Jump to content
fromagebb

Tp-link tl-wr802n z dekoderem CP PVR HD 7000

Recommended Posts

Witam serdecznie!

 

Zakupiłem ostatnio Tp-link tl-wr802n specjalnie na potrzeby korzystania z internetu na PVR HD 7000 .

Niestety nie działa ( dekoder nie wyszukuje tp-linka). Po skonfigurowaniu wszystkiego na laptopie (wybraniu trybu client), internet na nim jest.

Po przełączeniu do dekodera brak.

 

Błagam pomóżcie. 

 

Z góry dziękuje za odpowiedzi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli kupiłeś na rynku poza punktami CP to winny jest soft. Poszukaj w internecie bo sam miałem ten problem i jest soft dla CP tylko nie pamiętam skąd go pobrałem i konfiguruje się ten tp-link z dekoderem w momencie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupiłem go poza punktami. Szukam od tygodnia własnie. Ludzie wrzucali rózne rodzaje softu, ale do poprzedniej wersji modułu dlatego nie wiem co teraz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, fromagebb napisał:

Witam serdecznie!

 

Zakupiłem ostatnio Tp-link tl-wr802n specjalnie na potrzeby korzystania z internetu na PVR HD 7000 .

Niestety nie działa ( dekoder nie wyszukuje tp-linka). Po skonfigurowaniu wszystkiego na laptopie (wybraniu trybu client), internet na nim jest.

Po przełączeniu do dekodera brak.

 

Błagam pomóżcie. 

 

Z góry dziękuje za odpowiedzi. 

 

Skonfiguruj TP-Link tak aby działał z komputerem jako AP klient.

Następnie podłącz TP-Link do dekodera, zasilanie do portu USB, ethernet do LAN w dekoderze.

W menu SIEĆ w dekoderze wybierz sieć przewodową i DHCP. Będzie działać.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Może spytać na ICOK czy jest soft do 802 pod CP.  Jest na forum specjalista CP może on coś pomoże. Też widzę tylko do 702.

Albo jak kolega wyżej napisał bo może ma inną konfigurację.

Edited by kobi666

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Nie ma potrzeby wgrywania innego softu do routera TP-Link.

Jeśli istnieje możliwość konfiguracji routera jako AP klient z komputerem, wtedy można korzystać z niego na takich samych zasadach z dekoderem.

Wystarczy po podłączaniu skonfigurowanego routera wybrać w menu dekodera sieć przewodową.

Edited by support458

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minut temu, support458 napisał:

 

Skonfiguruj TP-Link tak aby działał z komputerem jako AP klient.

Następnie podłącz TP-Link do dekodera, zasilanie do portu USB, ethernet do LAN w dekoderze.

W menu SIEĆ w dekoderze wybierz sieć przewodową i DHCP. Będzie działać.

 

Własnie w tym rzecz, że nie mam możliwości wyboru AP klient. W poprzednim module 702n się dało w tym tego nie widzę.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Operation Mode

1.Visit http://tplinkwifi.net, and log in with the username and password you set for the router.

2.Go to Operation Mode.

3.Select the working mode as needed and click Save.

Router_operation_mode-New.png

Edited by support458

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, support458 napisał:

Przełącznik na obudowie?

 

Nie widzę żadnego przełącznika na obudowie dekodera.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Zajrzyj do instrukcji obsługi. Po zalogowaniu do routera w Quick Setup wybierz opcję Client.

 

 

 

Edited by support458

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robiłem wszystko według instrukcji jeżeli chodzi o opcje client.

Wiele osób jak przeglądałem fora w internecie pisało o tym AP, ale tak jak wypominałem tego akurat nie ma.

Dziwne, że na laptopie normalnie wszystko działa w momencie skonfigurowania modułu na "client"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
35 minut temu, support458 napisał:

Zrób reset do ustawień fabrycznych.

Zaloguj się na router i wtedy w Quick setup będzie pozycja Client.

 

Jest ustawiony na "Client". Kilkukrotnie już ustawiałem i dalej pokazuje "Nie wykryto podłączonego urządzania bezprzewodowego".

 

W ustawieniach/diagnostyka/diagnostyka połączenia sieciowego/ pokazuje mi normalnie adres ip, maskę itd. a niby urządzenia nie wykrywa

Edited by fromagebb

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Nie rozumiesz.

Skonfiguruj router jako klient na komputerze.

Zweryfikuj działanie na komputerze i uzyskaj połączenie z internetem przez router..

Podłącz router do dekodera tak jak podłączyłeś do komputera czyli przewodowo do gniazda LAN.

W dekoderze wybierz w ustawieniach sieci, sieć przewodową (nie bezprzewodową czy Wi-Fi) to wszystko.

Jak wybierzesz zwykłą sieć przewodową, to dekoder nie będzie próbował wyszukiwać i konfigurować "Urządzenia bezprzewodowego." tylko

połączy się przez ethernet przewodowo (LAN) tak jak połączył się komputer.

 

Edited by support458

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, support458 napisał:

W dekoderze wybierz w ustawieniach sieci, sieć przewodową (nie bezprzewodową czy Wi-Fi) to wszystko.

Jak wybierzesz zwykłą sieć przewodową, to dekoder nie będzie próbował wyszukiwać i konfigurować "Urządzenia bezprzewodowego." tylko

połączy się przez ethernet przewodowo (LAN) tak jak połączył się komputer.

 

Prawda. Okazało się, że miałeś rację. Wszystkie poradniki, które są na yt i innych forach, że trzeba łączyć się bezprzewodowo okazały się złe.

Internet w dekoderze działa na "kliencie" i nie trzeba nic wybierać w zakładce "sieć".

 

Dziękuje za pomoc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...