Jump to content

wlodar123

Users
  • Content Count

    73
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by wlodar123


  1. 10 godzin temu, jacekgothic napisał:

    Tak, ale tylko z dwa razy coś takiego u siebie widziałem.

    Natomiast od niedawna zawsze po włączeniu dekodera po kilku sekundach wyświetlania normalnego obrazu i dźwięku nagle na kilka sekund wyłącza się obraz.

    Pierwszy raz jak to zobaczyłem, to pomyślałem, że mi OLED'a szlag trafia (dżwięk przez kino domowe leci), albo coś z kablem HDMI, ale to chyba ma związek z rozpoczęciem zapisu obrazu i dźwięku przez dekoder na dysku wewnętrznym zaraz po włączeniu, tak aby funkcja TimeShift działała (u mnie chyba to zaczęło się sypać)

    Mam ten sam problem odkąd weszła wersja softu 3.x. Już się przyzwyczaiłem 🤣


  2. Kolejny raz zauważyłem, że wcześnie rano jak lecą np. Odlotowe wynalazki (Viasat History) nadają wyłącznie z angielską ścieżką, bez polskiego dubbingu i możliwości jego włączenia.🙄 

    @Edit Aktualnie Odlotowe wynalazki z Viasat History lecą na Explore a w epg w ogóle co innego 🤦‍♂️🤣 Na History nie wiem co leci, jakaś audycja po angielsku. 


  3. 22 godziny temu, support458 napisał:

     

    Regulacja dźwięku w telewizorze z poziomu dekodera (pilotem) Evobox działa tylko w telewizorach Sony. Inni producenci nie wspierają tego parametru w protokole HDMI CEC.

    U mnie w TV od Tureckiego Vestel'a również działa 👍


  4. 4 godziny temu, Specjalista Cyfrowy Polsat napisał:

    Czy nadal występuje taka sytuacja? Jeśli tak, to proszę o informacje, z jakich dokładnie urządzeń korzystacie.

     

     

    Aktualnie wszystkie kanały w CP GO w aplikacji mobilnej mi działają. Urządzenie to Samsung Galaxy S9. 

    • Like 1

  5. Wątek chyba jak najbardziej "kultowy"? Mimo swojego wieku w- tamtych czasach.. Pamiętam jak jakoś wieczorem.. Siadałem przed TV i czekałem,aż odkodują i zacznie się "Diabelski Młyn". Odbierany był anteną siatkową, skierowaną w stronę Łodzi. Ogólnie zawsze "śnieżył", nieraz odbiór nie nadawał się praktycznie do niczego.. Mimo wszystko byłem wiernym fanem,wieczornego, odkodowanego pasma z kreskówkami. Ciężko mi było wtedy pojąć, że w pewnym momencie kanał przestał być nadawany i ówcześnie więcej go nie zobaczę, przynajmniej w odkodowanej formie.. Ogólnie już wcześniej ktoś to wstawiał... 

     

    Pomijając odkodowany Diabelski Młyn, to moment oczekiwania na odkodowanie i następnie kodowanie, jakoś jak dobrze pamiętam, przed albo w trakcie emisji "Łapu Capu"? W każdym razie nagranie wywołuje oczywiście efekt "gęsiej skórki" 😋

     

     

     


  6. 16 minut temu, neo_patryk napisał:

    Też mam dostęp do kanałów PSP, ale to może być zwykły błąd w uprawnieniach, ponieważ na satelicie są zakodowane.

    Pewnie tak. Mi również mimo iż nie mam w pakiecie to "świeci" PSP 1/2 i HBO 2 i 3. Na sat zakodowane. 


  7. 19 godzin temu, patryszq napisał:

    Trochę wymieniliście problemow po aktualce 3.2 ... żadnych nie mam dlaczemu ?? mam inny dekoder 🤣

    Prawie trafiłeś. 👍 Pisałem już o tym wcześniej.. 🤦‍♂️ Musi być kilka rewizji sprzętowych. Taki głupi przykład- montowane były, bądź są dalej dyski co najmniej dwóch różnych firm. Gdyby każdy miał identyczny hardware u siebie to nie było by takich problemów, że u jednego nie działają funkcje PVR, a u drugiej osoby są losowe restarty,  a działa PVR..

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...