Jump to content
Misiek.

Dekoder EVOBOX PVR - dyskusja ogólna

Recommended Posts

Czy w tym dekoderze jest możliwość zdalnego ustawienia nagrywania jeśli się przed wyjazdem zapomniało coś ustawić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A czy będzie coś w tym kierunku robione? Bo w ustawieniach widać że są takie opcje, tyle że nieaktywne.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nieaktywne są od startu wprowadzenia na rynek tego dekodera ... jak widać operator ma inne ważniejsze opcje 😂

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 godzin temu, wojtekmedia2 napisał:

A czy będzie coś w tym kierunku robione? Bo w ustawieniach widać że są takie opcje, tyle że nieaktywne.

Nie posiadam informacji na temat dodania tej funkcjonalności. Zachęcam do obserwowania naszego biura prasowego, gdzie umieszczane są wszystkie nowości: http://grupapolsat.pl/pl/biuro-prasowe

  • Haha 1
  • Confused 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potwierdzam wyraźnie wolniejsze przełączanie kanałów po aktualizacji do 3.1.1 a potem do 3.2.0. Kolejny błąd to samoczynne przechodzenie jasności wyświetlacza z niskiej na średnią po wyłączeniu i włączeniu tunera w trybie czuwanie. Proszę o sprawdzenie i odpowiedź specjalisty cyfrowego polsatu lub support458. Z góry dziękuję.

 

  • Thanks 1
  • Confused 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po aktualizacji do 3.2.0 nadal brak sterowania głośnością telewizora. Dodatkowo doszło: po przełączeniu na dźwięk przestrzenny brak jakiejkolwiek możliwości sterowania głośnością i to co już ktoś wcześniej pisał, po włączeniu dekodera, po paru sekundach normalnego działania robi się ciemność na 2 - 3 sekundy i dopiero wtedy załapuje.

Było robione przywracanie ustawień i restart wtyczkowy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, jarek526 napisał:

po włączeniu dekodera, po paru sekundach normalnego działania robi się ciemność na 2 - 3 sekundy i dopiero wtedy załapuje.

Potwierdzam, powtarza się to kilka razy po włączeniu evoboxa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, jarek526 napisał:

po włączeniu dekodera, po paru sekundach normalnego działania robi się ciemność na 2 - 3 sekundy i dopiero wtedy załapuje.

Było robione przywracanie ustawień i restart wtyczkowy.

Potwierdzam u mnie też po włączeniu przez chwilę robi się ciemno i po chwili załapuje

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Po ostatnich dwóch aktualizacjach w dalszym ciągu mam  problem z odtwarzaniem nagrań tuner nie pamięta ostatniego miejsca gdzie odtwarzałem  Przywróciłem ustawienia domyślne oczywiście resety wtyczkowe . Ale w dalszym ciągu jest to samo. Dzwoniłem do centrum obsługi i tam mi powiedzieli ze tylko ja mam takie objawy. Czy może ktoś jeszcze ma ten błąd?  Czy po prostu czeka mnie wymiana dekodera?

Edited by Adam 64

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 godzin temu, jarek526 napisał:

Po aktualizacji do 3.2.0 nadal brak sterowania głośnością telewizora. Dodatkowo doszło: po przełączeniu na dźwięk przestrzenny brak jakiejkolwiek możliwości sterowania głośnością i to co już ktoś wcześniej pisał, po włączeniu dekodera, po paru sekundach normalnego działania robi się ciemność na 2 - 3 sekundy i dopiero wtedy załapuje.

Było robione przywracanie ustawień i restart wtyczkowy.

Sugeruję, abyś udał się do punktu Cyfrowego Polsatu w celu diagnostyki urządzenia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minut temu, Adam 64 napisał:

 problem z odtwarzaniem nagrań tuner nie pamięta ostatniego miejsca gdzie odtwarzałem 

Potwierdzam- ten sam problem :/

czy technicy przy poprawkach zawsze muszą coś spier... co wcześniej działało bez zarzutu :!:  :?:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minut temu, OlafS napisał:

Potwierdzam- ten sam problem :/

czy technicy przy poprawkach zawsze muszą coś spier... co wcześniej działało bez zarzutu :!:  :?:

Zgłoś go do centrum obsługi telefonicznej niech coś z ty robią !!!

Oni myślą że wszystko jest oki!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Dzwonić to możesz po pizze, jeśli myślisz że przez telefon ci zrobią to jesteś naiwny. Standartowa odpowiedź to 

59 minut temu, Specjalista Cyfrowy Polsat napisał:

Sugeruję, abyś udał się do punktu Cyfrowego Polsatu w celu diagnostyki urządzenia. 

czyli wymiana dekodera.

Edited by xut2zs

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minut temu, xut2zs napisał:

Dzwonić to możesz po pizze, jeśli myślisz że przez telefon ci zrobią to jesteś naiwny. Standartowa odpowiedź to 

czyli wymiana dekodera.

A ty masz wszystko w porządku ze pamięcią miejsca zatrzymania nagrań,  bo parę postów temu pisałeś że masz problem?

A propo mnie powiedzieli żebym wymienił tuner!!!!!

Ale coś mi się wydaje że nie jest to problem mojego tunera, że więcej osób ma ten same objawy i jest  to wina oprogramowania

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tam na żadne przypadłości po aktualizacji nie narzekałem. Nie miałem żadnych problemów z nagraniami i z CP Go. Tak jak ktoś kiedyś napisał niby dekodery te same, ale widać mocno się różnią sercem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
Godzinę temu, Adam 64 napisał:

A ty masz wszystko w porządku ze pamięcią miejsca zatrzymania nagrań,  bo parę postów temu pisałeś że masz problem?

A propo mnie powiedzieli żebym wymienił tuner!!!!!

Ale coś mi się wydaje że nie jest to problem mojego tunera, że więcej osób ma ten same objawy i jest  to wina oprogramowania

Miałem ale po ostatniej poprawce jest ok , to już mój trzeci dekoder i nie mam sił chodzić co chwilę i wymieniać i tracić nagrania. To wina softu ale dzwoniąc na pseodo infolinie nie uzyskasz nic innego jak proszę wymienić sprzęt. 

Edited by xut2zs

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 godzin temu, Specjalista Cyfrowy Polsat napisał:

Sugeruję, abyś udał się do punktu Cyfrowego Polsatu w celu diagnostyki urządzenia. 

Dekoder mam od ponad trzech lat. Działał przez ten czas świetnie, żadnych zwiech, samoczynnych restartów itd. itp. Po prostu zero cyrków. Problemy z dźwiękiem i późniejsze z dwu, trzy sekundową ciemnością zaczęły się po instalacji dwóch ostatnich aktualizacji.

Z całym szacunkiem, ale uważam, że jeśli coś tutaj potrzebuje diagnostyki, to raczej jest to nowy soft, a nie mój dekoder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Innymi słowy był sprawny aż do momentu aktualizacji i uszkodzenia go poprzez zainstalowanie ,,szkodliwego,,oprogramowania ze strony operatora wbrew chęciom odbiorcy/abonenta.Bo jak to inaczej rozumieć skoro wcześniej działało np.CP GO,a teraz błysk menu ekranu tła lub inne kwiatki.I to ma być uzasadnienie aby biegać z dekoderem po punktach,aby wymienili?

Skoro pracują tam jacyś technicy czy programiści,to niech testują sobie te kilka wybranych partii dekoderów w jakimś zamkniętym pomieszczeniu,a nie wypuszczają niedopracowane oprogramowanie publicznie w obieg abonentom,których odbiorniki wbrew ich woli to pobierają i potem jest niezadowolenie odbiorców.

https://www.cda.pl/video/3723292c3

Edited by ARTIPAPK

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 27.07.2019 o 11:04, ARTIPAPK napisał:

Innymi słowy był sprawny aż do momentu aktualizacji i uszkodzenia go poprzez zainstalowanie ,,szkodliwego,,oprogramowania ze strony operatora wbrew chęciom odbiorcy/abonenta.Bo jak to inaczej rozumieć skoro wcześniej działało np.CP GO,a teraz błysk menu ekranu tła lub inne kwiatki.I to ma być uzasadnienie aby biegać z dekoderem po punktach,aby wymienili?

Przynajmniej mozesz dekoder wymienic. Sony do playstation (wlasnosc usera) tez wypuszcza przymusowy soft i masz sie zupgradeowac, bo nie skorzystasz z zakupionych gier na platformie psplus.

Jak znajomemu ps3 (nic nie przerobione tylko najstarszy model fat) po takim upgrade umarl to "sonny winnetou" powiedzialo.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 25.07.2019 o 19:26, jarek526 napisał:

 Po włączeniu dekodera, po paru sekundach normalnego działania robi się ciemność na 2 - 3 sekundy i dopiero wtedy załapuje.

Było robione przywracanie ustawień.

POTWIERDZAM PO AKTUALIZACJI !!!!! U mnie było wszystko w porządku do aktualizacji  3.1.1  , a potem coraz gorzej. Dziękuję za profesjonalne spier.......  oprogramowania!

  • Haha 1
  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 godzin temu, enew20102010 napisał:

POTWIERDZAM PO AKTUALIZACJI !!!!! U mnie było wszystko w porządku do aktualizacji  3.1.1  , a potem coraz gorzej. Dziękuję za profesjonalne spier.......  oprogramowania!

Czy próbowałeś odłączyć urządzenie od prądu na około 30 sekund? Zweryfikuj również sytuację po przywróceniu ustawień domyślnych.

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...