SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Dekoder HD 6000

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Dekoder HD 6000

Postprzez wiggo » 18 sty 2013, o 18:45

Witam, od dziś również jestem posiadaczem tego dekodera. Czy jest możliwość abym oglądał filmy z mojego pendrive, czy to wejście USB jest tylko na dysk twardy cyfrowego polsatu?
wiggo
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 18 sty 2013, o 18:42

Dekoder HD 6000

Postprzez mentoris » 18 sty 2013, o 20:24

Tylko na dysk twardy posatu.
Cyfrowy Polsat
Promocja Premium Super HD, dekoder - Sagemcom ESI-88, telewizor - Funai 32".
mentoris
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 2129
Dołączył(a): 20 lip 2010, o 10:45
Lokalizacja: Olesno

Dekoder HD 6000

Postprzez Karaś » 24 sty 2013, o 22:27

Czy komuś też zawiesza się ten dekoder? Mam go 3 tygodnie i raz na dzień,raz na dwa dni zawiesza się przy zmianie kanału. Pomaga wyjęcie wtyczki z kontaktu. Oddać dekoder na wymianę czy może powrót do ustawień fabrycznych coś pomoże?
Karaś
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 19:49
Lokalizacja: Warszawa (Białołęka)

Dekoder HD 6000

Postprzez aRczi6622 » 24 sty 2013, o 22:33

Takie to już są dekodery by CP technology. Przywróć ustawienia fabryczne może coś się polepszy jeśli nie to trzeba z tym jakoś żyć albo gnębić e-mailami support CP, dzwonić na infolinie CP albo przejść się do APS.

Edit:
Może pisanie jednej osoby nic nie da ale jak większa liczba będzie pisać e-mail że dekoder się "zwiesza" to w końcu wypuszczą nowy soft.
Mnie dopadła zwieszka z dekoderem HD5000 i wiem że wymiana na inny dekoder by CP nic nie zdziała tylko nowy soft może pomóc.
Ostatnio edytowano 24 sty 2013, o 22:42 przez aRczi6622, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Thor6(0,8°W) + HotBird13.0E + Astra19.2E + Astra2A/2B(28.2E, 28.5E)
Avatar użytkownika
aRczi6622
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 935
Dołączył(a): 25 wrz 2012, o 16:42

Dekoder HD 6000

Postprzez lucass » 24 sty 2013, o 22:37

Dzwonienie czy pisanie do CP nic nie da, wymiana tylko.
lucass
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1050
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 23:08

Dekoder HD 6000

Postprzez jochen » 25 sty 2013, o 15:59

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem tego urządzenia. Pierwszy zwis już zaliczony :) Ktoś może mi powiedzieć jak zmienić ten denerwujący pomarańczowy kolor? Jak często wydawane są aktualizacje do urządzeń typu HD?
Avatar użytkownika
jochen
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 17:43
Lokalizacja: Chrzanów

Dekoder HD 6000

Postprzez Karaś » 25 sty 2013, o 16:08

CP już wie o zawieszaniu się ich dekoderów,bo tutaj info z innego tematu:
Dział Oprogramowania Dekoderów Cyfrowego Polsatu (chodzi o zawieszanie się dekoderów HD2000/3000/5000/6000) znalazł źródło problemów i ze strony Cyfrowego Polsatu jest prośba o cierpliwość. Rozpoczeły się działania, prawdopodobnie za około 2 tygodnie pojawi się aktualizacja oprogramowania. Potrzebny jest czas na wdrożenie i testy.


Miejmy nadzieję,że to pomoże i nastąpi w miarę szybko :)

jochen na kolor nic nie poradzisz-to kolory Cyfrowego Polsatu,więc pewnie dlatego w tej tonacji jest menu.
Możesz jedynie zrobić je bardziej przezroczystym ;)
Karaś
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 19:49
Lokalizacja: Warszawa (Białołęka)

Dekoder HD 6000

Postprzez jochen » 25 sty 2013, o 16:30

Ok, rozumie zabawę z kolorkami Polsatu, ale powinni pozwolić użytkownikowi wybrać spośród palety kolorów. Na mnie działa jak czerwony na byka :)
Avatar użytkownika
jochen
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 17:43
Lokalizacja: Chrzanów

Dekoder HD 6000

Postprzez lowermann » 26 sty 2013, o 11:59

Pisałem już o tym w innym temacie, ale z racji tego że posiadam dwa HD6000 lepiej jest pisać tutaj. Martwiłem się o pobór prądu. Dzisiaj zmierzyłem pobór z gniazdka dla mojego HD6000 i oto wnioski.
Dekoder włączony - pobór 7 Wat
Dekoder włączony z wyłączoną funkcją zasilania LNB - 7 Wat
Dekoder wyłączony - pobór 7 Wat
Dekoder wyłączony w trybie czuwania - poniżej 1 Wata

Nie ma tragedii, chociaż pobór prądu po wyłączeniu powinien oscylować w granicach 3 Wat, to by mogło wyjaśniać brak funkcji czasowego wyłączania dekodera.
CP - Max HD + Familijny HD, 2x HD6000, Echostar dsb 717, Internet LTE CP + E3372 + MR3420, Philips 32 Smart TV
lowermann
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 45
Dołączył(a): 16 sty 2013, o 12:00

Dekoder HD 6000

Postprzez Karaś » 26 sty 2013, o 13:02

lowermann napisał(a):Dekoder wyłączony - pobór 7 Wat
Dekoder wyłączony w trybie czuwania - poniżej 1 Wata

Tryb czuwania czyli wyłączony pilotem lub przyciskiem na dekoderze,tak?
A to pierwsze "Dekoder wyłączony - pobór 7 Wat" to wyłączony z gniazdka? Bo innej opcji nie widzę,ale to przecież wtedy byłoby zerowe pobieranie :)
Karaś
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 19:49
Lokalizacja: Warszawa (Białołęka)

Dekoder HD 6000

Postprzez jochen » 26 sty 2013, o 15:03

Czyli wyłączając go on dziala dalej jakby był włączony. Oszczędniej będzie zrezygnować z zegara.
Avatar użytkownika
jochen
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 17:43
Lokalizacja: Chrzanów

Dekoder HD 6000

Postprzez lowermann » 26 sty 2013, o 23:26

Tryb czuwania czyli przytrzymanie czerwonego przycisku przez dłuższą chwilę.
Dekoder wyłączony pilotem normalnie bez dłuższego przytrzymania.
Czy zegar włączony, czy wyłączony pobór praktycznie się nie zmienia.
CP - Max HD + Familijny HD, 2x HD6000, Echostar dsb 717, Internet LTE CP + E3372 + MR3420, Philips 32 Smart TV
lowermann
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 45
Dołączył(a): 16 sty 2013, o 12:00

Dekoder HD 6000

Postprzez Karaś » 27 sty 2013, o 00:37

lowermann napisał(a):Tryb czuwania czyli przytrzymanie czerwonego przycisku przez dłuższą chwilę.

Nawet nie wiedziałem,że tak się da :)

Czy da się zrobić tak,żeby był zegar,a pobór mniejszy niż 7 Wat?
Karaś
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 19:49
Lokalizacja: Warszawa (Białołęka)

Dekoder HD 6000

Postprzez jochen » 27 sty 2013, o 13:33

Do energooszczędnych on nie należy :)
Karaś napisał(a):CP już wie o zawieszaniu się ich dekoderów,bo tutaj info z innego tematu:
Dział Oprogramowania Dekoderów Cyfrowego Polsatu (chodzi o zawieszanie się dekoderów HD2000/3000/5000/6000) znalazł źródło problemów i ze strony Cyfrowego Polsatu jest prośba o cierpliwość. Rozpoczeły się działania, prawdopodobnie za około 2 tygodnie pojawi się aktualizacja oprogramowania. Potrzebny jest czas na wdrożenie i testy.



Czy aktualizacje będę musiał sam przeprowadzić, czy odbędzie się ona automatycznie?
Avatar użytkownika
jochen
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 17:43
Lokalizacja: Chrzanów

Dekoder HD 6000

Postprzez aRczi6622 » 27 sty 2013, o 13:41

Automatycznie w stanie standby lub samemu poprzez menu -> ustawienia -> aktualizacja oprogramowania.
Obrazek
Thor6(0,8°W) + HotBird13.0E + Astra19.2E + Astra2A/2B(28.2E, 28.5E)
Avatar użytkownika
aRczi6622
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 935
Dołączył(a): 25 wrz 2012, o 16:42

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: andrzej10, Bing [Bot], CPNews i 25 gości