SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Dekoder T-HD 1000

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Dekoder T-HD 1000

Postprzez nick_anonim » 12 paź 2012, o 23:05

Według mnie nie. :) Za dużo niedoróbek. :)
nick_anonim
 

Dekoder T-HD 1000

Postprzez nick_anonim » 16 lis 2012, o 18:00

T-HD 1000 ma już funkcję nagrywania, ale plików nie da się odtworzyć na komputerze. Tak, więc dla ludzi, którzy lubią archiwizować nagrania odbiornik się nie nada. :) Szczegóły jak to wygląda można podejrzeć pod poniższym linkiem:
http://tvnaziemna.cba.pl/news.php?readmore=327
nick_anonim
 

Dekoder T-HD 1000

Postprzez studiolitek » 17 lis 2012, o 23:12

Jaki podpiąłeś dysk/pendrive do dekodera? Ja próbowałem z Pendrive 16GB (system plików exFAT, FAT32 oraz NTFS) i wyświetla mi komunikat " Wykryto dysk, który nie może współpracować z dekoderem .
DVB-C: UPC Select Extra HD PVR+FiberPower 30+telefon 60 =79,97
DVB-T PL MUX 1, 2, 3, 4 (p.extra) T-HD 1000. CZ MUX 1 MUX 2
DAB+ KATOWICE
Avatar użytkownika
studiolitek
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1204
Dołączył(a): 19 sie 2009, o 22:28
Lokalizacja: BĘDZIN

Dekoder T-HD 1000

Postprzez markar » 21 lis 2012, o 23:15

Jeśli tuner nie będzie odbierał kanałów z MUX 4 albo wygaśnie promocja na pakiet extra to czy nie ma problemów z odbiorem darmowych kanałów z NTC (np. blokady od karty)?
Jaka jest jakość kanałów z MUX 4 na plaźmie lub lcd?
Manta HD9000,HF 8900,Ariva TT,Samsung DSB-H370G, HD6000
CI:CP,Conax Technicrypt,Cryptoworks
FamMaxHD+Sport+Film,nc+,Skylink
Panasonic 50VT50
Avatar użytkownika
markar
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 1870
Dołączył(a): 27 sie 2008, o 16:09
Lokalizacja: Poznań

Dekoder T-HD 1000

Postprzez nick_anonim » 21 lis 2012, o 23:37

1. Nie będzie problemów z odbiorem ogólnodostępnych kanałów.
2. Jeżeli jesteś wrażliwy na piksele to nie polecam MUX-4. :)
nick_anonim
 

Dekoder T-HD 1000

Postprzez oldol » 22 lis 2012, o 02:47

Posiadam ten dekoder. Mam wszystkie kanały niekodowane, natomiast nie wyszukuje mi zadnego kanalu kodowanego. Mieszkam w Gdyni na 8 piętrze. Dzwoniłam do Polsatu, powiedzieli, że mam dokupić antenę i podłączyć pod dekoder. Tylko jaką ?
Może ktoś wie jak mogę odebrać te kanały za które płacę .
Proszę o pomoc
oldol
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 22 lis 2012, o 02:42

Dekoder T-HD 1000

Postprzez zuchnet » 22 lis 2012, o 13:06

W moim przypadku występuje problem z aktualizacja fw otóż dekoder podpiety do internetu przez router nowe oprogramowanie jak najbardziej znajduje lecz wyrzuca błąd w trakcie aktualizacji. Czy jest możliwość aktualizacji via usb? czy oddać go do punktu? dodam tylko że połączenie z internetem jak najbardziej ok ipla działa ok.
.:nc+:.
.:CP(Cam CI) Premium + Rozrywka, Multiroom (HD 3000) + TV Mobilna (T-HD 1000):.
.:HD+:.
.:MTV Network:.
Avatar użytkownika
zuchnet
SAT Kurier VIP
SAT Kurier VIP
 
Posty: 383
Dołączył(a): 1 lip 2009, o 14:22

Dekoder T-HD 1000

Postprzez nick_anonim » 22 lis 2012, o 13:08

Możesz zaktualizować poprzez USB. Aktualizacją można pobrać ze strony CP. :)
nick_anonim
 

Dekoder T-HD 1000

Postprzez zuchnet » 22 lis 2012, o 13:20

Dzięki serdeczne zaraz poszukam :-)
.:nc+:.
.:CP(Cam CI) Premium + Rozrywka, Multiroom (HD 3000) + TV Mobilna (T-HD 1000):.
.:HD+:.
.:MTV Network:.
Avatar użytkownika
zuchnet
SAT Kurier VIP
SAT Kurier VIP
 
Posty: 383
Dołączył(a): 1 lip 2009, o 14:22

Dekoder T-HD 1000

Postprzez pawel319 » 22 lis 2012, o 14:27

przy nowym oprogramowaniu miałem już dwie zawiechy dekodera przy korzystaniu z PVR na kanałach TV.
Poza tym zawsze jest też zawiecha przy słuchaniu kanałów radiowych i wciśnięciu, np. przypadkiem pauzy lub przewinięcia...
pawel319
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 39
Dołączył(a): 14 sie 2012, o 16:43

Dekoder T-HD 1000

Postprzez Sławomir Pawłowski » 26 lis 2012, o 00:00

Witam. Zamierzam podpisać umowę na mobilną TV.
Mam pytanie. Czy jak podłączę dekoder T-HD 1000 do telewizora, to aby odbierać niekodowane muxy 1,2 i 3, to czy trzeba ten dekoder aktywować w zasięgu MUX4, czy może MUXy niekodowane będą dostępne od razu po podłączeniu do Tv?
Dodam że po zakupie dekodera dopiero będę kombinował antenę zewnętrzną w polaryzacji V.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czasami przytrafia się spóźniać z opłatą abonamentu na sat. Dlatego pewnie nie będę miał zniżki na abo tv mobilnej.
W ulotkach pisze że cena abonamentu wynosi 14,90 zł. Dla mnie jaka to będzie cena? 14,90 zł, czy 19,90zł?
Proszę o odpowiedzi.Pozdrawiam.
NC+:Comfort+(sag.DSI83)/Canal+ Silver(Pace)
Mini HD:Mini HD2000/HD3000/HD6000
Orange:Podst./UHD-88
DVB-T:MUX1,2,3-Kalisz/Mikstat,Łódź/EC4-TV Thomson 32HU5253/T-HD 1000
Avatar użytkownika
Sławomir Pawłowski
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 591
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 19:40
Lokalizacja: Wieluń (Woj.Łódzkie)

Dekoder T-HD 1000

Postprzez nick_anonim » 26 lis 2012, o 00:26

Sławomir Pawłowski napisał(a):czy może MUXy niekodowane będą dostępne od razu po podłączeniu do Tv?

Będą.
Sławomir Pawłowski napisał(a):Dla mnie jaka to będzie cena? 14,90 zł, czy 19,90zł?

14,90 zł.
nick_anonim
 

Dekoder T-HD 1000

Postprzez Sławomir Pawłowski » 26 lis 2012, o 00:43

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
Dekoder ma podobno dwa wyjścia antenowe. Jak wiadomo antena przeznaczona do mobilnej TV będzie musiała być ustawiona w polaryzacji V.Dlatego ta antena nie odbierze sygnału niekodowanych MUXów. Czy jak do drugiego wejścia antenowego podłączę antenę w polaryzacji H do odbioru MUX 1,2 i 3, to czy te dwie anteny będą dzialać razem?
Czy do odbioru MUX4 nada się antena kierunkowa ATX-91 zamontowana w polaryzacji Pionowej(V)?
NC+:Comfort+(sag.DSI83)/Canal+ Silver(Pace)
Mini HD:Mini HD2000/HD3000/HD6000
Orange:Podst./UHD-88
DVB-T:MUX1,2,3-Kalisz/Mikstat,Łódź/EC4-TV Thomson 32HU5253/T-HD 1000
Avatar użytkownika
Sławomir Pawłowski
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 591
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 19:40
Lokalizacja: Wieluń (Woj.Łódzkie)

Dekoder T-HD 1000

Postprzez nick_anonim » 26 lis 2012, o 00:53

Sławomir Pawłowski napisał(a):Dlatego ta antena nie odbierze sygnału niekodowanych MUXów.

Moja antena w polaryzacji V odbiera. :)

Sławomir Pawłowski napisał(a):to czy te dwie anteny będą dzialać razem?

Po to m.in. te dwa wejścia są. :)

Sławomir Pawłowski napisał(a):Czy do odbioru MUX4 nada się antena kierunkowa ATX-91 zamontowana w polaryzacji Pionowej(V)?

Antena jak każda inna. :)
nick_anonim
 

Dekoder T-HD 1000

Postprzez Mr. Orbita » 22 sty 2013, o 16:08

Pytanie do posiadaczy - czy przy przejściu na TVP1 HD lub TVP2 HD z podłączonym HDD także kończy się to czarnym ekranem? Testowałem już dwa HDD, dwa odbiorniki, soft najnowszy i za każdym razem z podłączonym dyskiem po prostu nie da się odbierać TVP1 HD i TVP2 HD (zresztą TVP1 i TVP2 w SD też nie), ale wystarczy tylko odpiąć dysk i odbiór powraca (choć odbiornik nadal głupieje i czasami kanały nie chcą po takiej akcji wskakiwać i w zasadzie dopiero solidny restart stawia go na nogi). Żeby było jeszcze ciekawiej - jeśli będąc na TVP1 HD lub TVP2 HD zrobię format dysku, to po formacie ten kanał HD, na którym byłem, działa i można go nagrywać, ale już tylko przełączę na inny, wrócę i powtórka z rozrywki...
TBS: The Best Solutions for Digital TV and More!
STARS.TV = muzyka :D
Uwaga! Nie udzielam porad technicznych przez PW, pisz na forum!

Pozdrawiam :)
Avatar użytkownika
Mr. Orbita
Administrator
Administrator
 
Posty: 11392
Dołączył(a): 12 sie 2006, o 17:34
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: BODEK510 i 13 gości