ircios 702 Posted April 1 (edited) W dniu 30.03.2019 o 15:58, zibi napisał: Witam.Mam następujący problem z tym dekoderem.Podczas załączenia obraz wskoczy na chwilę i znów się wyłączy i tak kilkakrotnie aż zaskoczy.Tak się dzieje przy każdym starcie. @roberttosat Przeczytaj dokładnie na czym problem polegał. Nie chodziło o listę. Mniejsza z tym. Po wykonaniu tych czynności dekoder zresetował się i pobrał oprogramowanie. Pomogło i tyle w temacie. Z 2,3 postów dzięki Tobie zaraz będzie cała strona. Tak jest zawsze. Pomogło @zibi? Pomogło. A więc koniec tematu. Chcesz coś udowodnić to pisz na priv. Edited April 1 by ircios Quote Share this post Link to post Share on other sites
roberttosat 241 Posted April 1 (edited) . Edited April 1 by roberttosat Quote Share this post Link to post Share on other sites
maks27 85 Posted April 1 Znacie jakieś lekarstwo: Dekoder codziennie wyłącza się o tej samej godzinie z dokładnością do minuty. Ustawienia fabryczne z poziomu menu pomogły na 1 dzień, dekoder na własność, więc wymiana nie wchodzi w rachubę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boberthinho 0 Posted April 1 U mnie włączona opcja szybki start pomogła. Reklamacje zlane. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ircios 702 Posted April 20 (edited) Była jakaś aktualizacja tego [...]? Pytam, bo po wejściu w VOD, dekoder restartuje. Miesiąc temu przed moim wyjazdem wszystko działało. Wymieniłem dziś na "nowy" i to samo. Zanim napiszę reklamację na ich soft to muszę mieć inne podobne przypadki. Jeszcze router podmienię, choć to pewnie i tak nie ma nic wspólnego z tym problemem. Edited April 20 by Barti Nie obrażamy na forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skomor 0 Posted April 20 (edited) Dzisiaj zauważyłem to samo. Albo się restartuje albo łapie zwiechę przy ładowaniu. Robiłem nawet ustawienia fabryczne, ale to nic nie dało... Aktualizacji softu chyba nie było. Edited April 20 by Barti Usunięto zbędne cytowanie. Nie cytujemy treści poprzedniego postu w całości. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafkop 0 Posted April 22 Potwierdzam - albo restart, albo wiesza się w momencie wczytywania ikonek filmów... Quote Share this post Link to post Share on other sites
lg601 0 Posted April 22 Mają awarię😬Każde sprawdzenie wiesza dekoder To trwa już od piątku u mnie od soboty! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ircios 702 Posted April 23 I dostałem od nich odpowiedź, że występują problemy z nc+go tv. Na tą chwilę działa już bez problemu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
texan 0 Posted April 29 W dniu 1.04.2019 o 20:56, maks27 napisał: Znacie jakieś lekarstwo: Dekoder codziennie wyłącza się o tej samej godzinie z dokładnością do minuty. Ustawienia fabryczne z poziomu menu pomogły na 1 dzień, dekoder na własność, więc wymiana nie wchodzi w rachubę. O której godzinie Ci się wyłącza? Mam to samo i u mnie jest to 17:28 Nic nie pomaga. Ani w opcjach nie widzę, gdzie można przestawić godzinę wyłączania, ani resety nie pomagają (przywrócenie do ustawień fabrycznych). Quote Share this post Link to post Share on other sites
maks27 85 Posted April 29 @texan to jest godzina 19:20 i wszystko było sprawdzone z resetem do ustawień fabrycznych włącznie. Nawet zmiana formatu ekranu co było do przewidzenia że nie ma wpływu, nawet inny egzemplarz (ten sam model)l podłączony w jego miejsce działa prawidłowo co wyklucza ustawienie anteny, jeśli by miało być powodem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boberthinho 0 Posted April 29 Jak już wspominałem: USTAWIENIA -> USTAWIENIA DEKODERA -> INNE USTAWIENIA -> SZYBKI START Nie pamiętam, czy zaskoczy od 1 "doby" czy 2, ale może wystarczy wyłączyć na chwilę zasilanie po aktywacji szybkiego startu. Ten tryb pozwala dekoderowi zapisywać potrzebne ustawienia. Dział techniczny mi to potwierdził. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maks27 85 Posted April 30 Niezależnie czy "szybki start" włączony czy nie dekoder zachowuje się tak samo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skomor 0 Posted April 30 (edited) U mnie w DSI87 wyłącza się o godzinie 02:04 w nocy, a wyciągnięty z szafy w celu sprawdzenia DSI83 około godziny 02:25. Ewentualne nagrywanie programów na dysk w tych godzinach czy nawet zwykłe oglądanie kończy się wyłączeniem i przerwaniem nagrywania. Totalny bezsens. Edited April 30 by Skomor Quote Share this post Link to post Share on other sites
puszczyk 34 Posted May 10 DSI87 przy każdym uruchomieniu zachowuje się tak, jakby robił to pierwszy raz (wyszukiwanie kanałów itd.) Po wszystkim działa normalnie, ale jak się go wyłączy to przy kolejnym uruchomieniu jest to samo. Trup i wymieniać, czy da się to jakoś wyeliminować? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pawel 371 Posted May 10 Jak masz ustawione opcje oszczędzania energii ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kot_Sylwester 0 Posted June 20 Witam Od wczoraj po naciśnięciu dowolnego przycisku na pilocie dekoder przełącza o kilka programów poniżej (tak jakby każdy przycisk zmienił się w "P-"). Wymiana baterii ani odłączenie dekodera od prądu nic nie pomaga. Czy ktoś miał może taki problem? Czy jest sens kupić nowy pilot czy to psuje się sam dekoder? Z góry dziękuję za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites
roberttosat 241 Posted June 22 A jak wyciągniesz baterie z pilota to też się tak dzieje? Mógł się zaciąć przycisk P+- na pilocie lub dekoderze. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kot_Sylwester 0 Posted June 30 Kiedy wymienię baterię nie dzieje się nic, do momentu aż nacisnę dowolny przycisk - efekt jak wyżej. Rozebrałem pilota i nie znalazłem żadnych uszkodzeń (przynajmniej widocznych gołym okiem). Quote Share this post Link to post Share on other sites
inspektor Barnaby 0 Posted August 7 W dniu 1.04.2019 o 20:56, maks27 napisał: Znacie jakieś lekarstwo: Dekoder codziennie wyłącza się o tej samej godzinie z dokładnością do minuty. Ustawienia fabryczne z poziomu menu pomogły na 1 dzień, dekoder na własność, więc wymiana nie wchodzi w rachubę. A mnie się natomiast włącza. To znaczy sprawa wygląda w ten sposób, że mam dekoder podpięty do monitora od komputera i jak zapomnę wyłączyć monitor to w nocy nagle zaczyna odbierać ostatni kanał. Co dziwne dekoder wygląda na nie włączony , na wyświetlaczu jest godzina a nie nr kanału. Jak wyłączam pilotem to się dopiero włącza i trzeba go wyłączyć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maks27 85 Posted August 7 W nocy sprawdza czy jest dostępna aktualizacja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
inspektor Barnaby 0 Posted August 7 można to jakoś wyłączyć? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jax 71 Posted September 30 Działa wam nc+ go TV na Sagemcomie DSI87?U mnie wyświetla się komunikat: Błędny adres IP. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ircios 702 Posted September 30 Ten typ tak ma. Zresetuj. Zostaw na kilka minut. Mi pomogło kiedyś. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jax 71 Posted October 1 Niestety nie pomogło. Quote Share this post Link to post Share on other sites