SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Topfield TF 7710 HD PVR

Odbiorniki cyfrowe koreańskiego producenta - Topfield

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez MARBUD » 15 lis 2011, o 21:14

No i mam problem. Sciągnłem Enigmę AAF-Serverupdate-Image_tf7700_USBFULL skopiowałem na pendriva pliki:Enigma_Installer.ini, Enigma_Installer.tfd, rootfs.tar.gz, uImage. Pendrive oczywiście w Fat32. Po uruchomieniu z menu tunera aktualizacji plik: Enigma_Installer.tfd w kilka sekund na ekranie odliczanie i END, ponowne uruchomienie tunera , na TV już brak obrazu a na wyświetlaczu tunera kolejno: U-BOOT, Linux, 9 USB STCK, RETRY 1, 7 HDD FMT i.......... nic po 3 sekundach dysk milknie nie słychać go icały czas tylko ten napis. Czekałem dłuższą chwilę i nic ok 15 min. Co jest nie tak? POMOCY
MARBUD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 kwi 2010, o 18:48

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez MARBUD » 18 lis 2011, o 08:11

Problem usunięty. Powód? zmieniłem na inną wersję Enigmy, zrezygnowałem z "AAF-Serverupdate-Image_tf7700_USBFUL", znalzłem w sieci Enigmę2 pod ten tuner "Team Ducktales' Enigma2 image for the TF7700HDPVR Release 0.4.1" jest to wersja z sierpnia 2009, trudno mi ocenić jej funkcjonalność nie widziłem innej wersji na chwilę obecną w stosunku do firmowego oprogramowania dla TF7710 HDPVR - to przysłowiowe niebo a ziemia. Teraz dopiero widać możliwości tego tunera. Wracając do opisywanego wyżej problemu, przyczyną nie wgrania się tamtego firmware mógł być także system plików na pendrive, może to śmieszne ale po kolejnym sformatowaniu pendriva do systemu FAT32, zwiększyłem rozmiar klastrana na maksymalny i to pomogło.
MARBUD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 kwi 2010, o 18:48

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 2 gru 2011, o 16:51

Sporo wostatnim czasie tych nowości , niewiadomo w czym wybierać !
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 17:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez Kamil1979 » 12 gru 2011, o 22:58

Hej Marbud, a gdzie w sieci mogę znaleźć wersję Enigma 2 o której pisałeś ? Dzisiaj nabyłem używany 7700HDPVR i się rozczarowałem brakiem EPG. Dzięki z góry za pomoc.
Kamil1979
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 gru 2011, o 22:54

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez MARBUD » 14 gru 2011, o 19:57

Kamil1979 odbierz poczte prywatna tam masz odpowiedż na swoje pytania.


A przy okazji WIELKIE DZIĘKI dla Lantra za wszelką pomoc. Wgrana "AAF_E2_Summer_Image_tf7700_USBFULL" narazie jest ok chociaż nie działa mi History Channel z Cyfry brak obrazu i sa problemy z odczytem dwóch modułów na raz, zazwyczaj rozpoznawany jest ten w górnym slocie po za tym sofcik extra
MARBUD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 kwi 2010, o 18:48

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez Kamil1979 » 17 gru 2011, o 00:21

Dzięki Marbud :)
bawię się Enigmą i końca nie widać :) Soft jest o niebo lepszy od firmowego. Teraz jestem na etapie budowania list kanałów w DreamBoxEdit, ciężko mi idzie ale jakoś walcze. Nie wiem jak przypisać numerki do moich kanałów i po załadowaniu ich na tuner widzę moją listę tylko do momentu zmiany listy na którąś z menu "wszystkie" , "satelity", 'provider", "ulubione".

No i u mnie zegar się poźni 10 minut, całe EPG - 10 minut do tyłu, zmieniałem już strefy czasowe ale nic nie pomogło :(
I muszę resetować w ustawieniach moduł POLSAT żeby zaskoczył (mam dwa moduły, astona dla C+ i polsat.

Macie może jakiś pomysł na ustawienie zegara ? :))
Kamil1979
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 gru 2011, o 22:54

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez Kamil1979 » 29 gru 2011, o 20:04

Ufff...
po 2 tygodniach chyba już w miarę opanowałem te Enigmę
Listy z DREMBOX'a śmigają z numerkami, zegar przestawiony :)

U mnie się spóźniał 10 minut,
Znalazłem rozwiązanie na niemieckim forum:

Łączymy się z naszym tunerem przez telnet który pozwala zadawanie wykonywalnych poleceń - jak skorzystalem z darmowego PUTTY:
jako host podajemy aktualny adres IP naszego tunera
typ połączenia: telnet
user: root

wklepujemy komendę:
tffpctl --gettime (żeby sprawdzić aktualny czas)

żeby zmienić czas wpisujemy własny:
tffpctl --settime yyyymmddhhmmss

później robimy rebo tunera:
tffpctl --reboot

jak się pojawi jakiś crashlog po restarcie tunera ignorujemy przyciskiem EXIT i działa :))))

w końcu EPG wyświetla wszystko we właściwym czasie :)) ze złym czasem pokazywał mi audycje które już się skończyły :(
Kamil1979
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 gru 2011, o 22:54

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 29 gru 2011, o 20:27

Witam. Mnie najwięcej czasu zabrało przypisanie /picon/ na 12 satelitów.
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 17:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez Kamil1979 » 30 gru 2011, o 13:15

O rety :)
Ja na Astrę i HB ściągnąłem plugin z piconami, no ale właśnie nie wszystkie są.
Chyba nowe wyzwanie przede mną ;)

A jak się samodzielnie przypisuje piconki jeśli można wiedzieć ? :)
Kamil1979
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 gru 2011, o 22:54

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 30 gru 2011, o 15:16

W programie Dreambox Editor przypisujesz do danego prograu wybrany przez ciebie picon ( białe, czarne , niebieskie , złote itp. jakie ci się podoba ) nastepnie wpisujesz lokalizację w Topfieldn Eniagma2 i przesyłasz do odbiornika. Lub można ręcznie z pilota za pomocą pluginu Dream-Explorer ( ten plugin minn do kopiowania na dysk zewnętrzny zapisane pliki itd. ) Pozdrawiam.
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 17:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 7 sty 2012, o 12:33

W najnowszym Image AAF beta test pojawiła się możliwość edycji bukietu kanałów z pilota ( listy, przenoszenie kopiowanie itd. )
Wygodna i bardzo użyteczna nowość.
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 17:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez knigen » 30 sty 2012, o 01:02

radio internetowe i YouTube w topfiled na enigmie
jak u Was z tymi bajerami?
u mnie odtwarzacz MyTube jako plugin nie chce wystartować (tuner się resetuje na zielonym tle)
a radia internetowe w programie Media Center chodzą w radio player ale tylko te co są tam od razu,nowe polskie które dodaje w m3u nie działają,a w WebRadio nie wiem jak dodać stacje radiowe
Jak z tyn u Was?
ma ktoś sprawdzone sposoby co i jak?
proszę o porady
knigen
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 30 lip 2009, o 01:29

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 20 lut 2012, o 20:12

Witam posiadaczy Topfielda z image enigma 2 . Czy posiada ktoś konfigurację z modułem aston 2 i cyfra + ?
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 17:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez Grzecho5c » 16 wrz 2012, o 09:03

Czy ktoś wystartował na AAF-DontCry_M15000 moduł TnK HD ?
Na FW 7.00.43 i 7.00.45 działało bezbłędnie.
Grzecho5c
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 136
Dołączył(a): 7 lis 2010, o 20:56
Lokalizacja: EDDT/EDDB

Topfield TF 7710 HD PVR E2 moduł N

Postprzez jsc » 16 paź 2012, o 10:27

próbowałem z kilkoma wersjami E2 na TF 7700 ale niestety nie widzą modułu, w E2 na DM8000 wystarczy zmienić bitrate na wysoki w ustawieniach modułu tu nie ma takiej opcji :(
jsc
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 16 paź 2012, o 10:20

Poprzednia strona

Powrót do Topfield

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość