Jump to content

WiFiBox+ (Sagemcom DSIW74)


Recommended Posts

Godzinę temu, Emil33 napisał:

Co się tyczy wolnego EPG to też jest wina nadawcy.

Chyba nie bo na Ultraboxie jest zawsze - nie zauważyem żeby się coś załadowywało.

To jest wina szmelcu.

Link to post
Share on other sites

@Paweł 68

To dziwne co mówisz, bo mi jakoś EPG działa bez problemu. Jedyny myk polega na tym, że jak się wciśnie "PILOT", to wczytuje się z bieżącego transpondera, więc nie wszystkie kanały obejmuje (ale bieżący zawsze jest). Ale jak wciśniemy "EPG" na pilocie, to wczytuje z transpondera PC+, tego głównego. I tam jest EPG na następne 7 dni na wszystkie kanały. Trochę się wczytuje, ale działa.

Link to post
Share on other sites

W moim przypadku zmiana rozdzielczości następuje po zmianie ustawień, a następnie po ponownym włączeniu dekodera.

Edited by Barti
Usunięto zbędne cytowanie. Nie cytujemy treści poprzedniego postu w całości.
Link to post
Share on other sites

@Emil33

Masz na myśli przełączenie w płytki standby (szybki start wł.), czy pełne przebootowanie dekodera?

 

EDIT:

OK, faktycznie, jak się zmieni, a następnie wyłączy dekoder z prądu i ponownie włączy, to działa. Ale dla mnie to idiotyzm. mediaBox+ jakoś radzi sobie z tym bez rebootu.

Edited by przemek1234
Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, przemek1234 napisał:

Ale dla mnie to idiotyzm

W pełni się z tym zgadzam.Dekoder żyje własnym życiem,można wręcz napisać pracę magisterską na temat usterek

i jak z nimi sobie radzić.Platforma umywa ręce gdy wciśnie taki "zakalec"i ma tylko jedną radę ustawienia fabryczne,

lub wizyta w APS celem sprawdzenia.A tam wmawiają ci że wszystko jest OK. 😡

Link to post
Share on other sites

Ostatnio chodząc po kanałach zauważyłem, że na kanale Baby TV zdarza mu się zwiesić bez większego powodu, po jakimś czasie mu to przechodzi. Nie wiem co takiego wyjątkowego jest w tym kanale, że tylko na nim jest problem. Bitrate jest za duży i się grzeje czy co? Jeszcze ten sam objaw mam mam na kanale CNN HD czasami. Na innych kanałach nie zdarzyło się ani razu.

Edited by przemek1234
Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, przemek1234 napisał:

Ostatnio chodząc po kanałach zauważyłem, że na kanale Baby TV zdarza mu się zwiesić bez większego powodu

O masz ci los i tak problemów bez liku a Pan znalazł kolejny. 😰

Faktycznie zawiesza się na Baby TV,parametry nadawania chyba mają na to wpływ i procesorek dekodera nie wyrabia.

Recepty na to nie znalazłem- tylko wtyczka z gniazdka.

Link to post
Share on other sites

Ten dekoder to w ogóle fenomen. Aż dziwne że jest on wciąż dostępny w ofercie platformy "Premium". Dziś żeby wejść w kolekcję FOX PLAY musiałem go dwukrotnie zresetować wyciągnięciem wtyczki z gniazdka bo zawiesił się na amen.

Edited by Ozzy666
Link to post
Share on other sites

Dzisiaj znowu się wiesza. Czysta loteria. Całe szczęście, że kanał niszowy. Ogółem do zwykłego oglądania TV wifiBox+ przeważnie wystarcza. Wyjątkiem są takie sytuacje. Ale gdybym chciał od tego sprzętu czegoś więcej (nagrywanie chociażby), to bym dostał chyba zawału. Na szczęście mam go do multiroomu, a jako główny mam mediaBox+, a on jest świetny.

Link to post
Share on other sites

Dekoder posiada wejście USB 2.0.Ja testowałem różne dyski, lecz z kieszenią USB 3.0

i po przełożeniu go do kieszeni USB 2.0 oraz podłączeniu do dekodera pracuje normalnie.

To znaczy: nagrywa, nie kasuje nagrań, i nie pojawia się błędny komunikat o zapełnionym dysku.

Aktywna jest pauza i przewijanie. Dysk 2,5" a więc bez dodatkowego zasilacza.

Ustawienia dysku USB: zarządzanie dyskiem - ręczne, time shifting aktywny - zawsze.

Czy to jest trwałe "uzdrowienie" tego nie gwarantuję gdyż trwa to dopiero od niecałych 2 tygodni.

Trochę to dziwne bo USB 3.0 jest kompatybilne z 2.0.Ale z tym dekoderem wszystko jest możliwe.

 

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Emil33 napisał:

lecz z kieszenią USB 3.0

Co masz na myśli kieszeń

Moje dyski 2,5" USB2.0 albo 3.0 są w obudowach .Podłącza się tylko kabelki. Zresztą żaden nie działa.

Nie działają też pendrivy 2.0

Time shifting aktywny - zawsze (nie kupuje innej mozliwości).Zarządzanie dyskiem odnosi się do usuwania nagrań przy przepełnionym dysku a 2 GB to bardzo dużo.

Co jeszcze zrobiłeś 2 tyg.temu że zaczęło pracować.

Czy dekoder pracuje jako główny czy w MR?

Link to post
Share on other sites

Kieszeń na dysk przenośny czy jak wolisz obudowa 2.0.

Dekoder pomimo że mam MR jest niezależny 2 karty cameleon,

Nic poza tym nie robiłem . Ostatni format dysku w dekoderze.

Zaznaczam, być  może to przypadek że u mnie działa(na razie).

Edited by Emil33
Link to post
Share on other sites

Poprawna praca dekodera z dyskiem właśnie się skończyła.

Wszystko wróciło do stanu poprzedniego. Jednym słowem dekoderowi "zwisa" co mu się tam podłączy.

Cykliczność tego zjawiska jest zastanawiająca. Czyżby aktualizacje uprawnień karty miały na to wpływ?

Czas oddać go w ręce szamana by wypędził złe moce.😩

 

Link to post
Share on other sites

Po prostu ten dekoder jest dla bardzo mało wymagających ludzi, którzy potrzebują tylko oglądać TV i nic więcej. Bo to mu wychodzi. Funkcję nagrywania ma tylko teoretycznie, bo ona działa bardzo słabo. VOD też działa tak sobie, bo jakość obrazu jest bardzo niska i niejednokrotnie zawiesza się w trakcie oglądania wideo. W zasadzie tylko oglądanie TV + podgląd co leci mu wychodzą, a i to nie zawsze, bo na Baby TV się regularnie zawiesza tak, że pomaga tylko wyjęcie i włożenie wtyczki, poczekanie na start i szybkie przełączenie kanału, aby się ponownie nie zawiesił (włączy się na ten sam kanał).

 

To jest złom po prostu. Mi to na szczęście nie przeszkadza, bo od zaawansowanych ficzerów mam mediaBox+. A wifiBox+ mam jako dekoder do multiroom i używam go tylko do oglądania TV.

Edited by przemek1234
  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Ja na swoim normalnie VOD oglądam, wolno działa poruszanie się po menu opcji VOD. Jednak gdy już coś się włączy to dobrze odtwarza. Nie zdarzyło mi się by w trakcie odtwarzania obraz się zawiesił.

Link to post
Share on other sites

I ja też, natomiast jak już pochodzi w ciągu dnia dużo godzin to czasami wysypie się na lataniu po vod. Nagrywanie odpuściłem. Natomiast niezrozumiałą dla mnie kwestią jest komunikat o braku połączenia internetowego, podczas gdy w ustawieniach sieci wyświetla się informacja o połączeniu... co kończy się ponownym ręcznym zalogowaniem do sieci i nieważne czy 60 czy 30% sygnału, jest to loteria.

Link to post
Share on other sites

Panie i Panowie, zauważyłem irytujący problem z moim śmiesznym dekoderkiem. Od kilku dni na wszystkich kanałach co pewien czas przechodzi pozioma linia (pojawia się w  3/4 wysokości obrazu i schodzi w dół, jakby "odświeżając obraz" , taka linia załamania obrazu, nwm jak to nazwać, nie znam się, przypomina to coś w stylu linii przechodzącej przez kamerę z onboardów podczas wyścigów, gdy  robią się piksele, a potem przez obraz schodzi " taka linia" i obraz znów jest ostry) O co chodzi? Co to za "odświeżanie obrazu"? Na innych podłączonych sprzętach i w aplikacjach nie występuje, więc to nie usterka TV, tylko przy tym dekoderku.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...