SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Telewizja na Kartę za granicą?

Dyskusja na temat projektów telewizji pre-paid tworzonych przez spółkę nc+ i podmioty jej podległe

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez Kubus » 28 sty 2009, o 16:34

moglby mi ktos pomoc w sprawie telewizji na karte? Mieszkam za granica i mam jeden digitlny reciver, ktorym odbieram programy przez satelite hotbird-a i astry. Kupilem pakiet telewizji na karte i probowalem podlaczyc do telewizora, a system instalacji nie moze zlapac sygnalu hotbird-a. Jak to mozliwe, skoro inny resiwer lapie kanaly tez z hotbird-a i astry...? Prosze o pomoc :]
Kubus
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 sty 2009, o 16:06

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez BODEK510 » 28 sty 2009, o 17:36

prawdopodobnie antena jest ustawiona głównym konwerterem na Astrę, a zezem na HB, więc spróbuj przestawic w menu dekodera HB na port B a Astrę na port A i powinno byc dobrze
BODEK510
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 343
Dołączył(a): 3 maja 2008, o 14:36
Lokalizacja: Roztocze Środkowe

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez Kubus » 28 sty 2009, o 19:18

Dziekuje bardzo za pomoc, ale nietety moj dekoder posiada asystenta instalacji i przez to nie moge wejsc na jakiekolwiek menu. Asystent pokazuje, ze DiSEqC jest wylaczony i pod tym pokazuje, ze nie moze lapac sygnalu hotbirda. Prosze o dalsze wskazowki.
Kubus
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 sty 2009, o 16:06

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez Krisss16 » 28 sty 2009, o 19:22

To może na czas ustawienia asystenta instalacji podłącz bezpośrednio kabel od Hot Birda do dekodera, pomijając przełącznik DiSEqC albo zastosuj się do tego :arrow: http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php?f=103&t=8741&p=199151#p199151.
Cyfrowy Polsat - to już przeszłość ;-) Teraz póki co, tylko DVB-T.
Avatar użytkownika
Krisss16
SAT Kurier VIP
SAT Kurier VIP
 
Posty: 2907
Dołączył(a): 8 cze 2007, o 18:56
Lokalizacja: Okolice Iłży - prawdziwe zad*pie województwa mazowieckiego :-]

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez Kubus » 28 sty 2009, o 23:09

dziekuje bardzo!wszystko sie udalo!moge ogladac TVN :jupi:
Kubus
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 sty 2009, o 16:06

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez funcik » 5 mar 2009, o 23:12

kupiłem tv na kartę mieszkam w anglii aktywowałem przez internet, działa wszystko oprócz tvp1,tvp2.co może być? dzieki
funcik
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 mar 2009, o 23:03

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez Mujek » 6 mar 2009, o 12:53

Sprawdz czy wziales TVP 1&2 z transpondera 10.892 H, SR: 27500.
Mujek
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 180
Dołączył(a): 28 maja 2007, o 12:57

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez funcik » 6 mar 2009, o 20:57

wgrałem listę z kanałami tnk i pierwszy , drugi jest na transporderze 10.892, może ustawienie anteny ma wpływ na te programy. włączyłem pierwszy i szukałem na tym transporterze i nie mogłem znaleść sygnału, właczając tvn czy inny oprócz 1,2 sygnał jest.
funcik
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 mar 2009, o 23:03

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez Chaos » 6 mar 2009, o 21:07

Pewnie masz uwalony konwerter. TVN i większość kodowanych kanałów na TNK chodzi z polaryzacji V a TVP z H. Zapewne twój konwerter nie odbiera polaryzacji H. Klasyczne uszkodzenie.
Chaos
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 65
Dołączył(a): 18 sty 2009, o 15:02

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez funcik » 7 mar 2009, o 16:35

dziękuje bardzo!!! zmieniłem konwerter i wszystko działa bez problemu.
funcik
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 mar 2009, o 23:03

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez badpixel » 21 mar 2009, o 02:04

tomekb1976 napisał(a):Chodzi o prawa do emisji programów na danym terenie. Niestety, każda polska platforma zawiera zapis w umowie, o tym, że można oglądać tylko na terenie Polski :]
i oczywiście wszyscy niemcy, anglicy i włosi będą teraz zamawiać TnK żeby oglądać filmy z polskim lektorem. Ludzie dla zysku tworzą bariery innym ludziom, jak zwierzętom na pastwisku :)
Avatar użytkownika
badpixel
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 5 paź 2008, o 23:32

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez SATKIB » 2 lip 2009, o 23:20

Kupilem tv na karte we Lvove, aktywowalem przez internet 26.02.09 z Ukrainy zadzialalo za 2-3 minyty
SATKIB
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2 lip 2009, o 22:53

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez nosek » 13 lis 2009, o 17:06

pomóżcie, moja mama chce podłączyć TNK ale pokazuje jej, że potrzebuje kodu SMART albo swift :smile: . jaki jest ten kod? czy ktoś może pomóc.
odbiera polonie i inne, czyli tylko te ogólnodostępne
nosek
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 13 lis 2009, o 16:58

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez szuwar » 13 lis 2009, o 17:47

Do jakiego tunera wsadza karte? Czy ma ustawioną antene na Hot Bird?
szuwar
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 20
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 12:42

Telewizja na Kartę za granicą?

Postprzez nosek » 1 gru 2009, o 19:45

tuner kupiła razem z kartą, żeby pasował, ale co do hot bird to nie wiem, może nie ( ciemniaki we włoszech to podłączali)
Dam znać jak się dowiem,
nosek
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 13 lis 2009, o 16:58

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telewizja na Kartę/n na kartę/Smart HD+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości