Jump to content
Sign in to follow this  
cezi1

Problem Azbox Premium HD+

Recommended Posts

Witam!

 

Mam mały problem z funkcjami sieciowymi Azboxa HD+. Wersja firmware official 0.9.5402.

 

po pierwsze. Nie działa mi Youtube. Po wyszukiwaniu pokazuje mi się lista wyników, ale nie mogę odtworzyć żadnego pliku - komunikat "prosze czekać"

 

 

druga kwestia to nie mam opcji magrywania niczego na dysk sieciowy. Odtwarza bez problemu pliki z dysku sieciowego (Synology Dj110) ale nie nagrywa. Ustawienia NFS w "priority manager settings" mam następujące:

 

 

NFS[1]="mount -t nfs 192.168.1.179:/volume1/video /DATA/movie/ -o rw,nolock,rsize=32768,wsize=32768"

NFS[2]="mount -t nfs 192.168.1.179:/volume1/public /DATA/download -o rw,nolock,rsize=32768,wsize=32768"

NFS[3]="mount -t nfs 192.168.1.179:/volume1/music /DATA/music -o rw,nolock,rsize=32768,wsize=32768"

NFS[4]="mount -t nfs 192.168.1.179:/volume1/photo /DATA/picture -o rw,nolock,rsize=32768,wsize=32768"

 

Jak widać każdy katalog ma opcję read/write. Sama sieć też działa dobrze. Przeglądarka internetowa działa. Nadmieniam, iż kiedyś podmieniłem oryginalny soft na enigme i nie było prpblemu. Niestety Enigma nie obsługuje CI. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. Dodaję, że nie mam zamontowanego wewnątrz urządzenia dysku wewnętrznego - mogę sobie wyłączyć wentylator. Wszystko odtwarzam z dysku sieciowego po LAN.

 

Cezi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...