Jump to content
Sign in to follow this  
benekk

Brak sygnału DVB-T USB ADB-100T (Od telewizji N)

Recommended Posts

Witam, Kupiłem tuner DVB-T USB od Nki, aby móc oglądać telewizję na PC. Podłączyłem, wgrałem sterowniki, podłączyłem antenę (siatkową) a tu patrzę że nie ma sygnału... Dodam, że antena i zasilacz jest sprawny, ponieważ na 2 PC z tym dekoderem USB bez problemowo wszystko działa. Wszystko tak samo zainstalowałem na obu PC (win xp) i nie było żadnych komplikacji tu i tu... Testowałem różne programy i w każdym to samo brak sygnału... Jak myślicie w czym może być problem?

 

http://iv.pl/images/64463847699450186447.jpg

 

http://iv.pl/images/57269098866358167090.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy możesz sprawdzić odbiór DVB-T na innych urządzeniach? W jakiej lokalizacji mieszkasz? Być może były zmiany lokalizacji z których nadawane są multipleksy, a podanie miejsca mogło by nam pomóc.

 

Nie zapomnij również o sprawdzeniu całej instalacji antenowej, czy przewód nie jest gdzieś zamoczony, przerwany, czy żyła kabla antenowego nie zwiera się gdzieś z oplotem (i ewentualnie sreberkiem). A jeżeli posiadasz wzmacniacz w antenie, to czy jest poprawnie podłączony, itp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam nadzieję, że KOLEGA dogłębnie zapoznał się z metodyką (opisywaną w swoim czasie na róznych portalach , w tym na Satkurierze) instalacji tego sticka na PC,

Trzeba zachować procedury. Rada: poszukać opisu w necie i...zastosować.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie antena i zasilacz jest sprawny jak i oprogramowanie musi działać. Tak jak pisałem wcześniej oprogramowanie instalowałem na 2 komputerach z tym samym systemem na jednym komputerze wszystko działa jest 100% sygnału a podłączam to wszystko do 2 Pc i jest 0% Antena jest przymocowana w jednym miejscu, więc nie ma opcji, że jak podłączam do 2 pc to sie wtedy porusza i nie ma sygnału... Nie mam zielonego pojęcia w czym tkwi problem... najbardziej prawdopodobna wina jest systemu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko jest to samo... Antena, przewód, zasilacz, oprogramowanie, system, podłączam do 1 pc działa do 2 brak sygnału.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy odbiera ktoś MUX8 na tym tunerze w dekoderze ADB5800s(u mnie Enigma2)? Na innym dekoderze(Ferguson Ariva t60) mam siłę 74% jakość 70% a na tym tunerze w ogóle nie wyszukuje kanałów. Wyszukiwanie automatyczne rozpoczyna się od 470Mhz kanał 21. Czy ten tuner obsługuje VHF?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...