SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Cyfrowy Polsat na dwa telewizory

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Cyfrowy Polsat na dwa telewizory

Postprzez chyrzy » 13 wrz 2007, o 21:50

Witam mam powazny problem co do podlaczenia drogiego telewizora do CP wiem ze kiedy chce podlaczyc drugi telewizor do CP to bede mial ten sam program co na pierwszym telewizorze. Podlanczam telewizor pod wyjscie out z dekodera i telewizor nie znajduje mi zadnego kanalu czy trzeba zmienic jakies ustawienia w dekoderze czy cos zrobic innego czy moze trzeba to puscic przez drugi dekoder bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam :)))
chyrzy
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 wrz 2007, o 21:45

Postprzez RafiX » 13 wrz 2007, o 22:08

Powinieneś kupić modulator (pewnie Twój tuner nie posiada go wbudowanego). Wtedy uzyskasz sygnał na dwóch telewizorach (oczywiście będziesz mógł odbierać tylko ten sam program na obu tv).
Nie spamuj! W przeciwnym razie podejmę merytoryczne rozważania, gdzie lepiej Ci przywalić?! W głowę, czy w piętę, oraz czy kijem krótkim, czy długim :lol:
Obrazek
Avatar użytkownika
RafiX
MOD Weteran
MOD Weteran
 
Posty: 5532
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 17:23
Lokalizacja: Białystok

Postprzez chyrzy » 14 wrz 2007, o 16:47

dzieki fajne czyli wystarczy pujsc i kupic modulator orjetujesz sie moze jaki jest koszt takiego modulatora i czy masz mozliwosc wyslanjia jakiegos linka jak to wyglada dzieki fajnie pozdrawiam i mam jeszcze jedno pytanie jak mam CP i stary dekoder cyfry + moge go uzywac zeby nie ogladc tego samego kanalu czy trzeba miec drugi tuner tez polsatu??? Dzieki fajne pozdawiam
chyrzy
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 wrz 2007, o 21:45

Postprzez RafiX » 14 wrz 2007, o 20:58

Przykład modulatora :arrow: http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=34&id=612

Dzięki temu urządzeniu będziesz mógł podpiąć dekoder pod dwa telewizory. Do jednego TV będzie szedł kabel antenowy, a do drugiego kabel Euro. Jeżeli zdecydujesz się podłączyć drugi TV kablem antenowym, to musisz liczyć się ze stratami na sygnale. Jak duże będą te straty, to zależy od tego, jak długiego kabla będziesz musiał użyć.

Trochę nie bardzo rozumiem drugiej części pytania. Na dekoderze Cyfry+ nie zdekodujesz CP, musisz wykupić drugi abonament niestety, wtedy dostaniesz kolejny dekoder. Oczywiście, oba odbiorniki, które obecnie posiadasz, możesz podłączyć do swojej anteny jednocześnie. Tutaj musisz się liczyć z kolejnym wydatkiem - wymiana konwertera na konwerter typu "Twin". Przykład :arrow: http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=24&id=650

Nie wiem tylko, czy dekoder C+ nie został zablokowany przez operatora po skończeniu umowy. Musi się ktoś w tej sprawie wypowiedzieć jeszcze, chyba, że sam wiesz, że dekoder na pewno może odbierać kanały FTA.
Nie spamuj! W przeciwnym razie podejmę merytoryczne rozważania, gdzie lepiej Ci przywalić?! W głowę, czy w piętę, oraz czy kijem krótkim, czy długim :lol:
Obrazek
Avatar użytkownika
RafiX
MOD Weteran
MOD Weteran
 
Posty: 5532
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 17:23
Lokalizacja: Białystok

Postprzez MasteR » 15 wrz 2007, o 09:10

Połączyć jest bardzo łatwo i nie trzeba do tego modulatora,ja przykładowo kupiłem 1 biały przewód i 1 trójnik i 2 wtyczki antenowe...Trójnik podłączony jest do dekodera z wyjściem antenowym,a kabel z wtyczkami 1 w dekoderze (w tym trójniku) ,a druga końcówka kabla do drugiego telewizora.Nie wiem jaki masz dekoder,ale na moim kanały CP z dekodera są na 38 kanale telewizora... I wszystko odbiera idealnie... :wink:
MasteR
 

Postprzez GieKa » 15 wrz 2007, o 09:22

Na początek najlepiej byłoby napisać jaki to tuner.

Mnie ciekawi coś innego. Czy ktoś testował działanie modułu CP z tunerami twin?
Ciekawym rozwiązaniem na dwa telewizory mógłby być ten tuner
http://www.hm-sat-shop.de/festplatten-r ... 80-gb.html
Na każdym euro można uzyskać niezależny kanał. Tylko czy moduł CP to obsłuży.
Avatar użytkownika
GieKa
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 2020
Dołączył(a): 30 kwi 2007, o 08:18

Postprzez chyrzy » 17 wrz 2007, o 20:02

Ja posiadam echostar DSB-717 i nie bardzo rozumie jak to zrobiles z tym trojnikiem i wtyczkami jak mozesz to jasniej napisac bede wdzieczny dzieki pozdrawiam
chyrzy
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 wrz 2007, o 21:45

Jak oglądać dwa różne kanały z CP na dwóch TV?

Postprzez RafiX » 23 wrz 2007, o 15:01

Wielu abonentów często pyta, jak rozdzielić Cyfrowy Polsat tak, by można było odbierać niezależnie kanały na choćby dwóch telewizorach. Stąd też na forum powstało kilka topików na ten temat. Poniżej podaję linki, które pomogą znaleźć odpowiedź na ten problem:

:arrow: Rozdzielenie CP na dwa telewizory
:arrow: rozdzielenie sygnalu w PC
Nie spamuj! W przeciwnym razie podejmę merytoryczne rozważania, gdzie lepiej Ci przywalić?! W głowę, czy w piętę, oraz czy kijem krótkim, czy długim :lol:
Obrazek
Avatar użytkownika
RafiX
MOD Weteran
MOD Weteran
 
Posty: 5532
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 17:23
Lokalizacja: Białystok

Postprzez MasteR » 24 wrz 2007, o 15:03

chyrzy napisał(a):Ja posiadam echostar DSB-717 i nie bardzo rozumie jak to zrobiles z tym trojnikiem i wtyczkami jak mozesz to jasniej napisac bede wdzieczny dzieki pozdrawiam
Trójniki są to normalne rozgalezienia antenowe , jedną wtyczke z kablem podłączasz do dekodera (tego trójnika podłączonego do dekodera),a drugi koniec anteny do drugiego telewizora :wink: i juz wtedy szukasz ten kanał w którym nadawany jest sygnał z dekodera... :D i bez problemu powineneś oglądać...
MasteR
 

Postprzez simon95 » 12 paź 2007, o 16:11

Jest mozliwa taka opcja 2 dekodery + 1 antena + 1 abonament:?:
simon95
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 12 paź 2007, o 16:06

Postprzez mateo.poznan » 12 paź 2007, o 16:17

simon95 napisał(a):Jest mozliwa taka opcja 2 dekodery + 1 antena + 1 abonament:?:


poczytal bys to bys wiedzial. nie nie jest. mozliwe jedna antena i dwa tunery ale 1 abonament w wypadku cp legalnie nie mozliwy.
Sony Bravia KDL-40EX720, nBox BSLA Enigma2

DVB-S: 13°E, 19.2°E, 28.5°E
DVB-T: Śrem
PayTV: MULTI+CINEMAX,HBO,PREMIUMSPORT&FILM,EXTRA+HB ITI
Avatar użytkownika
mateo.poznan
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 15 lis 2006, o 13:54
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Aron » 12 paź 2007, o 18:08

Można rownież podłączyć za pomocą eurozłacza - modulator jest nie potrzebny.
Aron
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 34
Dołączył(a): 1 maja 2007, o 10:50

Postprzez chyrzy » 22 paź 2007, o 19:38

Master ja posiadam dekoder echostar DSB-717 z tylu mam dwie mozliwosci jedno wejsci jest ze satelity na dekoder a drugie jest wyjscie z tego wyjscia pociaglem kabel do drugiego telewizora wyszukuje programy i moj telewizor nie moze znalezc dekodera zadnego programu :( w moim dekoderze nie ma typowego gniazda antenowego wiesz co mozna zrobic w takiej sytuacji???? dzieki pozdrawiam
chyrzy
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 wrz 2007, o 21:45

Postprzez mateo.poznan » 22 paź 2007, o 20:58

jesli zrozumialem dobrze podlaczyles drugi tv pod przeplotke LNB. Nieznajduje ci sygnału gdyz... hmyy... to tak jakbys wpiął antene satelitarna w telewizor. Nie ma mozliwosci podpiecia tak dekodera aby tv wyszukiwal kanaly.
Sony Bravia KDL-40EX720, nBox BSLA Enigma2

DVB-S: 13°E, 19.2°E, 28.5°E
DVB-T: Śrem
PayTV: MULTI+CINEMAX,HBO,PREMIUMSPORT&FILM,EXTRA+HB ITI
Avatar użytkownika
mateo.poznan
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 15 lis 2006, o 13:54
Lokalizacja: Poznań

Postprzez pitter » 22 paź 2007, o 21:25

chyrzy - poczytaj sobie ten temat: http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php?t=3001
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem.
Avatar użytkownika
pitter
Moderator
Moderator
 
Posty: 6116
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 08:54
Lokalizacja: Białystok

Następna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Feedfetcher i 0 gości