Jump to content

Dekoder T-HD 1000


Recommended Posts

  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Witam, mam własnościowy dekoder T-HD1000 CP po zakończonej kilka m-cy temu rocznej umowie na pakiet Ekstra.

I teraz bardzo ciekawa sprawa, zadzwoniłem do ICOK celem uzyskania informacji jaka kwotę mam zapłacić aby mieć przez 1 m-c pakiet Extra.

Pani podała kwotę 14,90 zł.i nr konta do zapłaty - niezwłocznie dokonałem zapłaty przelewem.

Po 3 dniach od przelewu i braku sygnału na programach Ekstra CP zadzwoniłem do ICOK i stwierdzili że pieniążki są na koncie i ponowili sygnał z informacją abym przez ok 3 godz. zostawił włączony dekoder - efekt, dalej nic.

Pomyślałem że może kwota był niewłaściwa znowu zadzwoniłem aby porozmawiać, i tu znowu ok 15 min pogawędki i próba uruchomienia pakietu, ale na szczęście pani wreszcie logicznie pomyślała i przełączyła rozmowę do działu techniczne, tu sprawa po ok 0,5 godzinie rozmów z kierownikami wyjaśniła się że skoro rozwiązałem umowę, nie da się teraz na tym dekoderze włączyć pakietu pre-paid, jak również nie można podpisać nowej umowy na pakiet Ekstra - oprócz oczywiście oglądania niekodowanych programów DVB-T naziemnej.

Nie dodaje komentarza ponieważ uważam że na takie działanie cp brak słów.

Jeżeli ktoś wie jak uruchomić pakiet Ekstra na tym dekoderze proszę o pomoc, bo może wszyscy konsultanci z którymi rozmawiałem o czymś nie wiedzieli lub normalnie zapomnieli?

Link to post
Share on other sites

Parę stron temu opisałem podobną sytuację, dekoder po umowie i pre-paid nie mogę mieć gdyż dekodera nie ma w systemie, i został skradziony :woot:

 

Z ciekawości za parę chwil spróbuję się połączyć z infolinią CP i coś tam pokombinuję :wink:

Link to post
Share on other sites

I w szczegółach przy dekoderze po wyborze zakładki "płatności" powinno być saldo dostępne przy danym dekoderze. Jeśli masz dostępne bez problemu powinno zaskoczyć, tak bynajmniej mi powiedziano na infolinii, ale chyba trafiłem na rzetelnego konsultanta skoro tak dużo zrobił i są tego efekty :D

11061997_1014173445281802_8590461245398444525_n.jpg?oh=dcdbc0af04eaaf59cdd00f65a504c092&oe=561A63B5

 

Udało mi się w końcu dodać "niby" skradziony dekoder do ICOK :brawo:

Link to post
Share on other sites

Tak miałem, a pieniądze po wpłacie pokazały się jako "WOLNE ŚRODKI" których 3 konsultantów z pomocą działu technicznego i kierownictwa nie dało rady przypisać do aktywacji pakietu Ekstra.

 

Mam jeszcze inny zarejestrowany dekoder T-HD100 kupiony na wolnym rynku z aktywnym jeszcze gratisowo rok pakietem Ekstra i tutaj w "PŁATNOŚCIACH' znajdują się zakładki: "ZASILENIE KONTA", "OPCJE ZASILENIA" "PAKIET EXTRA" z aktywną możliwością wyboru 1 miesiąc , 3 miesiące + 1 m-c gratis i 6 miesięcy + 6 m-cy gratis, oraz do wyboru kwota wpłaty odpowiednio 14,90 zł , 44,70zł. i 89,40 zł.

Uważam, że tu po upływie darmowego pakietu będzie można bezproblemowo później doładować.

 

Spróbuję jeszcze zadzwonić, lub złożyć zażalenie w tej sprawie ponieważ przy podpisywaniu umowy pytałem o ewentualnie taka możliwość późniejszego doładowywania i otrzymałem twierdzącą informację że można.

Bardzo dziękuję za pomoc

 

P.S. Jako że głównie zależy mi na programach sportowych CP i obecnie rozpoczynającym się Wimbledonie wpłacone pieniądze Pani konsultant przeksięgowała na posiadany przeze mnie pakiet Familijny HD z Satelity jako pre-paid na module CI CAM, po dopłaceniu jeszcze 30 zł. wszytko już działa.

To że jestem 30 zł w plecy to już CP nie interesuje.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Witam, od niedawna mam taki problem i chciałem spytać czy miał ktoś podobną sytuacje, tzn. mam wykupiony pakiet extra w TV Mobilna, po włączeniu na któryś z kanałów kodowanych czyli tych dodatkowo płatnych, pojawia mi się tabliczka z napisem "Status serwisu irdeto: E033-0" i pod tym napisane "Nie można wyświetlić tego kanału" czyli ta sama formuła co przy "Status serwisu irdeto E030-0" ale w tym przypadku to nie znika i się nie włącza. Proszę o pomoc

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

Panowie mam taki problem z tym dekoderem.Dzisiaj po ok roku przerwy uzupelniłem sobie tv mobilną.Po uzupelnieniu i jak wskoczyły płatne kanały dekoder działa w ten sposób że jak przełączam na kanał nastepny to dekoder nie zatrzymuje się tylko przełacza kanały pokolei ,dioda mruga i dopiero po pewnym czasie zatrzymuje sie na dowolnym kanale,podobnie z głośnością,chcę trochę pogłośnić to dekoder leci na max głos.Dekoder resetowałem i szukałem aktualnego oprogramowanie ale ponoć mam aktualne.Co z tym zrobic,nie mam już gwarancji

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...