Darek z Ozimka Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 @ircios Ja piłem "Bosmana" i.... Nie polecam go, paskudny (według mnie) smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swordfish Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Piwo Mentzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ircios Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 16 minut temu, Darek z Ozimka napisał(a): @ircios Ja piłem "Bosmana" i.... Nie polecam go, paskudny (według mnie) smak. Nie znasz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiler Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Aż taki tragiczny Bosman nie jest, ale warunek jeden - musi być w butelce i schłodzony. W ogóle dla mnie piwa w temperaturze pokojowej są nie do wypicia, nawet te super chruper kraftowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ircios Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Każde piwo ciepłe jest nie do przełknięcia. Dziwię się niektórym, że piją, bo lubią browara podgrzewanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaś Fasola Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 4 godziny temu, Kiler napisał(a): Aż taki tragiczny Bosman nie jest, ale warunek jeden - musi być w butelce i schłodzony. Dokładnie tak, chociaż nawet nieschłodzony smakuje lepiej niż zimny chociażby żubr. Bosman nawet w puszce jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ircios Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Najlepszy zielony Bosman dla mnie był. Mocniejszy % od czerwonego. W smaku też lepszy. Nie wiem czy jeszcze zielone produkują. Dawno nie byłem z zachodniopomorskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaś Fasola Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 21 minut temu, ircios napisał(a): Nie wiem czy jeszcze zielone produkują. Dawno nie byłem z zachodniopomorskim. Powinny być jakiś czas temu widziałem, są zdecydowanie lepsze od czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ircios Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Może niedługo będę w tamtych rejonach to sprawdzę. Żubr jest dobry. Zawsze biorę całe stado 12 szt w Biedrze w bardzo dobrej cenie. Jedna puszka 550ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiler Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Często jest tak, że w okolicach miast, z których pochodzi dane piwo, to samo piwo smakuje lepiej niż kupione w innym mieście. Taki Żywiec w górach smakuje inaczej niż ten wysyłkowy. To samo jest z Perłą, więc może taki Bosman w Szczecinie będzie smaczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpes5 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 (edytowane) Bosman w Szczecinie powiadasz. Odkąd browar należy do Carlsberga to tego piwa nie da się wypić, nawet przez najbardziej zatwardziałych smakoszy. Dlatego min. na meczach Pogoni Szczecin i imprezach miejskich np. Dni Morza.. sprzedają ...Tyskie. Edytowane 20 Czerwca 2023 przez danielpes5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ircios Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Da się da się, ale fakt...Carlsberg coś z chrzanił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BODEK510 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 W moich młodych latach, browary były praktycznie 50 km jeden od drugiego, a piwa brakowało. Z dawnych lat Leżajsk Full, Zagłoba Okocim, OK Okocim, Perła, piwo z Głubczyc. Żywiec i Tyskie dla mnie osobiście śmierdziały. Teraz Perła i Amstel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.stefan Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 W młodych latach to niemodlin w małych bączkach, głubczyce czy niemodlin teraz najczęściej calsberg, budvaiser i grosch lubię gorzkie piwa!!! Pozdrawiam miłośników złotego napoju!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aandin Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Mnie ostatnio zasmakował Łomża Jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaś Fasola Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 22 godziny temu, danielpes5 napisał(a): Bosman w Szczecinie powiadasz. Odkąd browar należy do Carlsberga to tego piwa nie da się wypić, nawet przez najbardziej zatwardziałych smakoszy. Skąd niby takie przesadzone zdanie, znam dużo ludzi lubiących i ceniących Bosmana. Za to Tyskie to takie siki Weroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpes5 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 (edytowane) "Bosman czerwony, to już nie jest napój mój ulubiony" . A jeszcze robią zielony ,co już smakuje jak woda z Odry. Co więcej nawet ma taki zapach, co sugeruje skąd biorą tam wodę Owszem Tyskie to nie jest coś, nad czym można by się głęboko rozczulać no ale tu ma lekką przewagę. Edytowane 21 Czerwca 2023 przez danielpes5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lakiman Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Siki weromiki powiadacie.. A u mnie się dzisiaj chłodzi Perła Chmielowa. Nienajgorszy w smaku koncerniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotus Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Kurczę, widzę że mało jest fanów Perły ja od 10 lat tak naprawdę tylko Perła. Jeszcze do niedawna Chmielowa. Teraz w upały na działce przy grillu wolę Export. Ktoś zauważył, że moc spadła? Export zawsze miała 5,6 % a teraz ma 5,2%. Ale dla mnie jest fajna w smaku, orzeźwia. Zimą wolę Chmielową. I nieważne jak miałoby być zimno, piwo zawsze musi być zimne. Ciepłego nie ruszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ircios Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 11 godzin temu, danielpes5 napisał(a): "Bosman czerwony, to już nie jest napój mój ulubiony" . A jeszcze robią zielony ,co już smakuje jak woda z Odry. Co więcej nawet ma taki zapach, Rozumiem, że piłeś bezpośrednio wodę z Odry...Skoro masz porównanie 53 minuty temu, lotus napisał(a): Kurczę, widzę że mało jest fanów Perły Dodam, że Perła też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpes5 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Dla mnie najlepsze piwo to Specjal, EB oraz Łomża Export. Co do wody z Odry, to nie takie wynalazki się piło : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiler Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 @danielpes5: kiedyś Specjal nie zachwycał i mocno się popsuł. Coś się ostatnio zmieniło na lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpes5 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Kupiłem dziś Specjal ( ten czarny ) i smakuje dobrze. Takie 6/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiler Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 20 lat temu to byłem fanem Specjala i mogło go pić na okrągło. Potem jak spróbowałem to myślałem, że mi łeb pęknie. Trzeba będzie się przekonać jak to teraz wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaś Fasola Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Tak po prawdzie to teraz każde piwo to wyrób piwopodobny, warzony na szybko dla zysku nie to co kiedyś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.