Jump to content

AjTee

Users
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About AjTee

  • Rank
    Niedoświadczony
  1. Seria to ESCA018. Done. To samo. Tylko dekoder. Na razie podejrzewam. że to coś pomiędzy TV(Sony Bravia KD-55XD9305)<----->Dekoder WIFIBOX. Zmieniłem złącze HDMI z HDMI4/ARC do HDMI3 bez ARC, a także kabel na inny. Obecnie to testuje. Jeśli problem dalej będzie występował - to wymienię zasilacz.
  2. Cześć, Mam problem z restartami i zawieszaniem się WIFIBOX'a Sagemcom DSIW74... Opis problemu: Dekoder podczas oglądania telewizji działa normalnie, nie zawiesza się i nie restartuje. W momencie gdy skończę oglądać telewizję i przełączę w tryb Standby wtedy na dekoderze wyświetla się normalnie godzina i świeci czerwona dioda. Po około 10-15 minutach na dekoderze pojawia się napis boot———> initial———> potem numer programu. W tym momencie mam dwie możliwości: 1.Mogę wyłączyć dekoder w tryb Standby i to zadziała. 2.Dekoder nie reaguje na polecenia z pilota i cały czas wyświetla się numer programu, w momencie gdy włączę telewizor wyświetla mi się komunikat o braku sygnału. W tym momencie wyjmuje i wkladam ponownie wtyczkę do kontaktu - dekoder się uruchamia i znowu działa poprawnie. Oto czynności jakie do tej pory wykonałem: 1.Wymieniony dekoder na nowy egzemplarz 2.Reset do ustawień fabrycznych dekodera 3.Restart dekodera poprzez wyjęcie wtyczki zasilacza 4.Wyjęcie i włożenie ponownie karty NC+ do dekodera 5.Aktualizacja dekodera do najnowszej wersji oprogramowania 6.Wszystkie połączenia m .in antenowe również sprawdzone Na obecną chwilę nie wiem gdzie może leżeć problem, ale podejrzewam, że to błąd firmware. W innym pomieszczeniu mam dekoder główny - Premium Box i nie występują na nim takie problemy. Znacie może jakieś rozwiązanie? Wcześniej działało to stabilnie.
×
×
  • Create New...