Jump to content

przemo_one

Users
  • Content Count

    103
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About przemo_one

  • Rank
    Amator

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Mój Pace został wymieniony przez Skymax z Wrocławia na inny za drugą reklamacją, jak im wysłałem pendrive z nagraniem pokazującym usterkę. Niestety okazało się, że ten też się wyłącza bez powodu. Tego samego dnia odniosłem znów na reklamację. Przypomnę, że korzystam z oferty prepaid. To już trzecia reklamacja. Najpierw rękojmia, potem gwarancja i teraz znów rękojmia. Euro ma duży problem ze zwrotem gotówki.
  2. Z tego co tu przeczytałem, to Cayman w Pace ma taki plus, że nie przycina nagrywanie. Ciekawe co mi powiedzą w Euro tym razem. Czy dostanę naprawiony, wymieniony, czy zwrot gotówki? Jutro mija 14 dni od oddania na reklamację.
  3. Mój jest z logo C+ i ma wyświetlacz niebieski. Piszesz o ofercie abonamentowej czy na doładowanie?
  4. Nawiązując do mojego wcześniejszego tematu https://forum.satkurier.pl/topic/29831-dziwna-sprawa-zasilacze-dekoderów/ , okazało się, że problem jest spowodowany dekoderem PACE HDS7241/91 i/lub jego zasilaczem. Oba dekoder i zasilacz po kilkudziesięciu minutach wyłączają się samoczynnie. Włączenie nie jest możliwe po natychmiastowym odłączeniu i ponownym podłączeniu zasilania, a dopiero po upływie kilku do kilkunastu minut. W tym czasie inne urządzenia działają bez problemu. Już drugi raz odesłałem dekoder na serwis. Najpierw napisali, że została naprawiona funkcja "index max"(?). Niestety problem jest cały czas ten sam. Teraz wysłałem im pendrive z nagraniem pokazującym usterkę. Ciekawe, co teraz napiszą i czy naprawią? Nie polecam tego dekodera.
  5. Czy na tym tunerze bez problemu można odtwarzać pliki mkv 720p x265?
  6. Trzeba zakończyć ten temat. Ostatnio podłączyłem Pace i działał w stand-by ponad 2 godziny. Sam wyłączyłem potem zasilanie. Było chłodniej niż wcześniej. To chyba na tyle...
  7. Przypomnę, że mam dekoder w ofercie na doładowanie. Jakie serwisy internetowe będą mi działać po aktualizacji do "i"?
  8. Odnośnie przydatności ECO się nie wypowiem, bo mam problem z tym dekoderem poruszany w innym temacie. Kupiłem taki dekoder NC+ TNK i domyślnie funkcje była wyłączona. Mam oprogramowanie 163 i pojawia mi się informacja o dostępnej aktualizacji. Feler, czy rzeczywiście jest nowe oprogramowanie?
  9. Chyba nie mogę edytować, więc... Podłączyłem oba zasilacze, same bez listwy i do innego gniazda. Działały ponad 30 minut i odłączyłem. Podłączyłem Pace na sucho tylko dekoder pod zasilacz i padł po 20 minutach. Nie jest aż tak ciepło, żeby wyłączały się z powodu przegrzania. Wszystko działa oprócz mydelniczki i Pace.
  10. Inne urządzenia podłączone do tej listwy nadal działają po wyłączeniu się dekoderów i zasilaczy (zielona dioda zasilaczy się nie świeci). Bardzo ciekawe jest to, że odłączenie zasilacza i podłączenie go ponownie nie pomaga. Trzeba odczekać jakiś czas, żeby zielona dioda się zaświeciła. Podłączenie do innych gniazd nie pomaga. Jutro będę miał trochę czasu, żeby testować. Najpierw same zasilacze podłączę bez listwy, a potem z dekoderami bez anteny i bez tv. Listwa jest dość stara marki Spark.
  11. Próbowałem już tego. Efekt jest ten sam. Jeszcze podłączę dekoder bez listwy przeciwzakłóceniowej, a jeśli to nie pomoże, to pójdę do znajomego i u niego sprawdzę. Dam znać, co z tego wyszło.
  12. Nie będę robił nowego tematu. Mam Pace NC+ nk jeszcze nie aktywowany. Wyświetla mi się " BŁĄD KARTY Brak danych o parowaniu z dekoderem. " Czy to normalne przed aktywacją?
  13. Posiada 2 dekodery w ofercie NC+ Telewizja na kartę. Jest to ADB mydelniczka i Pace. Sprawa dotyczy obu dekoderów, więc będę pisał w liczbie mnogiej. Podłączam dekodery, a po kilku minutach się wyłączają i nie dają znaku życia. Czekam jakiś kwadrans i podłączam ponownie. Wszystko znów działa przez parę minut, a potem to samo. Podłączam same zasilacze do prądu i diody led się nie świecą. Odłączam od prądu. Jak odczekam i podłączę, to znów się zaświecą. Jeden z dekoderów wysłałem na serwis i dostałem go z odpowiedzią, że wszystko jest sprawne i żebym przeczytał instrukcję. Czy może mi ktoś wyjaśnić, jakie mam cyrki z prądem, że dzieją się takie kwiatki? W tym samym czasie ładuje się laptop, działa router i telewizor. Nie ma problemów z nimi, a kilka tygodni temu sprawdzali u mnie jakość prądu i było ok.
×
×
  • Create New...