Jump to content

Dekoder EVOBOX LITE - dyskusja ogólna


Recommended Posts

4 minuty temu, Twin napisał:

sprawdzali go podobno jacyś znajomi klientki, którzy pracują w branży IT, także powinni się teoretycznie znać.

 

Wiesz, jak to się mówi, są fachowcy i "fachowcy". ;) Tak więc, różnie może z tym być.

 

 

5 minut temu, Twin napisał:

Chciałem właśnie wiedzieć czy jest szansa na to, żeby faktycznie z powodu znajdowania się dekodera za granicą, nie było możliwości poprawnego skonfigurowania dekodera? Raczej nie rozpoznaje po IP, bo skąd miałby to dekoder wiedzieć, skoro tego połączenia z internetem nie ma? :)

 

Nie, takiego czegoś nie ma. Dekoder w sieci komputerowej jest traktowany podobnie, jak np. komputer, czy drukarka do niej podłączona. Nie ma to żadnego znaczenia, że dekoder znajduje się za granicą.

Tak, jak już wspomniałem, problem najprawdopodobniej jest w niewłaściwej konfiguracji. Albo dekoderów albo sieci, w której mają pracować.

Link to post
Share on other sites
44 minuty temu, Twin napisał:

To, że z jedną siecią to wiem, lecz po prostu czy na jednym czy drugim - nie można połączyć się z siecią.

Mialem ten problem. Trzeba zrobić ustawienia fabryczne, po czym przeprowadzić instalację bez konfiguracji sieci. Po jej zakończeniu sprawdzić czy jest nowy soft. Na koniec konfiguracja sieci.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Witam,

Mam pytanie odnośnie listy kanałów TV w Evobox Lite - wczoraj zmieniłem stare dekodery (HD 5500s / Mini HD 2000) na Evobox Lite i po wyświetleniu listy kanałów TV (strzałka w górę) wyświetla mi domyślnie filtrowaną listę według "Najczęściej oglądanych" - czy da się wyłączyć domyślne filtrowanie (tak było w starych dekoderach)? Niefiltrowana lista kanałów TV pozwalała mi na szybkie przejrzenie kanałów i tego co na nich aktualnie jest wyświetlane (chyba, że jest jakiś inny sposób na taką listę?).

Dziękuję i pozdrawiam.

Edited by Barti
Przeniesiono post do odpowiedniego wątku.
Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
18 godzin temu, skuter38 napisał:

czy działa wam po aktualizacji CP GO i HBO GO mi niestety nie.

 

Wyłącz z zasilania i włącz. 

Albo przywróć fabryczne ust.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

witam. mam problem z tym dekoderem po ostatniej aktualizacji. gdy mam w opcjach ustawiony tryb dźwięku na auto, wtedy jak przełącze na kanał z dźwiękiem dolby obraz jest czarny. menu itd widać, dźwięk jest tylko obrazu brak. po włączeniu trybu dźwięku na stereo to tego problemu nie ma.

Edited by meta664
Link to post
Share on other sites

byłem w cp wymieniłem dekoder i dalej to samo. dekoder mam podłączony do kina domowego i czasem się zdarzy jakiś film w 5.1 co można pooglądać a po za tym jeżeli się za coś płaci to ma działać tak jak powinno.

Link to post
Share on other sites

Pewnie szybko poprawią bo to ryfa.  U mnie zadziałało raz wyłączenie i włączenie telewizora przy dekoderze ustawionym już na kanał z 5.1 . Ale przełączenie potem na jakikolwiek inny znowu nie działa.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...