Jump to content

Problemy z odbiorem i sprzętem w Platformie CANAL+


Recommended Posts

11 minut temu, Pawel napisał:

Pojawiły mi się zakłócenia na niektórych kanałach z transponderów tvn/canal+. Np. kanały TVN,TVP1,Eleveny. Nie wiem czy to jakaś awaria u nadawcy czy u mnie. Proszę o info jak to u Was wygląda.

Wygląda poprawie.Czyli wszystko dzaiła jak trzeba.

Link to post
Share on other sites
W dniu 29.11.2019 o 09:48, doxa123 napisał:

mam pilne pytanie, prosiłbym o pomoc. Mam dekoder PVR BOX+ 5800SX. Po braku prądu pokazuje ekran aktywacyjny, siłe sygnału, i obraz nie chce sie właczyć. resety itp nie pomagają, Setup na pilocie nie działa, dzwoniłem mieli coś tam zresetowac ale nie pomogło.

 

Pytanie drugie - chce ten dekoder wymienic na nowszy,  ale że umowe mam nie z NC+ a ze starą Nką pani przez telefon powiedziała że wymiana mi sie nie należy. Aczkolwiek jak sie uszkodzi itp to wymienią........generalnie zacinał sie już od dawna po wejściu w nagrania albo EPG. I teraz są dwa dekodery MediaBOX+ i 4K Ultra Box.  Czy pomiedzy nimi są jakies róznice w jakości obrazu itp ? telewizor mam plazme Panasonica,  4K i tak na razie raczkuje dopiero.  Za 4K pewnie coś trzeba płacić a i tak rachunek mam 70 zł wiec skłaniam sie ku MediaBox+

Skoro masz umowę jeszcze z "N" to na wymianę dostaniesz turboboxa. Mediabox, wifipremiumbox i ultrabox 4K tylko po przejściu na ofertę Platformy CANAL+.

Link to post
Share on other sites

Sprawdziłem co nie co i w pierwszej kolejności podejrzewałem konwerter. Mam problemy z kanałami z transponderów 11.449,11.488 i 11.508. Ale okazuje się, że te same częstotliwości z Astry również są problemowe. Więc to nie konwerter.Czyli pojawiło się jakieś silne zakłócenie w tym zakresie.Ktoś wie co to może być ?Jakiś router LTE ?Jak namierzyć źródło zakłóceń ?

Link to post
Share on other sites

Raczej nie.Do tego samego konwertera mam podłączoną mydelniczkę multiroom i na niej też były zakłócenia.Podobnie na dekoderze Polsatu. Co ciekawe teraz jak ręką odjął a nic nie było robione z instalacją. Mam nadzieję, że to był incydent i więcej się nie powtórzy.

Link to post
Share on other sites
20 godzin temu, szunaj napisał:

Mam taki problem, do konwertera Unicable jest podłączony Evobox  oraz mini2000. Po odłączeniu tego mini i podłączeniu wifiboxa+ siła i jakość sygnału zero. Czy wifibox nie pójdzie na pojedynczym sygnale z Unicable czy  jest popsuty?

Wymieniłem dekoder podłączam nowy i to samo. Wymieniłem konwerter z Unicable na zwykły i wszystko śmiga. Więc ten Wifibox+ nie działa na Unicable podłączony do gniazda Legancy.

Edited by szunaj
Link to post
Share on other sites

Może źle się wyraziłem w poprzednim poście,  wymieniłem Wfiboxa na drugiego i to samo.  Mini  1000 i Ariva 100E odbiera normalnie ( jakość i siła w okolicach 100%) a Wifibox nie (jakość i siła 0%) ?

Edited by szunaj
Link to post
Share on other sites
16 minut temu, szunaj napisał:

Wymieniłem dekoder podłączam nowy i to samo. Wymieniłem konwerter z Unicable na zwykły i wszystko śmiga. Więc ten Wifibox+ nie działa na Unicable podłączony do gniazda Legancy.

Do konwertera unicable podpięte są dekodery evobox i mini 2000 jednym kablem i po drodze rozgałęźnik? Czy każdy dekoder osobnym do konwertera?

Link to post
Share on other sites

Evobox podłączony był do jednego gniazda (tego złotego) a mini 2000 do drugiego (legancy) i wszystko śmigało dobrze (okolice 100%). Odłączyłem mini2000 i w to miejsce podłączyłem Wifibox+ i na nim 0%. Po podłączeniu go do drugiego gniazda legancy to samo 0%.

Link to post
Share on other sites

Jak rozmawiałem z konsulem to zaczął właśnie od wciśnięcia tego "+" lecz to nic nie dało. Bardzo dziwna sprawa, ale to musi być jakaś wina Unicable bo na zwykłym konwerterze wszystko śmiga.

Edited by szunaj
Link to post
Share on other sites
18 minut temu, szunaj napisał:

zaczął właśnie od wciśnięcia tego "+" lecz to nic nie dało

Samo wciśniecie nic nie daje. Trzeba jeszcze zmienić DVB-S na DVB-S2.

Jeżeli jednak tak masz ustawione i brak sygnału, to dekoder do weryfikacji na innej, sprawnej instalacji. Podejrzane jednak że HD2000 dział na obydwu legacy, a Wifibox nie chce.

15 minut temu, szunaj napisał:

na zwykłym konwerterze wszystko śmiga

"Wszystko" czyli Wifibox? Na tej samej czy innej instalacji?

Edited by K63
Link to post
Share on other sites

Właśnie tego się obawiam, że jakiś sąsiad mam nadzieję tylko chwilowo spowodował te zakłócenia. Z drugiej strony nie sądziłem, że to aż tak może siać i powodować zakłócenia. Przez kilka godzin praktycznie pozbawił mnie odbioru kilkunastu jak nie kilkudziesięciu kanałów.

Link to post
Share on other sites

mam pytanie, mam siłe sygnału 90 % a jakość 40 %. (turbobox+) Czemu tak jest ?  czym sie różni jakość sygnału od siły ?  czytalem kiedys że jakość dużo zalezy od podłączenia i samego kabla przy dekoderze, ale gmeram przy gniezdzie i nic to nie daje a kabel mam profesjonalny Van den Hul

Edited by doxa123
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...