ezequiel93 289 Posted August 22, 2018 Bo prawa do emisji FTA (także skrótów) ma TVP.. Nie, nawet jak Canal+ miał Ligę Mistrzów, to bramki można było w sporcie na TVN zobaczyć. To jest olbrzymia wtopa Polsatu, że wszędzie puszczają reklamy LM, a nawet bramek w sporcie po Wydarzeniach nie pokazują... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Project_ALF 316 Posted August 22, 2018 https://forum.satkurier.pl/topic/21890-liga-mistrzów-i-liga-europy-uefa-od-sezonu-201819-w-cyfrowym-polsacie/?p=1367842 Moja prognoza z 27 kwietnia 2018 roku prawie się sprawdziła. Nie pykło tylko z LM w Polsacie otwartym Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukaszuk1995 4 Posted August 22, 2018 Poprawka, jest na pierwszej ścieżce audio wyższy bitrate: Quote Share this post Link to post Share on other sites
umek 587 Posted August 22, 2018 (edited) A tu porównanie z BT Sports w aplikacjach na iPad, Edited August 22, 2018 by umek Quote Share this post Link to post Share on other sites
bugmenot 1100 Posted August 22, 2018 Nie, nawet jak Canal+ miał Ligę Mistrzów, to bramki można było w sporcie na TVN zobaczyć. To jest olbrzymia wtopa Polsatu, że wszędzie puszczają reklamy LM, a nawet bramek w sporcie po Wydarzeniach nie pokazują... Gdyby mieli prawa to by pokazali, najwidoczniej pakiet tego nie obejmuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ezequiel93 289 Posted August 22, 2018 CP kupił LM i podstawowym obowiązkiem powinno być zabezpieczenie bramek z meczów dla Polsatu i Polsatu News - przecież to też zachęca do oglądalności tych kanałów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mara68 63 Posted August 22, 2018 Dzisiaj będzie można sobie fajnie porównać ile daje bitrate, jak będzie ten sam mecz na TVP1 co na PSP1 U mnie na Ultimo4k w trakcie meczu wyglądało tak : TVP 1 (kablówka światłowód) - 12-14Mb/s TVP 1(satelita) - 4-6Mb/s TVP 1(naziemna) - 3-5,7Mb/s PSP 1(satelita)- 16-18Mb/s Quote Share this post Link to post Share on other sites
mingo 135 Posted August 22, 2018 A tu porównanie z BT Sports w aplikacjach na iPad, Może dałbyś porównanie obrazu z tego samego meczu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
_Artek_ 176 Posted August 22, 2018 (edited) Nie wiem, czy potrzebne są gole ze wszystkich meczów w przerwie. Oglądanie powtórek innych meczów, jak widziało się już bramki jest bez sensu... Edited August 22, 2018 by _Artek_ Quote Share this post Link to post Share on other sites
lol 7 Posted August 22, 2018 Jak myślicie, będzie multi na fazę grupową? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marek 3 Posted August 22, 2018 I evobox ustawiony na 1080p złapał dwa resety po przestawieniu na 1080i wszystko śmiga. U mnie WifiPremium nie muszę przestawiać, bo mi działa na 1080p. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz123 5 Posted August 22, 2018 Niestety nie. Mają tyle kanałów utworzonych, ile meczy w jednym czasie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lol 7 Posted August 22, 2018 Jeśli nie będzie to szkoda. Lubiłem multiligę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SatZnawca 137 Posted August 22, 2018 (edited) A jest jakaś oprawa na PSP 1 i 2? Zapowiedzi itp.? Edited August 22, 2018 by SatZnawca Quote Share this post Link to post Share on other sites
bart18 215 Posted August 22, 2018 (edited) Tak, oprawa znana z PS. Są zapowiedzi meczów LM, mam do nich jedno zastrzeżenie, końcowa plansza wygląda w nich trochę słabo i to PSPremium napisane zwykłą czcionką, ładniej wyglądałoby wstawione logo. Edited August 22, 2018 by bart18 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr. Orbita 381 Posted August 22, 2018 Zmajstrowaliśmy podsumowanie dot. jakości emisji ze wczoraj i dziś: https://satkurier.pl/news/173225/jeszcze-lepsza-jakosc-polsat-sport-premium.html Są zrzuty w pełnej jakości (fajny z PSP 2) i ogólnie to co już zauważyłem dziś w wątku - czyli w drugim dniu podkręcenie audio i przede wszystkim - stała przepływność wideo Popatrzcie szczególnie na to: https://forum.satkurier.pl/images/zap/Polsat_Sport_Premium_2.png Dziękuję, pozamiatane Quote Share this post Link to post Share on other sites
bugmenot 1100 Posted August 22, 2018 (edited) @Mr. Orbita no i to są zrzuty, a nie foty telewizora . Naprawdę dobrze widać jak ładne może być porzadne HD... PS. Screen podpisany "Przekaz kanału Polsat Sport Premium 3" ma miniaturkę z PSP1. Edited August 22, 2018 by bugmenot Quote Share this post Link to post Share on other sites
umek 587 Posted August 22, 2018 Tak...ale świat idzie w UHD.To zmienia postać rzeczy..Sky wcześniej miał HD ponad 22 Mbps... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr. Orbita 381 Posted August 22, 2018 Owszem - UHD idzie, poza tym w poprzednim sezonie UHD był od nc+. Odnotowaliśmy to w naszej analizie na portalu w części "Perspektywy". PS: @bugmenot - dzięki, pomylona miniatura, zamieniłem Quote Share this post Link to post Share on other sites
bugmenot 1100 Posted August 22, 2018 @umek Wcześniej to znaczy kiedy? Na digitalbitrate.com są wykresy SKY na rok wstecz i sportowe nie przekroczyły 16 Mbps i to w VBR, na PSP dziś mialeś stałe 18 mega, to naprawdę jest coś i nie umniejszajmy tego. 4K też dostaniesz, tyle, że paradoksalnie 20 Mbps nawet w H265 w 4K nie musi być aż takie lepsze od 18 Mbps w H264 HD, bo rozdzielczość to jedno, ale nie bez powodu bluraye w 4K maja po 40 i więcej mega... . Quote Share this post Link to post Share on other sites
umek 587 Posted August 22, 2018 (edited) Fajnie że wreszcie coś się rusza i nasz rodzimy nadawca pokazuje że można i się da. Fajnie że wreszcie mogę włączyć naszą TV i mieć co to ma cały bogaty zachód.. Edited August 22, 2018 by Mr. Orbita Wycięty offtopic, wstrzymywałem się licząc, że dyskusja wróci do tematu, ale nie udało się. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr. Orbita 381 Posted August 22, 2018 Może to będzie jakiś kamyczek, który sprawi, że zacznie się większa dbałość o jakość emisji w ogóle. Wiadomo, że nie każdego stać, ale Polsat Sport Premium pokazał, że jak się naprawdę postara to można robić dobre, ładne HD. Nie jest to tanie, bo cały transponder zajęty, ale choćby zrzut z PSP2, który wstawiłem wyżej - no powiem tak: jakbym był inżynierem na emisji w CP to po prostu byłbym kurka dumny i tyle Nie chodzi o żaden zachwyt, po prostu wreszcie HD to HD. Do tej pory w sumie tylko nc+ na głównych antenach dawało coś porównywalnego (mowa o HD, nie UHD - tu wiadomo nc+ jest o dystans na przód). Quote Share this post Link to post Share on other sites
vigoo 99 Posted August 22, 2018 Fajnie, ale przy 6 transmisjach na raz nie do utrzymania. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz123 5 Posted August 22, 2018 Ale ogólnie trzeba ich pochwalić. Nie spodziewałem się takiej jakości obrazu. Tylko dźwięk z trybun do poprawy..... Ale to już taki szczególik. Quote Share this post Link to post Share on other sites