Project_ALF 316 Posted December 18, 2017 Siemka mam pytanko. Czy dałoby się zrobić taki myk żebym oglądał jakiś kanał telewizyjny, a w tle leciał dźwięk z jakiejś stacji radiowej? Quote Share this post Link to post Share on other sites
swojadroga 104 Posted December 18, 2017 Nie, nie ma takiej opcji, jeśli chcesz to zrobić za pomocą tylko dekodera. Quote Share this post Link to post Share on other sites
support458 168 Posted December 19, 2017 Niektórzy posiadacze HD 5000 dziś mogą liczyć na prezent od Św. Mikołaja Quote Share this post Link to post Share on other sites
1pietrek1 0 Posted December 19, 2017 Nie można napisać wprost jakie zmiany? Quote Share this post Link to post Share on other sites
support458 168 Posted December 19, 2017 Wtedy nie ma niespodzianki Quote Share this post Link to post Share on other sites
SatExpert 833 Posted December 19, 2017 Ktoś już dostał? Quote Share this post Link to post Share on other sites
1pietrek1 0 Posted December 19, 2017 I co cisza? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jonus14 1 Posted December 19, 2017 Niektórzy posiadacze HD 5000 dziś mogą liczyć na prezent od Św. Mikołaja Mogą ale nie muszą... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek11:) 118 Posted December 19, 2017 Dostał to dziś ktoś i napisze, jakie mamy zmiany? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr. Orbita 381 Posted December 19, 2017 Proszę Was bardzo: https://satkurier.pl/news/166358/cyfrowy-polsat-aktualizacja-dla-grupy-dekoderow-hd-5000.html Dużo fajnych zmian Quote Share this post Link to post Share on other sites
maks27 84 Posted December 20, 2017 U mnie pobrała się aktualizacja. Ciekawa nowość klawisz ,,do góry'' pojawia się lista ostatnio oglądanych kanałów. Mimo że kilka razy włączyłem TVN nie pojawił się na tej liście, a TVS włączony jeden raz i znalazł się na liście ostatnio oglądanych kanałów. I tak zastanawiam się nad ustawieniami fabrycznymi żeby usunąć kanały pow. pozycji 1000. Quote Share this post Link to post Share on other sites
swojadroga 104 Posted December 20, 2017 Bo ta chwila musi trwać przynajmniej 30sek. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wojtekmedia2 25 Posted December 20, 2017 Rozumiem, że usuwanie kanałów powyżej 1000, bez przywracania ustawień fabrycznych, nadal nie jest możliwe? Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOMI2 11 Posted December 20, 2017 Fajne rzeczy wprowadzono widząc po opisie, wszystko na plus, ale usuwanie kanałów powyżej 1000 to też podstawa, bez tego robi się straszny bajzel. Wydaje mi się, że kolega support pisał o przywróceniu tej funkcji, poważnie jej nie ma ? Czekam na to jak na zbawienie aby porobić porządek. Opcja strasznie ważna szczególnie dla tych co mają dodatkowo Astrę 19,2 (choć nie tylko) i przeszukują od czasu do czasu jakieś transpondery w celu dodania jakiegoś jednego konkretnego kanału, a nie od razu dziesiątki innych "śmieci". Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek25 0 Posted December 21, 2017 a czy jest opcja usuwania kanałów od pozycji 1000? Quote Share this post Link to post Share on other sites
SatExpert 833 Posted December 21, 2017 Nie ma, wciąż nie ma... Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek25 0 Posted December 21, 2017 dzięki za odp a miało być w następnym oprogramowaniu Quote Share this post Link to post Share on other sites
SatExpert 833 Posted December 21, 2017 Zgadza się... Quote Share this post Link to post Share on other sites
maks27 84 Posted December 28, 2017 Odłączyłem dekoder na pewien czas /zmiana szafki RTV/ i po podłączeniu zauważyłem że przez czas kilku minut klatkuje obraz praktycznie na wszystkich kanałach. Włączyłem TLC sygnał: siła 80, jakość 83, mer 14 dB. Po kilku minutach odbiór bez zastrzeżeń. Podłączyłem na tych samych przewodach i zasilaczu inny HD500 i problemu nie ma. Ponownie ten poprzedni i znowu na początku klatkowanie obrazu tak jakby co chwilę włączała się pauza. Kilka minut i problem znika. Problem z sygnałem chyba nie jest powodem co sugerował konsultant TCOK, skoro inny model działa bez uwag. Czy może dekoder do wymiany ? Dekoder jeśli jest cały czas podłączony do sieci działa prawidłowo, podłączony do innej anteny działa tak samo. Czyli przez kilka minut jest problem i gdybym go zaniósł do APS na pewno bym wymienił skoro ta sytuacja zawsze wystëpuje po przerwie w zasilaniu. Dzięki z góry za sugestię co jeszcze sprawdzić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziabolek7 2 Posted December 29, 2017 Nic nie sprawdzac tylko wymienic dekoder. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maks27 84 Posted December 29, 2017 Dzięki za sugestię wymiany. Póki co nie spieszę się z wymianą. Mam nagrane kilka filmów na dysku i jak obejrzę nagrania to zrobię wymianę. Pewnie na inny model bo mam w domu teraz 3 dekodery HD 5000. 1 z Darmowym HD, 2 z Rodzinnym HD, 3 z Rodzinny HD + Cinemax. Tylko jeden ma tą wadę o której piszę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sławomir Pawłowski 19 Posted December 31, 2017 Proponuję wymianę na HD5500s, ponieważ ma więcej pamięci i według mnie jest nieco szybszy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Toytoy 0 Posted January 1, 2018 320gb na ile godzin starczy? Hd Quote Share this post Link to post Share on other sites
dreamseller86 0 Posted January 1, 2018 60-80h... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bobasek 1 Posted January 4, 2018 Czy mona tak ustawić dekoder by włączenie dekodera automatycznie uruchamiało Tv panasonic TX58EX700 bo nie mogę tego ustawić Ustawiłem HDMI CEC włączyłem viera ink Może to wina kabla że nie działa ? Quote Share this post Link to post Share on other sites