Jump to content

MUSTAPHA GEE

Users
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About MUSTAPHA GEE

  • Rank
    Niedoświadczony
  1. W drugiej gdzie stalowa jest instalacja wymieniłem konwerter i problem jednej lokalizacji się rozwiązał. Podpiąłem do nowego konwerter mój tuner Vu+Uno 4K SE i problem na nim dalej jest.
  2. Witam. Posiadam czy posiadamy z bratem po jednym tunerze satelitarnym wymienionym w tytule tego postu, oraz zainstalowaną w nich dystrybucją VTi i najnowszymi aktualizacjami. Obydwa tunery podpięte są do osobnych instalacji satelitarnej, gdzie w jednej jest antena stalowa 90" i konwerter monoblock quatro(chyba Globo), a w drugiej, antena aluminiowa 110" z konwerterem monoblock twin(chyba Inverto). W obydwu lokalizacjach pracują dodatkowo po jednym VU+ SOLO SE v.2 z również zaimplementowanym obrazem VTi i aktualizacjami. Czyli mamy 2szt VU+ UNO 4K SE i 2szt VU+ SOLO SE v.2 i wszystkie podpięte do Sieci LAN. I teraz tak: Antena Aluminiowa: UNO 4K SE - Chodził na początku dobrze, ale bardzo szybko, po ok 2-3 albo 4 miesiącach od zakupu zaczęły się cyrki. Otóż dekoder zaczął mieć problemy z niektórymi transponderami i przełączaniem kanałów ( albo w ogóle się nie przełączało, albo po bardzo długiej przerwie). Ponadto na dolnej belce informacyjnej, która pokazuje się podczas przełączania programów, Sygnały - siły (czerwony) jest 0% na niektórych transponderach, a na innych 72% i jakości zielony jest np. 93% lub 1%. Czasami pokazuje się komunikat, że " Kanał nie znaleziony. SID nie ma w PAT", ale niektóre programy chodzą. Aha! Dopowiem jeszcze, że zarówno .dvb.api, .srvid, .srvid2, .services oraz plik satellites.xml są wygenerowane ze strony https://kos.hdsat.pll i http://satellites-xml.org/ i są w miarę aktualne(z połowy Grudnia 2019) i do każdego dekodera podłączony jest jeden przewód antenowy z końcówkami kompresyjnymi. Antena Stalowa: W tej instalacji wszystko bardzo podobnie, jak nie tak samo, co dekoder wyżej, z tym, że dekoder pracował jeszcze krócej niż w/w instalacji. P.S. Na instalacjach nie ma problemu na dekoderze SOLO SE v.2. Proszę Was o sugestie i porady co może być nie tak. Czy nie czasem głowice padły?
×
×
  • Create New...