fan tv 374 Posted March 18 Nie do końca rozumiem twoją propozycję. Ktoś chciałby być za Mercedesem i by wtedy zdobywał jakieś punkty za wyniki Mercedesa? Quote Share this post Link to post Share on other sites
PLQba 42 Posted March 18 Nie to miałem na myśli. Punkty byłyby zdobywane zgodnie z punktacją typowania, ale ich suma (dwuosobowy team) byłaby przypisywana na konto drużyny - teamu. Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wprowadzić to teraz. Trzeba by tylko znaleźć osoby do drużyny ew. zrobić losowanie. Skoro typujących jest 16, to może powstać 8 ekip. Nazwy mogą być właściwe (takie jak teamów) albo własne. Najlepiej przeprowadzić losowanie. Można wziąć pod uwagę: Mercedesa, Ferrari, Red Bulla, Haasa, Alfa Romeo, Williamsa, Toro Rosso i Renault. Można ewentualnie dodać McLarena czy Racing Point na czyjeś miejsce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan tv 374 Posted March 18 (edited) No nie wiem, a co inni na to? Edited March 18 by fan tv Quote Share this post Link to post Share on other sites
bronek 0 Posted March 18 Wg mnie bez sensu (bez obrazy). To nic nie da - tylko zbędny dodatkowy bałagan. Po co mi dolosowany partner zespołowy? Tu od lat gramy każdy na swoje konto i wystarczy. Dodatkowa klasyfikacja drużynowa niepotrzebnie wydłuży tylko pracę @fan tv i zabałagani post z wynikami. Osobiście głosuję przeciw 😏 Quote Share this post Link to post Share on other sites
SatExpert 842 Posted March 18 (edited) 5 godzin temu, PLQba napisał: Nie to miałem na myśli. Punkty byłyby zdobywane zgodnie z punktacją typowania, ale ich suma (dwuosobowy team) byłaby przypisywana na konto drużyny - teamu. Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wprowadzić to teraz. Trzeba by tylko znaleźć osoby do drużyny ew. zrobić losowanie. Skoro typujących jest 16, to może powstać 8 ekip. Nazwy mogą być właściwe (takie jak teamów) albo własne. Najlepiej przeprowadzić losowanie. Można wziąć pod uwagę: Mercedesa, Ferrari, Red Bulla, Haasa, Alfa Romeo, Williamsa, Toro Rosso i Renault. Można ewentualnie dodać McLarena czy Racing Point na czyjeś miejsce. Całkiem ciekawe rozwiązanie, ale to może być dla obecnego prowadzącego, jak i jego następców w przyszłych latach trochę skomplikowane, ale jakby co, to jestem za. Edited March 18 by SatExpert Quote Share this post Link to post Share on other sites
PLQba 42 Posted March 19 Ja mogę się podjąć tego zadania i wysyłać wyniki do prowadzącego za pośrednictwem wiadomości. Unikniemy bałaganu, a jeszcze lepiej będzie zrobić ankietę - referendum. Proszę wziąć udział i zagłosować za interesującym Was rozwiązaniem:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRK7r2OEfow2pw1q2iPGfK7k98oIyz0IqjCLwfl9r0JzObLQ/viewform 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan tv 374 Posted March 19 Nie rozumiem tego, jak punkty miały być zgodnie z tutejszą punktacją ale później przeliczane na punktację obowiązującą w wyścigach. I co z osobami, które będą ewentualnie dołączać w trakcie sezonu i będzie nieparzysta ilość? Quote Share this post Link to post Share on other sites
PLQba 42 Posted March 19 Wszystko zostało przeze mnie dokładnie opisane i odnośnie punktacji nie mam już nic do dodania. Na dniach przedstawię wyniki głosowania nad moim pomysłem, a osoby dołączające w trakcie sezonu będą dokooptowane w miarę możliwości. Charakter klasyfikacji byłby bardziej zabawowy. W głosowaniu wypowie się większość stawki i powinno być wiążące. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan tv 374 Posted March 19 (edited) No ale jak wyjaśnione? Ktoś tu trafi np.: 4 miejsce za 5 pkt, 6,8,9 miejsce za 1 pkt to ile wg twojej punktacji drużynowej ma mieć punktów? Edited March 19 by fan tv Quote Share this post Link to post Share on other sites
PLQba 42 Posted March 20 Pokażę to na przykładzie Grand Prix Australii. Mam nadzieję, że wątpliwości zostały rozwiane i moje wyjaśnienie jest satysfakcjonujące.GP Australii - wyniki: 1.breaking 23 pkt 2.iko 15 pkt PLQba 15 pkt 4.luka96 13 pkt 5.neo_patryk 12 pkt 6.bronek 10 pkt 7.TOMASZ OLSZEWSKI 9 pkt fan tv 9 pkt MartinFC 9 pkt 10.irek6311 8 pktPkt do klasyfikacji drużynowej/konstruktorów:25 - breaking 18 - iko, PLQba 15 - brak (dwóch ex aequo na II miejscu) 12 - luka96 10 - neo_patryk 8 - bronek 6 - TOMASZ OLSZEWSKI, fan tv, MartinFC 4 - brak (trzech ex aequo na VII miejscu) 2 - brak (trzech ex aequo na VII miejscu) 1 - irek6311 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan tv 374 Posted March 20 Teraz to rozumiem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PLQba 42 Posted March 22 Wyniki głosowania dot. klasyfikacji drużynowej. Zagłosowało 11 uczestników i aż ośmiu było za. Wobec tego dokonałem losowania par kierowców oraz teamów, na co zgodę wyraził prowadzący @fan tv. Startujemy od GP Bahrajnu i zapunktuje czołowa dziesiątka (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 pkt).1 ) Haas: rrafi - fillion; 2 ) Ferrari: PLQba - irek6311;3 ) Williams: bronek - TOMASZ OLSZEWSKI;4 ) Mercedes: fan tv - aro;5 ) Red Bull: neo_patryk - luka96;6 ) Alfa Romeo: andi12 - MartinFC;7 ) Renault: michal6005 - iko;8 ) Toro Rosso: breaking - SatExpert Lista rezerwowa: McLaren, Racing Point.Losowanie odbyło się za pomocą “List Randomizer” random.org. Wyniki i zrzuty ekranu są dostępne u mnie. W razie jakichkolwiek wątpliwości zapraszam do kontaktu ze mną na priv. Proszę pisać śmiało. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bronek 0 Posted March 22 No cóż, jak ma być, to niech będzie... 😜😝. Natomiast bardzo cieszę się z wyniku losowania, szczególnie za względu na partnera zespołowego (witaj w zespole @TOMASZ OLSZEWSKI), jak i z powodu przydziału do Williamsa. Postaramy się pokazać, na co tak naprawdę Williamsa stać 😛. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SatExpert 842 Posted March 23 (edited) Ja również się cieszę z losowania, bo nasz team (Toro Rosso) ma dwóch wyrównanych kierowców (Ja i @breaking ). Jest szansa, że chociaż tu na forum STR będzie odnosił jakieś sukcesy. 😀 Edited March 23 by SatExpert 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan tv 374 Posted March 25 Mam nadzieję, że jak komuś nie podoba się dodatkowa klasyfikacja a chciałby jeszcze dołączyć albo kontynuować typowanie to się nie zniechęci. W najgorszym wypadku może nie zwracać na nie uwagi. 😜 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan tv 374 Posted March 27 31 marca - 17:10 - GP BAHRAJNU Typować można do niedzieli, do 17:09. Powodzenia! Quote Share this post Link to post Share on other sites
iko 9 Posted March 29 1. Lewis Hamilton 2. Valtteri Bottas 3. Sebastian Vettel 4. Max Verstappen 5. Charles Leclerc 6. Romain Grosjean 7. Kevin Magnussen 8. Kimi Räikkönen 9. Daniel Ricciardo 10. Sergio Perez Miejsce KUB: 17 Quote Share this post Link to post Share on other sites
michal6005 0 Posted March 30 (edited) 1 Vetel 2 Leclerc 3 Hamilton 4 Bottas 5 Verstappen 6 Grosjean 7 Magnussen 8 Raikkonen 9 Riccargo 10 Gasley 16 Kubica Edited March 30 by michal6005 Quote Share this post Link to post Share on other sites
breaking 24 Posted March 30 GP Bahrajnu 1. Leclerc 2. Vettel 3. Hamilton 4. Bottas 5. Verstappen 6. Magnussen 7. Sainz 8. Raikkonen 9. Norris 10. Ricciardo Kubica 16 Quote Share this post Link to post Share on other sites
andi12 58 Posted March 30 Grand Prix Bahrajnu : 1. S. Vettel 2. L. Hamilton 3. V. Bottas 4. Ch. Leclerc 5. M. Verstappen 6. R. Grosjean 7. K. Magnussen 8. C. Sainz 9. K. Raikkonen 10. D. Ricciardo 17. R. Kubica Quote Share this post Link to post Share on other sites
neo_patryk 177 Posted March 30 Grand Prix Bahrajnu: 1.Charles Leclerc 2.Sebastian Vettel 3.Lewis Hamilton 4.Valtteri Bottas 5.Max Verstappen 6.Kevin Magnussen 7. Carlos Sainz 8.Lando Norris 9.Romain Grosjean 10.Kimi Raikkonen Miejsce Roberta Kubicy w wyścigu: 17 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bronek 0 Posted March 30 1. Leclerc 2. Vettel 3. Hamilton 4. Bottas 5. Verstappen 6. Magnussen 7. Raikkonen 8. Sainz 9. Grosjean 10. Ricciardo 18. Kubica Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan tv 374 Posted March 30 1.Vettel 2.Leclerc 3.Hamilton 4.Bottas 5.Verstappen 6.Magnussen 7.Sainz 8.Grosjean 9.Gasly 10.Ricciardo .... 18.Kubica Quote Share this post Link to post Share on other sites
luka96 14 Posted March 30 Leclerc Vettel Bottas Hamilton Verstappen Magnussen Sainz Raikkonen Ricciardo Norris Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOMASZ OLSZEWSKI 0 Posted March 31 1.Sebastian Vettel 2.Charles Leclerc 3.Lewis Hamilton 4.Valtteri Bottas 5.Max Verstappen 6.Carlos Sainz 7.Kevin Magnussen 8.Kimi Raikkonen 9.Lando Norris 10.Daniel Ricciardo Miejsce Roberta Kubicy w wyścigu: 18 Quote Share this post Link to post Share on other sites