda

23:25 Bumerang (319) - program publicystyczny

23:55 Co z tą Polską? (14) - program publicystyczny Polska 2005

00:55 Kobieta na topie - komedia obyczajowa USA 2000

02:30 Muzyka na bis - program muzyczny

 

TVN

 

06:45 Telesklep

07:25 Uwaga! - magazyn

07:45 Prześwietlenie - program publicystyczny Polska 2005

08:15 Najsłabsze ogniwo - teleturniej Polska 2004

09:05 Wykręć numer - teleturniej Polska 2005

10:05 Chwila prawdy - program rozrywkowy Polska 2005

11:05 W-11 wydział śledczy - dokument fabularyzowany Polska

11:35 Rozmowy w toku - talk show

12:40 Zielone drzwi - program publicystyczny

13:10 Nash Bridges (16) - serial sensac. USA 1996

14:05 Serce z kamienia (86) - telenowela Meksyk 2004

14:55 Ostry dyżur 6 (13) - serial obycz. USA

15:55 Grzesznica (33) - telenowela Meksyk 2003

16:45 Fakty

17:00 Uwaga! - magazyn

17:15 W-11 wydział śledczy - dokument fabularyzowany Polska 2004

17:50 Rozmowy w toku - talk show

19:00 Fakty

19:30 Sport

19:40 Pogoda

19:45 Uwaga! - magazyn

20:10 Najsłabsze ogniwo - teleturniej Polska 2005

21:00 Na Wspólnej (394) - serial obycz. Polska 2004

21:30 Moja krew - program rozrywkowy Polska 2005

22:25 Kasia i Tomek 3 (72) - serial kom. Polska 2003

22:55 Camera Cafe (2) - serial kom. Polska 2004

23:05 Camera Cafe (2) - serial kom. Polska 2004

23:15 Camera Cafe (2) - serial kom. Polska 2004

23:25 Fakty, ludzie, pieniądze - magazyn gospodarczy

23:55 Multikino - magazyn filmowy

00:20 Co za tydzień - magazyn Polska 2005

00:45 Red Light - program erotyczny

01:35 Uwaga! - magazyn

01:55 Nic straconego

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polskie Radio Program I i II - 6-9 II 1983r.

radiofd.th.jpg

 

Telewizja Polska Program I i II - 6-9 II 1983r.

telewizja.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znalazłem ramówkę TVP1 na 02.10.1970. Niestety pomimo tej daty nie znalazłem programu dnia TVP2 z tego samego dnia. Ze skanu gazety który ten program przepisuję nie było programu Dwójki, nawet w numerach Gazety Częstochowskiej z 1975r.

T(V)P1, 02.10.1970:

15:20 Politechnika TV: Matematyka - kurs przygotowawczy: Właściwości funkcji

15:55 Politechnika TV: Matematyka - kurs przygotowawczy: Równania i nierówności

16:30 Dziennik TV

16:40 Dla dzieci: Schwytana Tęcza - film z serii "Przygody Buratino" i "Cezar" - film z serii "Dzieci z naszej szkoły"

17:35 Program lokalny

17:50 Nie tylko dla pań

18:15 Od Sedanu do poczdamu - program dokumentalny

18:40 Dialog - program muzyczno-poetycki

19:20 Dobranoc

19:30 Dziennik TV

20:05 "Miłość od pierwszego wejrzenia" - film z serii "Szczęście małżeńskie" /cz. 1/

20:30 KRAJ

21:10 Teatr Telewizji: Gerard Hauntmann - Futro bobrowe

22:40 Dziennik Telewizyjny

22:55 Program na jutro

23:00 Politechnika TV: Matematyka - kurs przygotowawczy: Właściwości funkcji

23:35 Politechnika TV: Matematyka - kurs przygotowawczy: Równania i nierówności

Poza tym na stronie http://www.biblioteka.czest.pl znalazłem wydania Gazety Częstochowskiej z lat 1956-1985, ale tylko wydania z lat 1961-1975 i 1979-1985 mają programy dnia.

 

Program dnia na 29.10.1962:

 

W wersji warszawskie, źródło: wydanie OkMagazynu z grudnia 2008:

17:25 Program dnia

17:30 „Miś z okienka”

17:40 Filmowa kronika dla dzieci i młodzieży

18:05 Telewizyjny Kurier Warszawski

18:20 Kino Krótkich Filmów prowadzi B. Michałek

18:55 „Eureka”

19:30 Dziennik Telewizyjny

20:00 „Dobranoc”

20:10 „Faszysta ma wszędzie twarz jednakową” dla młodzieży program wstępny z cyklu pt. „Zbrodnia bez maski”

20:40 Tele-Echo w opracowaniu I. Dziedzic

21:10 Teatr Telewizji. „Pies ogrodnika"

22:40 Ostatnie wiadomości

 

W wersji katowickiej, źródło Dziennik Polski z 1962 r. (różnice od warszawskiej wersji są pogrubione):

16:45 Kalejdoskop sportowy

17:15 Telewizja Katowice informuje

17:30 „Miś z okienka”

17:40 Magazyn Kleksik

18:20 Kino Krótkich Filmów prowadzi B. Michałek

18:55 „Eureka”

19:30 Dziennik Telewizyjny

20:00 „Dobranoc”

20:10 „Faszysta ma wszędzie twarz jednakową” dla młodzieży program wstępny z cyklu pt. „Zbrodnia bez maski”

20:40 Tele-Echo w opracowaniu I. Dziedzic

22:40 Ostatnie wiadomości

21:10 Teatr Telewizji. „Pies ogrodnika"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poszukam ramówki z 16 października 1978 (dnia wyboru Karola Wojtyły na papieża), 31 sierpnia 1980 i 6 lipca 1974.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sobota, 06.07.1974

TP1 (niestety nie mam programu dnia TP2 na ten dzień)

09:00 Poranek Telewizji Najmłodszych

10:00 Posąg Księżniczki Ralu - film fab. prod. rum.

11:35 Przerwa

14:55 Na opolskiej ziemi

15:15 Nie tylko dla pań

15:50 Piłkarskie Mistrzostwa Świata - mecz o 3 i 4 miejsce (w przerwie ok 16:45 Dziennik)

18:05 Pomorzany - reportaż filmowy

18:30 Pegaz - magazyn kulturalny

19:20 Dobranoc

19:30 Monitor

20:20 "Ach miłości pod kwitnącą pomarańczą" Frederico Garcia Lorci

21:35 Dziennik

21:55 Wiadomości sportowe

22:25 Posąg Księżniczki Ralu - film fab. prod. rum.

 

niedziela, 31.08.1980

TP1

07:00 TTR - Jaka odmiana, taki plon

07:40 Nowoczesność w domu i zagrodzie

08:10 Emerytury dla rolników

08:20 spam

08:55 Program dnia

09:00 Teleranek

10:20 Antena

10:45 Republika słońca - Uzbekistan

11:40 Dziennik

11:55 Rolnicze rozmowy

12:25 Poczet aktorów polskich: Mieczysława Ćwiklińska

13:15 Przygody Sindbada

13:40 Piękne głosy - Ewa Podleś

14:30 W gościnie u Węgrów

15:00 Telewizyjny koncert życzeń

15:45 Losowanie Dużego Lotka

16:10 Pieśni z Rodowodem

17:05 Sandokan /5/ - film przygodowy prod. włoskiej

17:55 I liga piłki nożnej

18:50 Małe Kino - Koń

19:00 Wieczorynka

19:30 Dziennik telewizyjny

20:10 Zamek pułapka - franc.-wł. komedia sensacyjna

21:45 Sportowa niedziela

22:15 Brahms - koncert fortepianowy d-moll

 

TP2

09:45 Program wojskowy: Reduty września

10:15 Lato w dwójce

10:25 Przeboje tygodnia

12:00 Teatr Telewizji: Emil Zegadłowicz - Domek z Kart

13:30 Popołudnie fauny i flory

14:15 Czary mary /cz. III/ - program rozrywkowy

15:10 Młodzi mistrzowie tańca /cz. II/ - radziecki program baletowy

16:10 Wielka Gra

16:55 I liga piłki nożnej

17:45 Pechowa kamienica - czechosłowacki film kryminalny

18:50 Wszystko już było

19:30 Dziennik telewizyjny

20:10 Lato w dwójce

20:20 Reportaż filmowy

21:05 Dalida - program rozrywkowy

21:45 Wielka wędrówka - australijski film przygodowy

22:45 Recital Hanny Banaszak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piątek 12 Lutego 1965r.

10:55 Dla szkol: (kl.II) z wizytą u leśniczego

11:10 Przerwa

16:35 Program Dnia

16:40 Kurs języka angielskiego (6-powt) - (Łódź)

17:00 Wiadomości Dziennika

17:05 Miś z Okienka

17:20 Film dla dzieci

17:35 Program na tematy międzynarodowe

18:00 Wielokropek - tyg aktualności satyrycznych

18:15 Tramp

18:35 Mistrzostwa Europy w jeździe figurowej na lodzie - Pary taneczne (transmisja ze stadionu im Lenina w Moskwie)

19:30 Dziennik Telewizyjny

19:50 Dobranoc

20:)0 Mistrzostwa Europy w jeździe figurowej na lodzie - Pary taneczne (d.c.sprowadzenia z Moskwy)

20:30 Film fabularny

22:05 Lotny konkurent - czyli gazyfikacja bezprzewodowa

22:30 Dziennik Telewizyjny

22:50 Muzyczny Relaks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiedyś pamiętam że w 2003 to w Gazecie Telewizyjnej (region Szczecin) była ramówka stacji TV z Poznania - PTV3 POZNAŃ i WTK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Program na 13 października 1991 (niedziela):

TP1

07:55 Program dnia

08:00 Tydzień

09:00 Teleranek

10:00 Język angielski dla dzieci /11/

10:05 Dzieci z Bullerbyn /6/ - serial prod. szwedzkiej

10:30 Al Kible - kierunek na Mekkę /5/ - serial dok. prod. hiszpańskiej

11:00 Notowania, czyli co opłaca się rolnikowi

11:25 Telewizyjny koncert życzeń

11:55 Żołnierz nieznany - Żołnierze Generała Maczka

12:20 Teatr młodego widza: Andrzej Maleszka - Wieża Babel

13:05 Szkoła pod żaglami

13:25 Dzieje kultury polskiej - Jagiellonowie - film dok. Andrzeja Sapki

14:25 Jak wam się podoba

15:05 Telewizjer

15:30 W starym kinie: Wolne dusze - melodramat prod. USA

17:15 Teleexpress

17:35 Kabaretowa lista przebojów, cz. 1

18:05 Synowie i córki /2/ - serial prod. USA

19:00 Wieczorynka: Walt Disney Przedstawia: Gumisie

19:30 Wiadomości

20:00 Uśmiechy szczęścia /5/ - serial prod. USA

20:50 Sportowa niedziela

21:10 Piosenki z kabaretu Olgi Lipińskiej

22:00 Studio wyborcze:

- - - - - Koalicja Polskiej Partii Ekologicznej i Polskiej Partii Zielonych

- - - - - Polski Związek Zachodni

- - - - - Unia polityki Realnej

- - - - - Unia Demokratyczna

- - - - - NSZZ Solidarność Kongres Liberalno-Demokratyczny

- - - - - Chrześcijańska Demokracja

- - - - - Wyborcza Akcja Katolicka

- - - - - Polska Partia Ekologiczna "Zieloni"

- - - - - Porozumienie Ludowe

- - - - - Stronnictwo Demokratyczne

23:05 Wiadomości

23:30 7-dni świat

 

TP2

07:55 Przegląd tygodnia (dla niesłyszących)

08:30 Film dla niesłyszących: Uśmiechy szczęścia /5/ - serial prod. USA

09:15 Magazyn telewizji Śniadaniowej

10:00 CNN - Headline News

10:10 Magazyn telewizji Śniadaniowej

10:20 Program Lokalny

10:50 Magazyn przechodnia

11:00 Wspólna w kulturze

11:30 Podróże w czasie i przestrzeni: Dzień w którym zmienił się wszechświat /3/ - serial dok. prod. ang.

12:20 Zwierzęta wokół nas: Podaj łapę

12:35 Express Dimanche

12:50 Turniej - XV Mistrzostwa Europy Rycerzy

13:15 Sto pytań do...

13:55 Muzyczne wizyty: Władimir Miszuk

14:15 Kino Familijne: Daktari (6) - serial prod. USA

15:10 Gość Dwójki

15:20 Spotkania z literaturą: Bo na cóż żyć bez miłości - Maria Pawlikowska Jasnorzewska

15:40 Za chwilę dalszy ciąg programu - program Wojciecha Manna i Krzysztofa Materny

16:20 Program dnia

16:30 Panorama

16:40 Rebusy - teleturniej

17:00 Studio Sport

18:00 Bliżej świata - przegląd telewizji satelitarnej

19:00 Wydarzenie Tygodnia

19:30 Galerie Dwójki: Dziedzictwo - reportaż z wystawy w Warszawskiej Kordegardzie

20:00 XIV symfonia Dymitra Szostakowicza pod batutą Krzysztofa Pendereckiego. Warszawska Jesień '91

21:00 Panorama

21:25 Niebo może zaczekać - film fab. prod. USA

23:30 Moda pod gwiazdami

00:00 Panorama

 

Źródło: http://bibliotekacyfrowa.eu/dlibra/publ ... 62/content

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czwartek

30 maja 2002

 

 

TVP 1

 

06:50 Program dnia 5min.

06:55 Biblioteka rodzinna - film animowany Kanada 1996 45min.

07:40 Elfy z ogrodu czarów - film dla dzieci Wielka Brytania 1997 100min.

09:20 Olin - film dokumentalny Izrael 1998 55min.

10:15 Klan (602) - telenowela Polska 2002 25min.

10:40 Przystanek autobusowy - komedia obyczajowa USA 1956 100min.

12:20 Babiniec - magazyn Polska 2001 35min.

12:55 Złote runo - komedia Polska 1996 85min.

14:20 Wyspa piratów - film przygodowy USA 1995 125min.

16:25 Plebania (190) - serial obycz. Polska 2002 35min.

17:00 Teleexpress 20min.

17:20 Grunt to rodzinka - komedia USA 1995 100min.

19:00 Wieczorynka Chorwacja 1995 30min.

19:30 Wiadomości 21min.

19:51 Sport 5min.

 

19:56 Pogoda 9min.

20:05 39. KFPP Opole 2002 (1) - festiwal 105min.

21:50 Studio festiwalowe - magazyn 15min.

22:05 39. KFPP Opole 2002 (2) - festiwal 105min.

23:50 Śmiertelne pożądanie - film kryminalny USA 1991 90min.

 

TVP 2

 

08:00 Program lokalny 65min.

09:05 Wszystkie psy idą do nieba - film animowany USA 1996 85min.

10:30 Podróże kulinarne Roberta Makłowicza - magazyn kulinarny Polska 30min.

11:00 Maria - córka swojego syna - film historyczny Włochy 2000 180min.

14:00 Familiada - teleturniej Polska 2002 30min.

14:30 Złotopolscy (427) - telenowela Polska 2002 30min.

15:00 Chłopaki z Sosnowca (1) - program rozrywkowy Polska 2002 60min.

16:00 Pieśń Ziemi - film dokumentalny Wielka Brytania 2001 60min.

17:00 Miss Universe 2002 (1) - program rozrywkowy Portoryko 2002 60min.

18:00 Program lokalny 22min.

18:22 Pogoda 8min.

18:30 Panorama 30min.

 

19:00 Miss Universe 2002 (2) - program rozrywkowy Portoryko 2002 60min.

20:00 Mundial 2002 - raport - magazyn piłkarski 30min.

20:30 Biało-czerwoni - magazyn piłkarski 30min.

21:00 Kraj się śmieje (3) - program rozrywkowy Polska 2002 60min.

22:00 Panorama 20min.

22:20 Sport-telegram 8min.

22:28 Pogoda 7min.

22:35 Miss Mary - dramat Argentyna/USA 1986 105min.

00:20 Gwiezdny przybysz - film fantastyczny USA 1984 115min.

 

Polsat

 

06:00 Piosenka na życzenie - magazyn muzyczny 60min.

07:00 Robocop (16) - serial anim. 25min.

07:25 Piesek Poochini (16) - serial anim. USA 2000 25min.

07:50 Wysoka fala (54) - serial sensac. USA 1994 50min.

08:40 V.I.P. 3 (60) - serial sensac. USA 1998 50min.

09:30 Serca na rozdrożu (41) - serial obycz. Argentyna 2001 60min.

10:30 Rozwód po amerykańsku (33) - serial obycz. USA 1999 30min.

11:00 Amor latino (95) - telenowela Argentyna 2000 50min.

11:50 Z głową w chmurach (76) - serial obycz. Brazylia 2000 55min.

12:45 Życie jak poker (41) - telenowela Polska 1998 30min.

13:15 Macie, co chcecie (62) - program rozrywkowy 30min.

13:45 Disco Polo Live - magazyn muzyczny 60min.

14:45 Benny Hill - serial kom. Wielka Brytania 30min.

15:15 Robocop (17) - serial anim. 30min.

15:45 Informacje 30min.

16:15 Real TV - serial dokumentalny 15min.

16:30 Legendy kung-fu 4 (85) - serial sensac. USA 1996 50min.

17:20 Bar - program rozrywkowy 30min.

17:50 Serca na rozdrożu (42) - serial obycz. Argentyna 2001 55min.

18:45 Informacje 20min.

19:05 Sport 5min.

19:10 Prognoza pogody 5min.

 

19:15 Amor latino (96) - telenowela Argentyna 2000 45min.

20:00 Bar - program rozrywkowy 45min.

20:45 Samo życie (54) - serial obycz. Polska 2001 35min.

21:20 Gliniarz w przedszkolu - komedia sensacyjna USA 1990 125min.

23:25 Informacje, biznes informacje, sport 20min.

23:45 Prognoza pogody 5min.

23:50 Graffiti - program publicystyczny 10min.

00:00 Puls biznesu - magazyn ekonomiczny 15min.

00:15 Bar - Night Club - program rozrywkowy 30min.

00:45 Ludzie i ryby - dramat USA 1996 105min.

02:30 Muzyka na BIS - program muzyczny 135min.

 

TVN

 

01:10 Nic straconego 310min.

06:20 Telesklep 90min.

07:50 W 80 marzeń dookoła świata (26) - serial anim. 25min.

08:15 Przyjaciel Bob (17) 25min.

08:40 Przygody syrenki (16) - serial anim. 25min.

09:05 Królewna Złoty Loczek (1) - serial anim. 25min.

09:30 Maraton uśmiechu - program rozrywkowy 30min.

10:00 Tele gra - teleturniej 60min.

11:00 Big Brother Bitwa - rodzina i przyjaciele - program rozrywkowy 45min.

11:45 Podróż "Jednorożca" (1) - serial fantast. USA 2001 95min.

13:20 Granice - serial dokumentalny 30min.

13:50 Podróż "Jednorożca" (2) - serial fantast. USA 2001 100min.

15:30 Wyjęty spod prawa Josey Wales - western USA 1975 150min.

18:00 Życie po Big Brother - program rozrywkowy 60min.

19:00 TVN Fakty 20min.

19:20 Sport 5min.

19:25 Pogoda 10min.

 

19:35 Extra Wizjer - magazyn 25min.

20:00 Big Brother Bitwa - rodzina i przyjaciele - program rozrywkowy 50min.

20:50 Niebezpieczne intencje - dramat USA 1995 110min.

22:40 Adopcje - cykl reportaży 30min.

23:10 Czarny tygrys - film sensacyjny USA 1977 110min.

01:00 Strong Man - Siłacze 60min.

02:00 Big Brother Bitwa - rodzina i przyjaciele - program rozrywkowy 45min.

02:45 Nic straconego 170min.

05:30 Extra Wizjer - magazyn 20min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

postaram sie ale nie wiem czy bedzie dobrze litery widać wrzuce min. tv norge ,tv 4 szwecja , tf1 itd

Share this post


Link to post
Share on other sites

WRESZCIE znalazłem ramówkę TP2 na pierwszy dzień, czyli 02.10.1970:

18:50 Zapowiedź programu

18:55 Otwarcie programu II - przem. przew. Komitetu d/s Radia i Telewizji Włodzimierza Sokorskiego

19:05 Felieton

19:20 Dobranoc: Piaskowy Dziadek

19:30 Dziennik Telewizyjny

20:05 Sterowcem do Bieguna Północnego - film prod. czechosłowackiej

21:15 24 godziny

21:25 Jęz. rosyjski dla początkujących

22:05 Sapogi - nowela filmowa prod. radz.

22:30 Gustaw - film węgierski

Źródło: http://mbc.malopolska.pl/dlibra/doccontent?id=54657 /Małopolska Biblioteka Cyfrowa dodała "Dzienniki Polski" z lat 1969-1972/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wybaczam za drugi post, ale nie mogłem edytować podczas pisania tego postu.

A oto program dnia na TVP1 i TVP2 na 24, 25 i 26.12.1992:

 

czwartek, 24.12.1992:

TVP1:

08:00 Dzień dobry

09:00 Wiadomości

09:10 Mama i ja

09:25 Domowe przedszkole

09:55 Film dla dzieci: Magiczne pianinko Sparky'ego

10:45 Wielka i mała iluzja

11:30 Podwodni rycerze: Okręty RP

12:00 Wiadomości

12:15 Telewizja Edukacyjna

14:20 Bernard i duch

15:30 Program dnia

15:40 "Serca wam się zgoją"

16:00 Dla dzieci: Gwiazdkowe spotkanie

16:25 Ulice wielkiej kolędy

17:00 Teleexpress

17:15 Dzień za dniem /8/

18:10 Zostawcie drzwi otwarte

18:30 Pokój niesie ludziom wszem

19:00 Wieczorynka: Troskliwe misie

19:30 Wiadomości

20:05 Homilia Prymasa Polski księdza kardynała Józefa Glempa

20:15 Jezus z Nazaretu /1/

21:55 Wigilijne posłuchanie

22:25 Kolędy śpiewa Natalia Kukulska

22:40 Australijska gwiazda

23:35 Bóg się rodzi, moc truchleje

23:55 Pasterka

01:45 Program na piątek

 

TVP2:

07:55 Powitanie

08:00 Panorama

08:05 Święta Bożego Narodzenia - serial muzyczny prod. USA

08:30 Szopki pana Adama - reportaż o śląskiej rodzinie

09:00 Program lokalny

10:05 Radość Narodzin - plastyczne wizje Bożego Narodzenia

10:30 Wigilia w okopach - impresja poetycka

10:40 Choinka '92

11:05 Gwiazdka u Jaskiniowców - film animowany prod. USA

12:00 Święty Jan Kanty - film dok. Jerzego Białego

12:30 Betlejka Śląska - reportaż Wiesława Gowicza

13:00 Orawa w Sapporo - jap. zespół dziecięcy śpiewa polskie kolędy io pieśni ludowe

14:05 Wigilia w polskim dworku

14:30 Światło w ciemności

14:40 Powitanie

15:00 Co jest grane? - program dla dzieci i młodzieży

15:10 Narodziny Dzieciątka - kolędy i pieśni amerykańskie w wykonaniu chórów dziecięcych i chóru "The Mormon Tabernacle Choir"

15:40 Animals - program Ewy Banaszkiewicz

16:30 Panorama

16:40 Opłatek w Dwójce

17:00 Concerto Grosso na Boże Narodzenie - gra orkiestra Kameralna "Amadeus"

17:15 Wigilia - program poetycki

17:45 Połowy na rzece wspomnień Jerzego Waldorffa - Czarna Gwiazda

18:00 Program lokalny

18:15 Halo dzieci - Lobo, pomysłowy pies

18:20 Dar miłości - film fab. prod. USA

20:00 Europuzzle - teledysk-zagadka

20:10 Gore Gwiazda Jezusowi - historia kolęd

20:40 Wigilia w eremie: Ojciec Kameduliz Klasztoru Na Bielanach w Krakowie

21:00 Panorama

21:30 Kolo fortuny - teleturniej

22:00 Wieczór wigilijny w Piwnicy pod Baranami

22:45 Do zobaczenia rano - melodramat prod. USA

00:55 Program na piątek

 

piątek, 25.12.1992:

TVP1:

07:55 Program dnia

08:00 Niezwykły pociąg (1)

09:00 Dla dzieci: Kopciuszek

10:00 Świąteczny koncert życzeń

11:30 Wałbrzyskie stopki

11:55 Urbi et Orbo

12:45 Czas radosnej kolędy

13:50 Spotkanie z aktorem

14:15 Jezus z Nazaretu /2/

16:00 Pavarotti na Boże Narodzenie

17:00 Teleexpress

17:25 Fonda o Fondzie

18:25 Randka w ciemno

19:00 Wieczorynka: Troskliwe Misie

19:30 Wiadomości

20:10 Pożegnanie z Afryką

23:00 Białe Boże Narodzenie

23:45 Paryż w świetle i dźwięku

00:40 V.I.P.

02:35 Program na sobotę

 

TVP2:

08:00 Ulica Sezamkowa: Wielki Ptak w Japonii - program dla dzieci

09:00 Powitanie

09:30 Śpiewa i tańczy Zespół Śląsk

10:30 Góra Bożego Narodzenia, czyli historia anioła, który był kowbojem - film fab. prod. kanadyjskiej

12:00 Aktorka - portret Krystyna Jandy - film dok. Grzegorza Skurskiego

12:50 Batmania - film dok. prod. USA

13:50 Poruszam się na pograniczu: program o Elżbiecie Adamiak

14:30 Jasełka góralskie

15:20 Rewia na lodzie - program rozrywkowy

16:20 Program dnia

16:30 Panorama

16:40 Koło fortuny - wydanie specjalne dla dzieci

17:10 Święta z bajki - widowisko muzyczne dla dzieci

17:50 Być razem - widowisko Zbigniewa Wodeckiego

18:35 Boże Narodzenie w Carnegie Hall - koncert galowy

20:10 Gwiazdka dla kibiców

21:00 Panorama

21:30 Pastorałki

22:00 Two Romans - historia współpracy słynnej spółki autorskiej: Elton John i Bernie Taupin

23:00 Plac Hiszpański /4/ - serial obycz. prod. włoskiej

00:40 Oryginalna Praska Orkiestra Synkopowa

01:30 Program na sobotę

 

sobota, 26.12.1992:

TVP1:

07:55 Program dnia

08:00 Niezwykły pociąg (2)

09:00 Dla dzieci: Lassie

10:40 Świąteczny koncert życzeń

11:00 Walt Disney Przedstawia: Super Baloo, Mama na Boże Narodzenie /2/

12:30 Wszyscy teraz tańczą

13:45 Smak świąt

14:40 Jezus z Nazaretu /3/

16:35 W życiu jak w teatrze /12/

17:25 Detektyw w sutannie

18:15 Kariery, bariery

19:00 Wieczorynka: Troskliwe misie

19:30 Wiadomości

20:00 Polskie ZOO

20:30 Melvin i Howard

22:10 Sophiscated lady

22:55 Kolędy śpiewa zespół Zayazd

23:10 Prezenty

23:55 Bez wyjścia

01:45 Program na niedzielę

 

TVP2:

07:45 Ulica Sezamkowa: Wielki Ptak w Chinach - program dla dzieci

09:00 Powitanie

09:10 Tacy sami - program w języku migowym

09:30 Twierdza Jasna Góra - wojskowy program dok.

10:00 Seans filmowy - program Ewy Banaszkiewicz

10:30 Klub Yippies - program dla młodzieży

11:00 Kolędy różnych narodów - transmisja koncertu z Poznania

12:00 Klasztory polskie: Kameduli z Beniszewa

12:30 Batman - film fantastyczno-przygodowy prod. USA

14:50 Zwierzęta świata: Na ścieżkach życia (3) - serial przyrod. prod. ang.

15:40 Powitanie

15:50 Skaldowie - koncert zespołu

16:25 Losowanie Gier Liczbowych Totalizatora Sportowego

16:30 Panorama

16:40 A cyganie wciąż grają - widowisko artystyczne

17:35 Wielka gra - teleturniej

18:25 Halo dzieci: Opowieści Kapitana Misia

18:30 Szpiedzy tacy jak my - komedia sensacyjna prod. USA

20:10 Elvis na Hawajach (ostatni koncert Elvisa Presleya

21:00 Panorama

21:30 Słowo na niedzielę

21:35 Chimera - magazyn kulturalny

22:10 Głos serca (4) - serial prod. angielskiej

23:00 Bezludna wyspa - program Niny Terentiew

00:00 Panorama

00:10 Piosenki The Beatles - w interpretacji polskich wykonawców

01:10 Program na niedzielę

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...