CSA 0 Posted February 13, 2011 Antena nie dekoder, musisz mieć sporą czaszę anteny (90 minimum na zachodzie, 120 na wschodzie) lub antenę nakierowaną bezpośrednio na Astrę2. Bush HD można znaleźć na aukcjach, jest tani i projektowany dla freesata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darolo1 0 Posted February 14, 2011 @pawel66, to zapewne wina anteny, a nie dekodera. Każdy tuner, który obsługuje DVB-S2, obsługuje również DVB-S. Gdyby nie obsługiwał tego drugiego, np. dekoder Polsatu to byś nie mógł oglądać 80% kanałów - m.in Polsatów, TVN'ów itd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
trutek122 0 Posted February 15, 2011 A propos Busha HD, czy po podpięciu do neta można korzystać w pełni z dostępnych usług? Nie ma problemów z niebrytyjskim IP? Quote Share this post Link to post Share on other sites
CSA 0 Posted February 15, 2011 Ciężko stwierdzić, używałem go w Anglii a tam wiadomo tylko brytyjskie IP. Ale jest spore prawdopodobieństwo że jest kontrola dostępu po IP, tak jak na YouTube. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darolo1 0 Posted February 16, 2011 Jak już napisałem, oni sprawdzają IP, dlatego też z Polskim IP w iPlayerze można słuchać jedynie stacji BBC. Oglądanie programów TV, zarówno na żądanie, jak i live działa jedynie z angielskim IP. Quote Share this post Link to post Share on other sites
trutek122 0 Posted February 16, 2011 Gdyby dało się jakoś skonfigurować router z Expat Shield, z którym można bez problemu oglądać brytyjskie kanały na PC, może jakoś by to działało na Bushu HD.. Pomysł niegłupi, tylko jak to zrobić.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzeesiek_r 0 Posted June 24, 2011 To wkońcu jest możliwość odbioru tego bbc w polsce czy nie? jakie wymagania itp.?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mariuszo21 0 Posted June 24, 2011 jak widzisz oczywiście że tak i wymagania nie są potrzebne duże bo wystarczy antena 70cm Quote Share this post Link to post Share on other sites
CSA 0 Posted June 24, 2011 do wszystkich BBC czasza wymagana jest minimum 120cm na zachodzie, minimum 200 na wschodzie kraju, jedynie BBC Alba, BBC Parlament i BBC News oraz BBC Multichanel (STREAM) chodzą na mniejszych czaszach, moim zdaniem żeby nie szarpało obrazu to 90cm powinno być Quote Share this post Link to post Share on other sites
anttys 3 Posted June 24, 2011 Ja w Warszawie odbieram BBC RED BUTTON na 70 cm i to z dużym zapasem.Działa również w czasie deszczu.Grunt to dokładne ustawienie anteny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CSA 0 Posted June 25, 2011 A BBC Two dobrze odbiera? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mariuszo21 0 Posted June 25, 2011 nie odbieram bo kolega ANTYTYS prawdopodobnie podobnie jak ja z satelity 28,2 nie odbiera ASTRY 2D Quote Share this post Link to post Share on other sites
anttys 3 Posted June 25, 2011 A BBC Two dobrze odbiera? Z twojego postu wywnioskowałem że żeby poprawnie odbierać kanały BBC ALBA,NEWS,PARLIMENT i STREAM potrzeba anteny o rozmiarze 90 cm.Napisałem że ja odbieram te kanały spokojnie na 70 cm.O 2D nic nie pisałem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CSA 0 Posted June 25, 2011 dokładnie to do dwóch pierwszych ASTR2 60cm + obrotnica lub 90cm na zezie z Astry 1 Astra 2D 120cm na obrotnicy żeby złapać w ogóle cokolwiek BBC One, Two, Three i ITV HD. Niestety najlepsze kanały są na 2D, a ta jest w wąskiej wiązce kierowanej na UK. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawel21 8 Posted May 19, 2012 Usługa zostanie zmniejszona z 9 kanałów do jednego w ramach redukcji kosztów http://advanced-television.com/index.ph ... ed-button/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
anttys 3 Posted May 19, 2012 Wie ktoś czy BBC Red Button pokaże mecze Euro 2012 ?. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gringo 4 Posted May 20, 2012 Nie widzę przeciwwskazań skoro pokazywali MŚ na BBC RB to czemu nie pokażą ME ale należy pamiętać że prawa do transmisji Euro 2012 dzielą z ITV. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andi12 58 Posted May 20, 2012 Z tych pierwszych planów transmisji to widzę, że będą transmitować Euro 2012 na kanałach : BBC One, ITV 1, STV i Ulster TV. O BBC red Button na razie nie wspomnieli, ale nie jest wykluczone, ze na tym kanale tez będą transmisje spotkań Euro 2012. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anttys 3 Posted May 20, 2012 Trzeba sprawdzać program na stronie BBC dla kanałów Red Button ale podają tylko na tydzień naprzód. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marrak 56 Posted May 30, 2012 Wie ktoś czy BBC Red Button pokaże mecze Euro 2012 ?. Dziś pojawił się program na 8.06 - i w programie jest transmisja z jednego spotkania 8.06 i jednego 9.06 (od 17:15 do 20:00) http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tv_and_ ... 345480.stm Quote Share this post Link to post Share on other sites
220V 0 Posted May 30, 2012 To chyba tylko jeden będzie mecz transmitowany. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gringo 4 Posted May 30, 2012 Jak jeden przecież oba mecze dziewiątego czerwca są prezentowane na antenie BBC RB ! Wszystkie mecze które pokaże BBC One będą pokazywane na BBC RBB i tak jak pisałem wcześniej pozostałe pokaże ITV. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marrak 56 Posted May 30, 2012 A masz jakieś źródło, że oba mecze będą w RB? Bo takie gadanie jakoś mnie nie przekonuje. Choć oczywiście chciałbym żeby tak było Quote Share this post Link to post Share on other sites
mis gogo 0 Posted May 30, 2012 BBC sie podzieliła z ITV po połowie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gringo 4 Posted May 30, 2012 Cóż nie przekonuje Ciebie ta strona angielska z www. news bbc com uk ? Spójrz dokładnie dziewiątego pokażą mecz Holandia - Dania oraz Niemcy - Portugalia . Quote Share this post Link to post Share on other sites