Skocz do zawartości


Zdjęcie

AB CryptoBox 752HD Combo – uwagi, sugestie, itp.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#41 navajo88

navajo88

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Od: 15 lip 2018
  • LokalizacjaKraków

Napisano 25 lipiec 2018 - 23:09

Po raz kolejny ten sam problem - ten użytkownik to nie jest Amator, lecz otsentre.

Sorry!


Witam dzisiaj zakończyłem próby dekoderem i wszystko jest oki , wszystko działa pięknie i zadowalająco .

Na dzisiaj starczy tej zabawy , a teraz udaję się lulu .

Navajo88



#42 navajo88

navajo88

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Od: 15 lip 2018
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 lipiec 2018 - 12:15

Witam , Mam taką prośbę ma koś orginalną wersję loadera do cryptoboxa 752 ?



#43 emeryt

emeryt

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • Od: 01 lut 2011
  • LokalizacjaZawiercie

Napisano 28 lipiec 2018 - 21:52

Sorry!


Witam dzisiaj zakończyłem próby dekoderem i wszystko jest oki , wszystko działa pięknie i zadowalająco .

Na dzisiaj starczy tej zabawy , a teraz udaję się lulu .

Navajo88


A czy próbowałeś teletekst? U mnie  niektórych słów nie można odczytać z literami ą,ę,ś,ć itd,teletext niedopracowany moim zdaniem.W fergusonach txt jest super.


Zastanawiam się, dlaczego Emeryt nie wziął sobie dekodera dedykowanego. Na moim dekoderze nie występuje wyżej opisany problem z "Powerem".

Czy ja pisałem że mam problem z "Powerem"???



#44 K63

K63

    Aktywny

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 816 postów
  • Od: 28 cze 2012

Napisano 28 lipiec 2018 - 22:22

A czy próbowałeś teletekst? U mnie  niektórych słów nie można odczytać z literami ą,ę,ś,ć itd,teletext niedopracowany moim zdaniem.

W CR652 jest to samo. Czyli w nowszym modelu nie zostało to poprawione. Widać że TXT traktowany jest przez programistów CR marginalnie. Np. złym pomysłem jest używanie żółtego przycisku do włączania i wyłączania teletekstu.


CryptoBox CR 652HD Combo / Ferguson ARIVA 210 Combo / 2 x Cameleon NC+ / MABO 105cm / zez 2 x Twin ABOVIO

CryptoBox CR 752HD Combo/ Cameleon NC+ / Corab COR-900 + zez


#45 navajo88

navajo88

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Od: 15 lip 2018
  • LokalizacjaKraków

Napisano 29 lipiec 2018 - 17:29

Witam , u mnie teletekst jest wyświetlany prawidłowo i wszystko gra ,,,, ale jak zauważyłem to po zmianie softu na najnowszy to spada czułość odbiornika .

Jak tylko dotarł do mnie tuner to zrobiłem sobie kopię całego orginalnego softu na penie ,,,,,, :evil: ale jak pech to pech i okazało się że pen mi padł :twisted: ,

i ponawiam zapytanie czy moglibyście mi przesłać orginalny soft , byłbym wdzięczny , Navajo88



#46 Linz

Linz

    Czasami wpadam

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 226 postów
  • Od: 19 lut 2017

Napisano 29 lipiec 2018 - 19:38

A czy ktoś tutaj twierdzi, że pisałeś o problemach z Powerem?

#47 otsenre

otsenre

    Amator

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 81 postów
  • Od: 09 maj 2014

Napisano 29 lipiec 2018 - 20:56

Witam , u mnie teletekst jest wyświetlany prawidłowo i wszystko gra ,,,, ale jak zauważyłem to po zmianie softu na najnowszy to spada czułość odbiornika .

Jak tylko dotarł do mnie tuner to zrobiłem sobie kopię całego orginalnego softu na penie ,,,,,, :evil: ale jak pech to pech i okazało się że pen mi padł :twisted: ,

i ponawiam zapytanie czy moglibyście mi przesłać orginalny soft , byłbym wdzięczny , Navajo88

Jaki dokładnie soft potrzebujesz oryginalny czy patch? Jaki teraz masz soft? Mam 2 firmowe i 3 niefirmowe.


Użytkownik otsenre edytował ten post 29 lipiec 2018 - 21:00


#48 navajo88

navajo88

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Od: 15 lip 2018
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 lipiec 2018 - 06:14

Witaj otsenre ,potrzebuję orginalny soft ten który miałem miałem od początku .czyli  MCAS v1.8 .

Złamałem swoją odwieczną zasadę !!! nie instalować żadnych nowych softów . Niby wszystko chodzi dobrze ....... ale mam zaistalowane kanały tylko niekodowane i nie spodzianka ! kilka kanałów raptem okazało się że są zakodowane .

I tak to wygląda

Jeżęli byś mógł mi go przesłać to podaję ci swój adres mailowy ; [email protected],pl , albo tu na blogu .

Jeszcze raz dzięki za pomoc !!!!

navajo88

PS: Teraz mam zainstalowany MCAS v1.11



#49 Linz

Linz

    Czasami wpadam

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 226 postów
  • Od: 19 lut 2017

Napisano 10 sierpień 2018 - 19:32

Witam, podczas nagrywania na tym dekoderze występują pikselozy co około minutę, lecz gdy nagrywanie jest wyłączone, problem nie występuje. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?



#50 Ramirez

Ramirez

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 57 postów
  • Od: 10 cze 2017

Napisano 10 sierpień 2018 - 19:49

U mnie nie ma. Spróbuj na czymś innym nagrywac,najlepiej na dysku. Ten problem jest przy nagrywaniu z satelity czy naziemnej? Masz dobry sygnał?
A może używasz modulu wifi na usb?? Bo miałem takie same cyrki z nagrywaniem na tunerze Opticuma jak mialem modul wifi.

Użytkownik Ramirez edytował ten post 10 sierpień 2018 - 19:51


#51 Linz

Linz

    Czasami wpadam

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 226 postów
  • Od: 19 lut 2017

Napisano 11 sierpień 2018 - 07:34

Próbowałem już nagrywać zarówno na pendrive, jak i na dysk - wciąż ten sam defekt, a dotyczy on nagrywania z satelity. Siła 90%, jakość 60-70%.

Nie używam żadnych modułów WiFi :(



#52 Ramirez

Ramirez

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 57 postów
  • Od: 10 cze 2017

Napisano 11 sierpień 2018 - 09:23

A jaki masz soft? Ten ostatni oficjalny ze strony producenta? 752HD COMBO_MCAS_V1.12.19529_11-06-..bin ???Bo ja tego używam i jest ok.

#53 Linz

Linz

    Czasami wpadam

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 226 postów
  • Od: 19 lut 2017

Napisano 11 sierpień 2018 - 13:03

Używam patch 19423, ale najwidoczniej będę musiał zmienić. Dziękuję za poradę :)



#54 navajo88

navajo88

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Od: 15 lip 2018
  • LokalizacjaKraków

Napisano 11 sierpień 2018 - 19:54

Jaki dokładnie soft potrzebujesz oryginalny czy patch? Jaki teraz masz soft? Mam 2 firmowe i 3 niefirmowe.

Witaj , potrzebuję ten z którym zakupiłeś odbiornik , czyli czysty.

Poprawka na mój mail [email protected]

I z góry dziękuję.

navajo88



#55 Ramirez

Ramirez

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 57 postów
  • Od: 10 cze 2017

Napisano 14 sierpień 2018 - 16:22

Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego oficjalnie ten odbiornik nie obsługuje modułów CI+ tylko stare CI. Jakieś prawa licencyjne? Czy to za tani model i specjalnie utrudniaja życie że trzeba kombinować z jakimiś modyfikacjami niewiadomego po pochodzenia żeby odpalić CI+?

Użytkownik Ramirez edytował ten post 14 sierpień 2018 - 16:22


#56 K63

K63

    Aktywny

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 816 postów
  • Od: 28 cze 2012

Napisano 14 sierpień 2018 - 16:47

Nie mam takiego modułu, więc nie mam jak tego sprawdzić, ale wg dystrybutora tego dekodera jest taka możliwość po wgraniu odpowiedniego softu.

Czytnik CI działa dobrze z naszymi rodzimymi modułami z Polsatu jak i CI+ z NC+ po wgraniu oprogramowania alternatywnego z końcówką Patch.

http://www.expert-tv..._Combo-210.html


CryptoBox CR 652HD Combo / Ferguson ARIVA 210 Combo / 2 x Cameleon NC+ / MABO 105cm / zez 2 x Twin ABOVIO

CryptoBox CR 752HD Combo/ Cameleon NC+ / Corab COR-900 + zez


#57 Ramirez

Ramirez

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 57 postów
  • Od: 10 cze 2017

Napisano 14 sierpień 2018 - 17:30

Tylko to softy nieoficjalne modyfikowane. I wcale tak dobrze nie działa. Jestem ofiarą takich zapewnień. Modul nc+ wcale tak dobrze nie chodzi. Można oglądać co prawda ale nie ma możliwości nagrywania nawet tych szyfrowanych nagran. Czarny obraz sie nagrywa.

#58 K63

K63

    Aktywny

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 816 postów
  • Od: 28 cze 2012

Napisano 14 sierpień 2018 - 18:12

Wszystkie problemy dystrybutor na bieżąco zgłasza Słowakom. Napisz tutaj.


CryptoBox CR 652HD Combo / Ferguson ARIVA 210 Combo / 2 x Cameleon NC+ / MABO 105cm / zez 2 x Twin ABOVIO

CryptoBox CR 752HD Combo/ Cameleon NC+ / Corab COR-900 + zez


#59 Ramirez

Ramirez

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 57 postów
  • Od: 10 cze 2017

Napisano 14 sierpień 2018 - 20:59

Jak ktoś ma tam konto to mógłby cos tam napisać. Zalozylem konto ale od 3 godzin nie przychodzi mi mail z aktywacja konta. Nie mam jak pisać ani przejrzeć tamtego forum.

#60 navajo88

navajo88

    Niedoświadczony

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Od: 15 lip 2018
  • LokalizacjaKraków

Napisano 15 sierpień 2018 - 07:34

A czy próbowałeś teletekst? U mnie  niektórych słów nie można odczytać z literami ą,ę,ś,ć itd,teletext niedopracowany moim zdaniem.W fergusonach txt jest super.


Czy ja pisałem że mam problem z "Powerem"???

Emerycie , teletekst działa świetnie polskie znaki wyświetla wszystkie !

navajo88