myster 69 Posted November 5, 2015 Od 1.12 nadawać ma kanał z bajkami z lat 80-90. Źródło: Magazyn Abonenta TOYA. Widać, że będzie to kanal typu FOX Kids czy CN. Quote Share this post Link to post Share on other sites
STARS.TV 721 Posted November 5, 2015 Może kolega Power się wypowie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Misiek. 21 Posted November 5, 2015 (edited) No właśnie, http://topkids.pl przekierowuje na... winnicki.tv. Edited November 5, 2015 by misiek2000wp Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emil.1603 1064 Posted November 5, 2015 (edited) A dopiero co znowu wspomniałem o ich projekcie i już się coś pojawiło. Jeżeli będą tam klasyki z CN, FOX KIDS, Nickelodeon, to moim zdaniem będzie sukces. Lata 80-90? Dodałbym jeszcze początki '00, bo niektore kreskówki były robione jeszcze w tych właśnie latach. Edited November 5, 2015 by Emil.1603 Quote Share this post Link to post Share on other sites
myster 69 Posted November 5, 2015 Ciekawe czy dubbing będzie z tamtych lat czy wlasny. Fajnie byłoby sobie poprzypominać stare bajki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emil.1603 1064 Posted November 5, 2015 Tylko ciekawe co tam będzie w HD Nie kojarzę, aby stare bajki byłyby odnawialne, a nawet jeśli, to chyba prawa do takiej byłyby droższe. Tak mi się wydaje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
STARS.TV 721 Posted November 5, 2015 A to ma być kanał w HD? Gdzie tak wyczytałeś? Quote Share this post Link to post Share on other sites
myster 69 Posted November 5, 2015 https://toya.net.pl/dokumenty_slider/magazyn-abonenta-33 strona 16 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bugmenot 1101 Posted November 5, 2015 To już wiemy na co Vectra niedługo wymieni Mini Mini . Mają nosa w tym Winnickim . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emil.1603 1064 Posted November 5, 2015 (edited) A to ma być kanał w HD? Gdzie tak wyczytałeś?Nawet nie trzeba było tego czytać. MWE już dawno mówiło, że HD jest dla nich standardem i będą uruchamiać kanały w tej rozdzielczości i w SD wedle woli operatora Może nc+ zwleka z dodaniem NUTA.TV HD, aby móc dodać oba kanały jednocześnie Edited November 5, 2015 by Emil.1603 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rotalplus 291 Posted November 5, 2015 Tylko skąd oni te bajki wezmą? Konkurencja dla TVP ABC i PULS2? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emil.1603 1064 Posted November 5, 2015 Skądś na pewno. Bo kto obecnie emituje stare kreskówki z np. CN? Nikt. Nawet Boomerang nie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bastekal 23 Posted November 5, 2015 Jak na kanał dla dzieci, to logo jest w bardzo smutnych kolorach i takie njakie Quote Share this post Link to post Share on other sites
PowerTV 349 Posted November 5, 2015 (edited) Potwierdzamy, że pracujemy nad kanałem Top Kids (nadawanym w SD i HD, wedle wymagań operatora). Kupiliśmy kilka bibliotek bajek, w tym sporo z dawnego kanału Fox Kids Czekamy na uprawomocnienie się koncesji. Niezwłocznie po jej otrzymaniu wyślemy komunikat ze wszystkimi szczegółami na temat naszego czwartego kanału. Oprawa Top Kids będzie bardzo żywa i kolorowa. To dopiero pierwsza wersja logo, jeszcze nad tym wszystkim pracujemy Edited November 5, 2015 by PowerTV 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
myster 69 Posted November 5, 2015 a dubbing będzie ten oryginalny z Foxa? Czy własny? Quote Share this post Link to post Share on other sites
rotalplus 291 Posted November 5, 2015 To chyba wymaga sporej remasteryzacji - bajka w HD to drogi projekt ale pewnie znów HD na papierze Quote Share this post Link to post Share on other sites
SzYcHa_2012 6 Posted November 5, 2015 Od 2010 czekałem na taki kanał! (Wtedy jeszcze Jetix Play emitował kreskówki z Fox Kids) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Solderowy123 106 Posted November 5, 2015 (edited) Jeżeli otrzymacie koncesję na kanał, pomyślcie o obecności tego kanału w jednej i drugiej platoformie satelitarnej. Konkurencja dla Boomeranga, który ma w ramówce zaledwie pare kalsycznych kreskówek, zawsze o takim kanale marzyłem, ale i tak nie jestem już od dawna nastolatkiem. Edited November 5, 2015 by Solderowy123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wojtekmedia2 25 Posted November 5, 2015 No tej dostępności to się obawiam zwłaszcza w CP. Powera do dziś nie ma a resztę pchają na wyłączność do nc+. Dobrze by było jakby TopKids chociaż był w CP ale znając nadawcę to też wepchnie na wyłączność do nc+ Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukas_k 267 Posted November 5, 2015 Trzymam kciuki za ten projekt. Jeśli będą tu takie pozycje jak "Łebski Harry", "Dzieciaki z klasy 402", "Świat według Ludwiczka" czy "Jerry i paczka" to jestem kupiony, bo przypominają mi się czasy dzieciństwa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kiler 137 Posted November 5, 2015 Gdyby to faktycznie był kanał na wzór starego, dobrego Fox Kids to byłbym ukontentowany. Z chęcią jeszcze raz obejrzałbym sobie "Świat według Ludwiczka". Mocno trzymam kciuki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
raimundo 1 Posted November 5, 2015 W ulotce Toyi jest kadr z Inspektora Gadżeta... czyżby zakupy w DHX Media? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Solderowy123 106 Posted November 5, 2015 (edited) Tak off topując Fox Kids zawsze kojarzył mi się z erą nagrywania kreskówek z kanałów na VHS. Do dziś mam kolekcję kreskówek i opraw graficznych z Fox Kids i starego CN'a. Edited November 5, 2015 by Solderowy123 Quote Share this post Link to post Share on other sites
SzYcHa_2012 6 Posted November 5, 2015 (edited) Gdyby to faktycznie był kanał na wzór starego, dobrego Fox Kids to byłbym ukontentowany. Z chęcią jeszcze raz obejrzałbym sobie "Świat według Ludwiczka". Mocno trzymam kciuki. Świata wg Ludwiczka może nie być, podziękuj Disneyowi, który zniszczył omyłkowo dubbing do niego. Puls (a w zasadzie Pan Jacek Ściobłowski) zmontował stary dubbing na nowo, dzięki kopii zapasowej w studiu, gdzie ów dubbing był robiony. Sporą część odcinków odzyskano Edited November 5, 2015 by SzYcHa_2012 Quote Share this post Link to post Share on other sites
AtoMan 73 Posted November 5, 2015 Można było więcej, bo wydano je na DVD I tak, kanał potrzebny od dawna, pod warunkiem, że wszystkie pozycje będą dubbingowane, w tym premierowe - wiele tytułów z lat 90 o statusie kultowych nawet u nas nie emitowano, jak np. Disneyowskie "Gargoyles". Dostępność w kablówkach i satelitach też jest ważna. Ale dopisek "bezpieczne bajki" wcale nie brzmi zachęcająco, wręcz przeciwnie Kojarzy się z mdłymi kanałami pokroju TVP ABC, w najlepszym wypadku cenzurowaniem, z którego słynął Jetix, a CN wiernie te tradycje podtrzymuje... Quote Share this post Link to post Share on other sites