Jump to content
Tokić

Problemy z odbiorem i sprzętem w Platformie CANAL+

Recommended Posts

Czy na transponderze 10,758 V były jakieś zmiany PID'ów, czy cokolwiek? Pytam bo od dwóch dni straciłem możliwość oglądania kanałów z tego transpondera (kanał zakodowany). Tylko z tego. Resztę nc+ mam. Aktualizacja uprawnień nic nie daje. Ani z poziomu moje nc+, ani przez telefon, ani po kontakcie z konsultantem i wysłaniu uprawnień przez niego. Co jest? :evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomóżcie proszę. Mignęli przez chwilę mi prądem i mam jakość sygnału 0%. Przed zabraniem prądu miałam 80%. Dekoder mediabox. Prądu nie było może 30 sekund.

Edited by mila1989

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy na transponderze 10,758 V były jakieś zmiany PID'ów, czy cokolwiek? Pytam bo od dwóch dni straciłem możliwość oglądania kanałów z tego transpondera (kanał zakodowany). Tylko z tego. Resztę nc+ mam. Aktualizacja uprawnień nic nie daje. Ani z poziomu moje nc+, ani przez telefon, ani po kontakcie z konsultantem i wysłaniu uprawnień przez niego. Co jest? :evil:

 

U mnie musiałem kanały wykasować z dekodera i na nowo przeskanować w/w transponder i dopiero wtedy odkodowało mi je. Jakaś zmiana musiała być.

Edited by Marko 345

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomóżcie proszę. Mignęli przez chwilę mi prądem i mam jakość sygnału 0%. Przed zabraniem prądu miałam 80%. Dekoder mediabox. Prądu nie było może 30 sekund.

Miałem niedawno przypadek, ze po takim "mignięciu" mediabox nadawał się do wymiany.

Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne. Jak nic nie da - sprawdź na innej, sprawnej instalacji, by wykluczyć uszkodzony konwerter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie musiałem kanały wykasować z dekodera i na nowo przeskanować w/w transponder i dopiero wtedy odkodowało mi je. Jakaś zmiana musiała być.

O pomogło. :shock:

 

Czyli coś się działo. @Mr. Orbita ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomóżcie proszę. Mignęli przez chwilę mi prądem i mam jakość sygnału 0%. Przed zabraniem prądu miałam 80%. Dekoder mediabox. Prądu nie było może 30 sekund.

Wyciąg wtyczkę z prądu tak na dłużej jak minutę i podłącz. Jak nie pomoże to dzwoń na infolinię-sprawy techniczne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiecie jak to jest z infolinią. Nie pomagają. Dlatego pytam tu. Może ktoś miał podobnie.


Komuś się to przydarzyło?

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie musiałem kanały wykasować z dekodera i na nowo przeskanować w/w transponder i dopiero wtedy odkodowało mi je. Jakaś zmiana musiała być.

 

O pomogło. :shock:

 

"Te typy tak mają". :wink: W moim 652HD Combo robiłem to już kilka razy. Od czasu do czasu gasną kodowane kanały na jakiejś częstotliwości. Dopóki nie wykasuje się wszystkich problematycznych kanałów, ponowne skanowanie transpondera nie ma sensu. W ostatnich dniach robiłem to właśnie na 10758V. Jest to chyba przypadłość tych dekoderów (softu) i nie radzą sobie z automatyczną zmianą jakichś parametrów. Na Arivie nie mam takich problemów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy Canal+ Sport 2 nadaje na jakimś problematycznym transponderze? Testuję teraz sobie instalację zbiorczą i jedyne co mi się nie podoba, to właśnie odbiór tego kanału. Pokazuje 43% jakość, 45% siła. Wystarczą opady, czy mocniejszy wiatr i mi laguje co chwilę obraz. A może ten model dekodera jest taki czuły? Na innych interesujących mnie kanałach siła i jakość wskazuje na ponad 50% i nie przeszkadza to w oglądaniu.

Dekoder WifiPremiumBox,

Edited by ezequiel93

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, od nocy z sbt na ndz nie działają mi kanały z transpondera 11488 ( najbardziej strategiczne- canalsport2 i eleveny). Tuż przed awarią samoczynnie zrestartował się dekoder- zamiast numeru kanału albo godziny pojawiły się kreski.

Czy ktoś miał podobny przypadek? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaki dekoder? Wejdź na problematyczny kanał i podaj jaki masz sygnał.

Edited by roberttosat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mój dekoder nabyty w listopadzie to wifi box +. . 

Poziom sygnalu mam- 65 %

Jakośćć sygnalu 33%. 

 

Mniej więcej plus minus 2 % tak to oscyluje.

Niekiedy po włączeniu słychać fragment transmisji przerywany, ale zaraz ciemność. Zazwyczaj ciemność.

Przywróciłem już ustawienia fabryczne- efekt- ciemność.

Monter ma podjechać, ale nie dowierza, że to antena ( raz już był)- mówi, że antena byla dobrze ustawiona i powinna łapać wszystko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdź u znajomego jaki ma dekoder sygnał. Montera traktuj z przymrużeniem oka ;-)

Edited by ircios

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dekoder czuły.

 

WFB jakoś dziwnie funkcjonują na instalacjach zbiorczych. 

Po nowym roku podłączę Mediabox'a. Taka wielka firma, a nie potrafi wypuścić normalnego dekodera. Te dekodery Wifi, to jest porażka...

 

W praktyce sprawdzę czy na Mediaboxie nie będzie lagów na Canal+ Sport 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jan ie zauważyłem, żeby działały  "dziwnie" na instalacjach zbiorczych. Jedynie co to ten nieszczęsny wskaźnik sygnału...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, mam do Was pytanko, przed świetami monter instalował u mnie antene z podwójnym konwerterem ncplus i dekoder mediabox, oczywiscie dwa kable podlaczone pod dekoder, i mam mały problem, tradycyjnie ok południa przez ok2-4godziny trace sygnał/czarny ekran albo pikseloza na paru kanał np - tvp2hd, cinemax hd, history, superstacja i jeszcze na paru,pogoda wczoraj i dziś słoneczna, a wieczorem już wszystko działa idealnie...siła prawie 100% a jakośc ok 12% w tym czasie pokazuje na jednej antenie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

mam do Was pytanko,

Jak ono brzmi? ;)

a jakośc ok 12% w tym czasie pokazuje na jednej antenie...

Reklamuj usługę instalatora/montera.

Jak to nie pomoże to idź do APS-u z dekoderem i niech Ci go tam sprawdzą.

Edited by Adam-T

Share this post


Link to post
Share on other sites

W godzinach kiedy działa dobrze TVP2 np wieczorem to ta jakoś idzie w górę tylko o kilka % czy jest znaczna poprawa tej wartości?

Share this post


Link to post
Share on other sites

zostaje na czerwono niski poziom,ale obraz już jest na wszystkich kanałach idealny. wczesniej dekodera używali teściowie, może go do ustawień fabrycznych postawić i żeby jeszcze raz wyszukał kanały?

Edited by tomekb1976
Usunięto zbędne cytowanie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Źle ustawiona antena, słońce bije prosto w czaszę i rozprasza sygnał.

Nie o tej porze roku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...