Jump to content
frantic85

BOX+ (Sagemcom DSI83/DSI87)

Recommended Posts

Podłączyłem Box+/HD SAGEMCOM DSI83(S) (MR) do monitora komputerowego za pomocą kabla HDMI, dekoder podłączony jest również do rutera. No i jest taka sytuacja, że jeśli nie wyłączę monitora to rano monitor się włącza i leci ostatni oglądany kanał. Co dziwne, dekoder jest wyłączony i nie da się pilotem nic zrobić. Trzeba włączyć dekoder i wyłączyć aby monitor zgasł. Może jest to związane w jakiś sposób, że pojawia się informacja o rachunku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam dziwny bug. Dekoder normalnie widzi z głównym, a wyświetla IP 0.0.0.0. Po wejściu do np. Radio+ wyświetla informację o błędnym adresie IP w DSI83. Aby uruchomić jakąś usługę to trzeba włączyć i wyłączyć dekoder z zasilania. Wpisywanie ręcznie IP nie pomaga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ktoś się orientuje czy taki pilot zamiennik zadziała z DSI83/87?

pil0200.png

 

Często pada określenie Pilot TV Cyfra+ New.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam dziwny bug. Dekoder normalnie widzi z głównym, a wyświetla IP 0.0.0.0. Po wejściu do np. Radio+ wyświetla informację o błędnym adresie IP w DSI83. Aby uruchomić jakąś usługę to trzeba włączyć i wyłączyć dekoder z zasilania. Wpisywanie ręcznie IP nie pomaga.

Witam.

 

Na jak długo wystarcza wyłączanie i (włączenie) zasilania?

Czy wypróbowałeś przywracania ustawień fabrycznych ( menu -> USTAWIENIA/USTAWIENIA FABRYCZNE/PRZYWRÓĆ USTAWIENIA FABRYCZNE ->PIN->OK)?

Pozdrawiam

STB&OTT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Codziennie o 17:28 wyłącza mi się tuner. Czy gdzieś jest w ustawieniach jakaś opcja na to? Nie mogę znaleźć..

Share this post


Link to post
Share on other sites

U kolegi wyłączał się codziennie o 19:11 ustawienia fabryczne nie pomogły, już był do tego przyzwyczajony. Po kilku doklejanych dniach sam się naprawił.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam prośbę wymieniłem Mediabox+ z 5800S na 4K z DSI 83 dekoder ten dsi 83 często gubi sygnał na TVN HD trzeba wyciągnąć wtyczkę czasem nawet kilka razy pod rząd za którymś razem jest ok albo też oglądam kanał X przeskoczę na Y i wrócę i na X jest brak sygnału i wtedy znów wtyczka tylko pomaga sygnał na TVP HD 100% na 75% mam pytanie bo mam ofertę na wymianę na Wifibox+ ale czy on działa tak jak dekodery ADB czyli wspaniale bez błędów oraz która seria jest najnowsza bo zależy mi na komforcie oglądania tv 

 

Ps.: Robiłem fabryczne ustawienia nic nie dało :( Proszę o porady :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wifibox działa dużo lepiej niż 83/87 możesz śmiało wymieniać. Na pewno nie będzie tak dobry jak sprzęty ADB.

 

E: Najnowsza seria to 018.

Edited by roberttosat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy ktoś mi wytłumaczy, dlaczego w tym szrocie (DSI-83) po włączeniu dekodera od razu pojawia się opcja start, mimo, że wyłączam ją w opcjach dekodera, ona się sama załącza?

Co za siermiężne szroty, wszystkie Sagemcomy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem tak w Wifi boxie (też sagemcom) przez jakiś tydzień potem dekoder sam się wyleczył. Cierpliwości, może u Ciebie będzie tak samo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie podobnie, że się włącza aplikacja Start, mimo iż wyłączyłem w opcjach. Wystarczy wyłączyć ponownie w opcjach i pomaga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co zrobić by Sagem DSI83 przestał resetować się o stałej godzinie? Przywrócenie ustawień nie pomaga, wymieniałem już parę razy ten dekoder i co najwyżej przesuwa się godzina wyłączenia w danym egzemplarzu. Reklamacja nic nie dała, reklamacja od reklamacji też nie :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba nic z tym nie zrobisz. Tak jest pewnie w sofcie zapisane...

Edited by Barti
Proszę wyłączyć w aplikacji Tapatalk automatyczne dopisywanie do postu informacji o posiadanym urządzeniu mobilnym. Poprawiono post.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Też tak mialem, przywróciłem fabryczne i pomogło - znikł też szybki start. Niemniej jak znów pojawią sie problemy oddaje tego deka do punktu i nie odejde póki nie dostane innego bo tego już raz wymieniałem i nie zamięnie na ten sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam dekoder Sagemcom DSI87.Zdarza się, że zawiesza się nawet trzy razy dziennie.Czy Wy też tak macie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Powiem tak szkoda zdrowia i nerwów do tego sprzętu. Trzeba odżałować 2PLN co miesiąc i zamienić na wifiboxa. Wszelkie problemy znikają

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wifibox to dramat, nie pamięta ustawień, żeby go włączyć to trzeba z 10 razy power wcisnąć aż łaskawie postanowi się włączyć.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W moim egzemplarzu jedyny problem to kiepsko działające EPG po za tym działa bezproblemowo. Użytkowanie DSI83 to był horror.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...