Skocz do zawartości
  • 0
sebastian1987

Dreambox 800se HD - Brak sygnalu z anteny....Nietypowa sytuacja

Pytanie

Witam serdecznie

mam taki oto problem.

Do końca lutego korzystałem z usług NC+ i wszystko było tak jak miało być... Odbierałem wszystkie kanały a poziom siły sygnału miałem na poziomie 90%, jakości na 85-90% i wszystkie kanały działały.(dekodery były seryjne z NC+)

 

 

Od początku marca chce korzystać z Dreambox 800se HD - i tu pojawia sie problem bo na tej samej antenie na której bylem wcześniej.... nie zmieniając żadnych ustawień anteny.... Nie mam ani 1% siły ani zasięgu.

Myślałem ze dekoder jest uszkodzony ale u mojego kolegi który mi polecił ten dekoder i sam korzysta z takiego samego, wszystko działa jak należy.

 

Zdecydowałem sie na nowy konwerter..... próbowałem 3 sztuk... za każdym razem to samo.... podłączając inny dekoder (nie firmowy) do tej samej anteny siła i jakość sygnału jest jak najbardziej ok i waha sie na poziomie 85-90%.

Antena jest skierowana na łąkę gdzie nie ma drzew, zabudowań itp. tylko plaski teren..... Antena była montowana w zeszłym roku i wszystkie kable nowe nie pozaginane.... wszystkie wtyczki itp. sprawdzone.

 

Próbowałem ustawiać na nowo antenę... Nic nie dało... Tak jak wymiana konwerterów....

Dlaczego nie mogę złapać sygnału.... ??  Proszę o pomoc.... Już nie wiem gdzie mam szukać problemu.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0

Masz tylko 1 konwerter ? Żadnych zezów i przełączników diseqc ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Witaj

A wie tak.... W pierwszm podejsciu mialem konweter do multischwitch.... on dzialal na strych dekoderach.  na nowym nie.

Potem zmienilem na normalny Quad. ale nie dzalal.

potem mialem podwujny H/A abe bez Diseqc... nie dzialal.

potem mialem podwujny z H/A z Diseqc ... nie dziala.....

dodam ze na innym nie markowym dekoderze wszystkie konwertery dawaly sygnal i TV dzialalo..... Np. z astry.... I pare kanalow z Hotbird.....

Ale  Drembox .... nawet nie drgnol....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Zainstaluj jakiś LNB na którym chodzi stary odbiornik.

Dopasuj ustawienia DM800 do Twojej anteny.

Dopiero teraz będzie działać.

Jeśli nadal nie chce to wrzuć fotkę z ustawieniami tunera.Znajdziemy błąd.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×