Jump to content
Sign in to follow this  
alpin

Vu+Duo problem

Recommended Posts

Witam,

nie mogę sobie poradzić z moim tunerem w którym jest karta C+ cameleon, tuner użytkuje kilka lat i wszystko działało.

W niedziele podczas oglądania kanału włączyło mi się zaplanowane nagrywanie z timera i nagle pilot przestał reagować na polecenia, ale kanał można było dalej oglądać.

Wyłączyłem tuner głównym wyłącznikiem i ponownie włączyłem i koniec oglądania, nie odbierają kanału z pakietu C+, włożyłem drugą kartę z tunera C+ ale tez nie działa.

Wczoraj wgrałem aktualizacje z openPli  zainstalowałem ccam i dalej nic? Dodam jeszcze, że jak tak kombinuję to po kilku próbach blokuje się karta C+ muszę ją wkładać do tunera C+ i ponawiać

aktualizacje uprawnień i tak w kółko.

Co robię nie tak?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Na podstawie tego co napisałeś można tylko przypuszczać, że twoja karta otrzymała update tzw. FEDC i na ten emulator z tego co kojarzę nie ma poprawki która to naprawi. Zacznij od sprawdzenia na oscam czy karta działa.

 

Edited by tail#

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podpowiesz jak to zrobić, sprawdzić czy karta działa?

Dodam, że obydwie karty w tunerach Nc+ działają.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Która wtyczkę mam wgrać i jak? bo w tym temacie co podałeś to większość nie działa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
6 godzin temu, alpin napisał:

Podpowiesz jak to zrobić, sprawdzić czy karta działa?

Wystarczy uruchomić jedną z nowszych wersji oscama w podstawowej konfiguracji i karta będzie działać. Przykłady znajdziesz w sieci. Jak będę miał chwilę wolnego czasu i trochę chęci, to mogę przygotować podstawową konfigurację.

Edited by tail#

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak sobie nie poradzę, to chętnie skorzystam z pomocy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 godzin temu, alpin napisał:

Która wtyczkę mam wgrać i jak? bo w tym temacie co podałeś to większość nie działa.

A o której jest wątek?Wersja 2.0 i aktualizacja do 2.2.Właśnie sprawdzałem i sie pobiera a że nie potrafisz jej zainstalować to inna sprawa.Na pierwszej stronie masz instalację do swoiego image.Ewentualnie tą https://www.sat-4-all.com/board/topic/158635-plugin-satvenus-panel-718/  

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Zainstalowałem nowego image i pobrałem z pluginów oscama.

DZIAŁA !!!

dziękuje wszystkim za pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...