Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nieoczekiwanie pojawił się problem w moim dekoderze i liczę na jakąś błyskotliwą wskazówkę.

 

W chwili obecnej mój sprzęt działa na sofcie 1.4.89, poza kilkoma niedociągnięciami do przedwczoraj działało to całkiem sprawnie. Aż tu nagle na telewizorze "brak sygnału". Okazało się, że na kablu EURO wszystko działa normalnie. Pomyślałem więc, że albo kabel hdmi albo wejście odmówiło posłuszeństwa. Nic z tych rzeczy. Po wgraniu softu najnowszego 1.4.98, który obsługuje kartę c+ okazało się, że dekoder na hdmi działa bezbłędnie, tylko mam problem z listą kanałów, którą używałem z poprzednim softem.

Czy może ktoś wie, czemu nagle hdmi przestało działać na sofcie 1.4.89, a działa na sofcie 1.4.98. Dociekam, bo z lenistwa nie chce mi się ponownie cała listę kanałów tworzyć pod nowy soft. Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam ponownie. Cyfra +, smartcardsplitter smallII. Czy ktoś może mi pomóc z uzyskaniem obrazu/dźwięku na kanale discovery? Poziom sygnału około 80, jakość 70 parę. EPG wczytuje się obrazu dźwięku brak?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj po południu padł polsat - L0; Q5 - niedobrze się dzieje w państwie duńskim...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja od dłuższego czasu mam problem z kartą tzn; co kilkanaście czasem kilkadziesiąt minut wyskakuje komunikat brak karty i muszę restartować tuner. To jest mój pierwszy i ostatni tuner marki opticum.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja dzisiaj rozwiązałem problemy: polsat wskoczył sam wczoraj wieczorem; dzisiaj dla pewności obciąłem górę świerka srebrnego który chyba troszkę blokował sygnał. Co do discovery to poszukałem na jakim transponderze jest nadawany, jaki jest u mnie (były różne). Skasowałem kanał z listy przeszukałem blind scanem satelitę, znalazłem kanał discovery i odpowiednio wpakowałem na miejsce starego - działa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ja od dłuższego czasu mam problem z kartą tzn; co kilkanaście czasem kilkadziesiąt minut wyskakuje komunikat brak karty i muszę restartować tuner. To jest mój pierwszy i ostatni tuner marki opticum.

Jaki soft posiadasz w tunerze, ja po przejściu na 1.4.98 przestałem mieć problemy z czytnikiem kart.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Witam,

nieoczekiwanie pojawił się problem w moim dekoderze i liczę na jakąś błyskotliwą wskazówkę.

 

W chwili obecnej mój sprzęt działa na sofcie 1.4.89, poza kilkoma niedociągnięciami do przedwczoraj działało to całkiem sprawnie. Aż tu nagle na telewizorze "brak sygnału". Okazało się, że na kablu EURO wszystko działa normalnie. Pomyślałem więc, że albo kabel hdmi albo wejście odmówiło posłuszeństwa. Nic z tych rzeczy. Po wgraniu softu najnowszego 1.4.98, który obsługuje kartę c+ okazało się, że dekoder na hdmi działa bezbłędnie, tylko mam problem z listą kanałów, którą używałem z poprzednim softem.

Czy może ktoś wie, czemu nagle hdmi przestało działać na sofcie 1.4.89, a działa na sofcie 1.4.98. Dociekam, bo z lenistwa nie chce mi się ponownie cała listę kanałów tworzyć pod nowy soft. Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.

 

Witam raz jeszcze.

Niestety problem opisany przeze mnie powyżej jest bardziej skomplikowany.

Moje złącze hdmi działa jedynie z softami 1.4.98, czy to producenta do obsługi conax, czy oba stworzone do obsługi cyfry czyli 1.4.98 od amstar i lemontree.

Na żadnym innym sofcie nie ma mowy o odbiorze orzez hdmi (telewizor wyświetla informację "brak sygnału"),a sprawdzałem ich ze 20 od 1.3.81, aż po najnowsze 1.5.06.

I nie byłoby problemu,bo przecież mógłbym działać na sofcie 1.4.98 od amstar lub lemontree, bo zależy mi na obsłudze karty cyfry+, ale pojawia się kolejny problem.

Po wyszukaniu kanałów i ułożeniu listy w pewnym momencie wyświetla się komunikat "Nowa lista kanałów. Wciśnij ok aby wyszukać." I nie ma możliwości żeby tego nie zrobić, pilot nie reaguje na jakiekolwiek polecenia, wymuszone jest wciśnięcie ok. Dekoder zaczyna wyszukiwać, trwa to krótko, wyszukuje 20-30 kanałów i koniec, a potem ułożona lista jest wywrócona do góry nogami. I tak za każdym razem. DRAMAT!!! Mam dekoder od roku i wszytko było super, aż tu nagle taki zonk.

 

Nie widziałem, żeby ktoś pisał o takim problemie, więc pewnie dotyczy on tylko mojego dekodera.

Co najgorsze na sofcie od producenta czyli 1.4.98 wszystko jest ok, więc reklamowanie dekodera nie wchodzi w grę, bo powiedzą, że przecież wszystko jest ok.

 

Czy ktokolwiek ma pomysł co z tym zrobić, bądź spotkał się z takim przypadkiem. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Po wyszukaniu kanałów i ułożeniu listy w pewnym momencie wyświetla się komunikat "Nowa lista kanałów. Wciśnij ok aby wyszukać." I nie ma możliwości żeby tego nie zrobić, pilot nie reaguje na jakiekolwiek polecenia, wymuszone jest wciśnięcie ok. Dekoder zaczyna wyszukiwać, trwa to krótko, wyszukuje 20-30 kanałów i koniec, a potem ułożona lista jest wywrócona do góry nogami. I tak za każdym razem. DRAMAT!!! Mam dekoder od roku i wszytko było super, aż tu nagle taki zonk.

Wchodzisz w menu>preferencje>pozostałe ustawienia>channel auto detection ma być wył i skończą Ci się problemy z automatycznym wyszukiwaniem przez tuner kanałów po każdym uruchomieniu i rozwalaniem listy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

As easy as you said!!! Dzięki.

W poprzednich softach nie było tej opcji w pozostałych ustawieniach, dlatego nawet tego nie szukałem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@up

Było, było.

@zucho23

Wyglada na problem ze stykiem, spróbuj wyciągnąć kartę i włożyć ponownie do oporu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czy wiecie może gdzie można kupić pilota do x402p? To bardzo ważne, bo mój już bardzo źle działa (zwłaszcza przycisk OK). Nie wiem, czy może być pilot do x403p, a tylko takie mogę znaleźć. Proszę o pomoc.

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam, jestem nowy na forum. Posiadam x402p i mam problem z odbiorem kanałów z transponderów 12322 H,10796 V, 12188 V,12265 V(AXN -y, TVP2 HD, Universal Channel). Otóż na AXN-ach tuner pokazuje mi siłę i jakość sygnału taką jak na innych działających kanałach, jest nawet epg, ale programy nie działają. Universal channel nie działa w ogóle (sygnał 5%, jakość 0%). Sytuacja identyczna w kilku softach na jakich testowałem (obecnie OPTICUM_HD_X4_220_mcs_lemontree_1.4.98). Na innych dekoderach podłączonych pod ten sam talerz wszystko działa ok. Wcześniej w miejscu x402p był podłączony Sagemcom i kanały działały bez kłopotu. Wcześniej w wątku było coś wspomniane o poprawieniu lutów w głowicy, ale zastanawia mnie poziom sygnałów na axn-ach. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@up

Miałem podobnie, musisz na nowo przeszukać kanały. Najpierw szukasz na necie jaka ma częstotliwość potem sprawdzasz co jest u Ciebie i jak są inne to musisz na nowo szukać kanału.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Już kilka razy skanowałem satelitę i nic się nie zmienia. Częstotliwości są takie same jak na rozpisce Cyfry+.

Sprawdziłem jeszcze, że sygnał na AXN-ach pojawia się dopiero po zmianie ustawień górnej częstotliwości konwertera 10600(standard) na 11300(największa dostępna). Na Pace PVR i starym sagemie wszystko chula na standardowych ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po trzech godzinach układania kanałów zresetował się mój tuner.........nie wiele brakowało , a jego los zakończyłby się za oknem.

Mam ogromną prośbę czy ktoś może dać linka, przesłać na maila itp. oryginalną listę kanałów do cyfry z kanałami hd na x403 lub chociaż zblizoną............stan moich nerwów mocno nadszarpnięty i została mi do picia herbata z melisy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Opticum HD X403p / 402p witam wszystkich, przeszukałem wszystko i nie ma tvn hd i24 hd może jakiś sugestie,dziekuje. krzysztof

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wejdź do Menu - szybkie skanowanie- TNK HD- i przeskanuj.Na liście Wszystkie satelity powinny pojawić się te kanały.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie ma nie pojawily się ale dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem od jakiego operatora masz kartę.Ja mam ncam HD i u mnie wszystkie proponowane kanały są odbierane, chociaż cztery programy TVN HD czyli turbo, style, tvn i tvn24 z transpondera 11508 od pewnego czasu mają bardzo słaby sygnał - jakość poniżej 40%. Może tu jest przyczyna, jeżeli poprzednio programy te były odbierane.Nie wiem jak to wygląda u innych operatorów.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mam z cyfry . optimum hd,

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z cyfrą nie miałem do czynienia,ale poprzednio podane skanowanie powinno dotyczyć Cyfra+ nie TNK HD. Jest taka opcja w szybkim skanowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hm a Polsat po lanie w mieszkaniu normalnie śmiga jak zepnę 4 Opti ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×