Jump to content

Recommended Posts

Witam mam Taki problem korzystam z Opticum 4060cx PLUS i co jakiś czas znikają mi kanały zawsze dzwonie po fachowca i naprawia co trzeba lecz ile można problem mam taki nie łapie mi kanałów jak ustawiłem że coś złapało strasznie przycina obraz :/ nie wiem jak ustawić te wszystkie dane w opcjach zmieniam w kółko ale nic nie przynosi oczekiwanych efektów :/ wie ktoś co może być problemem ?

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Włączam dekoder i na kanałach: tvn, tvn7 i ttv chwilę ''pochodzi'' po czym następuje wyłączenie się dekodera i ponowne włączenie - jednym słowem zapętlony restart.

Wersja oprogramowania: 1.3.69 - czyli najnowsza.

Proszę o pomoc.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Mam problem z moim 4060CX i telewizją SmartHD,

od jakiegoś czasu non stop wyskakuje mi komunikat o nowej liscie kanalow.

Wersja softu 1.3.69_Conax_(ALI_3329_CR_LCP)

nie pomaga wyszukanie nowych kanalow, wylaczylem w menu pokazywanie informacji , tez nie pomoglo.

jest na to jakis sposob?

Link to post
Share on other sites

Zapewne komunikat ten pojawia się gdy włączysz dekoder. Kliknij na tak i powinien załadować nową listę kanałów. Jeśli po tej operacji komunikat będzie się pojawiał nadal to już najprawdopodobniej nic nie da się zrobić. Chociaż inny soft może by pomógł.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Pojawiło się nowe oprogramowanie 1.4.03, więc bez zastanowienia postanowiłem wgrać je.

Błąd z resetowaniem się dekodera na kanałach: tvn, tvn7 i ttv zniknął !

Zauważyłem, że w tej wersji w menu instalacja są tylko dwie opcje: instalacja i ustawienia CA i nic więcej,

a powinno być jeszcze TNK-Telewizja na kartę i takie opcje jak: wyszukaj programy z oferty TnK, sortuj kanały dla TnK

i aktywacja karty !

W menu narzędzia, informacje wyświetla się poprawnie wersja software: 1.4.03, ale uwaga w data wyświetla się: Dec 02 2011

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Witam, mam problem z tym dekoderem, do tej pory wszystko było ok, aż do wczoraj - gdy chcę go włączyć to nie reaguje i na ekranie wyskakuje "8", tak samo po naciśnięciu innych przycisków na dekoderze. Na pilota nie reaguje w ogóle. Wyjmowałam i wkładałam kartę, ale nic nie pomogło. Co to może być?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...