alpin 1 Posted July 23 Witam, nie mogę sobie poradzić z moim tunerem w którym jest karta C+ cameleon, tuner użytkuje kilka lat i wszystko działało. W niedziele podczas oglądania kanału włączyło mi się zaplanowane nagrywanie z timera i nagle pilot przestał reagować na polecenia, ale kanał można było dalej oglądać. Wyłączyłem tuner głównym wyłącznikiem i ponownie włączyłem i koniec oglądania, nie odbierają kanału z pakietu C+, włożyłem drugą kartę z tunera C+ ale tez nie działa. Wczoraj wgrałem aktualizacje z openPli zainstalowałem ccam i dalej nic? Dodam jeszcze, że jak tak kombinuję to po kilku próbach blokuje się karta C+ muszę ją wkładać do tunera C+ i ponawiać aktualizacje uprawnień i tak w kółko. Co robię nie tak? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tail# 95 Posted July 23 (edited) Na podstawie tego co napisałeś można tylko przypuszczać, że twoja karta otrzymała update tzw. FEDC i na ten emulator z tego co kojarzę nie ma poprawki która to naprawi. Zacznij od sprawdzenia na oscam czy karta działa. Edited July 23 by tail# Quote Share this post Link to post Share on other sites
alpin 1 Posted July 23 Podpowiesz jak to zrobić, sprawdzić czy karta działa? Dodam, że obydwie karty w tunerach Nc+ działają. Quote Share this post Link to post Share on other sites
czerstwy 393 Posted July 23 Wgraj oscama i configi pod NC+ 0100.Jak nie wiesz jak to zrobić i jakie są lokalizacje to wgraj tą wtyczkę która zrobi to za ciebie https://www.sat-4-all.com/board/topic/214785-plugin-myupdater/page/2/ .A prawdzić możesze w Live log w oscamie Ip dekodera : 8888 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alpin 1 Posted July 23 Która wtyczkę mam wgrać i jak? bo w tym temacie co podałeś to większość nie działa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tail# 95 Posted July 23 (edited) 6 godzin temu, alpin napisał: Podpowiesz jak to zrobić, sprawdzić czy karta działa? Wystarczy uruchomić jedną z nowszych wersji oscama w podstawowej konfiguracji i karta będzie działać. Przykłady znajdziesz w sieci. Jak będę miał chwilę wolnego czasu i trochę chęci, to mogę przygotować podstawową konfigurację. Edited July 23 by tail# Quote Share this post Link to post Share on other sites
alpin 1 Posted July 23 Jak sobie nie poradzę, to chętnie skorzystam z pomocy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
czerstwy 393 Posted July 23 6 godzin temu, alpin napisał: Która wtyczkę mam wgrać i jak? bo w tym temacie co podałeś to większość nie działa. A o której jest wątek?Wersja 2.0 i aktualizacja do 2.2.Właśnie sprawdzałem i sie pobiera a że nie potrafisz jej zainstalować to inna sprawa.Na pierwszej stronie masz instalację do swoiego image.Ewentualnie tą https://www.sat-4-all.com/board/topic/158635-plugin-satvenus-panel-718/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
alpin 1 Posted July 24 Zainstalowałem nowego image i pobrałem z pluginów oscama. DZIAŁA !!! dziękuje wszystkim za pomoc. Quote Share this post Link to post Share on other sites