SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Dekoder HD 6000

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Dekoder HD 6000

Postprzez wiggo » 18 sty 2013, o 18:45

Witam, od dziś również jestem posiadaczem tego dekodera. Czy jest możliwość abym oglądał filmy z mojego pendrive, czy to wejście USB jest tylko na dysk twardy cyfrowego polsatu?
wiggo
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 18 sty 2013, o 18:42

Dekoder HD 6000

Postprzez mentoris » 18 sty 2013, o 20:24

Tylko na dysk twardy posatu.
Cyfrowy Polsat
Promocja Premium Super HD, dekoder - Sagemcom ESI-88, telewizor - Funai 32".
mentoris
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 2093
Dołączył(a): 20 lip 2010, o 10:45
Lokalizacja: Olesno

Dekoder HD 6000

Postprzez Karaś » 24 sty 2013, o 22:27

Czy komuś też zawiesza się ten dekoder? Mam go 3 tygodnie i raz na dzień,raz na dwa dni zawiesza się przy zmianie kanału. Pomaga wyjęcie wtyczki z kontaktu. Oddać dekoder na wymianę czy może powrót do ustawień fabrycznych coś pomoże?
Karaś
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 19:49
Lokalizacja: Warszawa (Białołęka)

Dekoder HD 6000

Postprzez aRczi6622 » 24 sty 2013, o 22:33

Takie to już są dekodery by CP technology. Przywróć ustawienia fabryczne może coś się polepszy jeśli nie to trzeba z tym jakoś żyć albo gnębić e-mailami support CP, dzwonić na infolinie CP albo przejść się do APS.

Edit:
Może pisanie jednej osoby nic nie da ale jak większa liczba będzie pisać e-mail że dekoder się "zwiesza" to w końcu wypuszczą nowy soft.
Mnie dopadła zwieszka z dekoderem HD5000 i wiem że wymiana na inny dekoder by CP nic nie zdziała tylko nowy soft może pomóc.
Ostatnio edytowano 24 sty 2013, o 22:42 przez aRczi6622, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Thor6(0,8°W) + HotBird13.0E + Astra19.2E + Astra2A/2B(28.2E, 28.5E)
Avatar użytkownika
aRczi6622
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 933
Dołączył(a): 25 wrz 2012, o 16:42

Dekoder HD 6000

Postprzez lucass » 24 sty 2013, o 22:37

Dzwonienie czy pisanie do CP nic nie da, wymiana tylko.
lucass
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1050
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 23:08

Dekoder HD 6000

Postprzez jochen » 25 sty 2013, o 15:59

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem tego urządzenia. Pierwszy zwis już zaliczony :) Ktoś może mi powiedzieć jak zmienić ten denerwujący pomarańczowy kolor? Jak często wydawane są aktualizacje do urządzeń typu HD?
Avatar użytkownika
jochen
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 17:43
Lokalizacja: Chrzanów

Dekoder HD 6000

Postprzez Karaś » 25 sty 2013, o 16:08

CP już wie o zawieszaniu się ich dekoderów,bo tutaj info z innego tematu:
Dział Oprogramowania Dekoderów Cyfrowego Polsatu (chodzi o zawieszanie się dekoderów HD2000/3000/5000/6000) znalazł źródło problemów i ze strony Cyfrowego Polsatu jest prośba o cierpliwość. Rozpoczeły się działania, prawdopodobnie za około 2 tygodnie pojawi się aktualizacja oprogramowania. Potrzebny jest czas na wdrożenie i testy.


Miejmy nadzieję,że to pomoże i nastąpi w miarę szybko :)

jochen na kolor nic nie poradzisz-to kolory Cyfrowego Polsatu,więc pewnie dlatego w tej tonacji jest menu.
Możesz jedynie zrobić je bardziej przezroczystym ;)
Karaś
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 19:49
Lokalizacja: Warszawa (Białołęka)

Dekoder HD 6000

Postprzez jochen » 25 sty 2013, o 16:30

Ok, rozumie zabawę z kolorkami Polsatu, ale powinni pozwolić użytkownikowi wybrać spośród palety kolorów. Na mnie działa jak czerwony na byka :)
Avatar użytkownika
jochen
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 17:43
Lokalizacja: Chrzanów

Dekoder HD 6000

Postprzez lowermann » 26 sty 2013, o 11:59

Pisałem już o tym w innym temacie, ale z racji tego że posiadam dwa HD6000 lepiej jest pisać tutaj. Martwiłem się o pobór prądu. Dzisiaj zmierzyłem pobór z gniazdka dla mojego HD6000 i oto wnioski.
Dekoder włączony - pobór 7 Wat
Dekoder włączony z wyłączoną funkcją zasilania LNB - 7 Wat
Dekoder wyłączony - pobór 7 Wat
Dekoder wyłączony w trybie czuwania - poniżej 1 Wata

Nie ma tragedii, chociaż pobór prądu po wyłączeniu powinien oscylować w granicach 3 Wat, to by mogło wyjaśniać brak funkcji czasowego wyłączania dekodera.
lowermann
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 20
Dołączył(a): 16 sty 2013, o 12:00

Dekoder HD 6000

Postprzez Karaś » 26 sty 2013, o 13:02

lowermann napisał(a):Dekoder wyłączony - pobór 7 Wat
Dekoder wyłączony w trybie czuwania - poniżej 1 Wata

Tryb czuwania czyli wyłączony pilotem lub przyciskiem na dekoderze,tak?
A to pierwsze "Dekoder wyłączony - pobór 7 Wat" to wyłączony z gniazdka? Bo innej opcji nie widzę,ale to przecież wtedy byłoby zerowe pobieranie :)
Karaś
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 19:49
Lokalizacja: Warszawa (Białołęka)

Dekoder HD 6000

Postprzez jochen » 26 sty 2013, o 15:03

Czyli wyłączając go on dziala dalej jakby był włączony. Oszczędniej będzie zrezygnować z zegara.
Avatar użytkownika
jochen
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 17:43
Lokalizacja: Chrzanów

Dekoder HD 6000

Postprzez lowermann » 26 sty 2013, o 23:26

Tryb czuwania czyli przytrzymanie czerwonego przycisku przez dłuższą chwilę.
Dekoder wyłączony pilotem normalnie bez dłuższego przytrzymania.
Czy zegar włączony, czy wyłączony pobór praktycznie się nie zmienia.
lowermann
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 20
Dołączył(a): 16 sty 2013, o 12:00

Dekoder HD 6000

Postprzez Karaś » 27 sty 2013, o 00:37

lowermann napisał(a):Tryb czuwania czyli przytrzymanie czerwonego przycisku przez dłuższą chwilę.

Nawet nie wiedziałem,że tak się da :)

Czy da się zrobić tak,żeby był zegar,a pobór mniejszy niż 7 Wat?
Karaś
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 19:49
Lokalizacja: Warszawa (Białołęka)

Dekoder HD 6000

Postprzez jochen » 27 sty 2013, o 13:33

Do energooszczędnych on nie należy :)
Karaś napisał(a):CP już wie o zawieszaniu się ich dekoderów,bo tutaj info z innego tematu:
Dział Oprogramowania Dekoderów Cyfrowego Polsatu (chodzi o zawieszanie się dekoderów HD2000/3000/5000/6000) znalazł źródło problemów i ze strony Cyfrowego Polsatu jest prośba o cierpliwość. Rozpoczeły się działania, prawdopodobnie za około 2 tygodnie pojawi się aktualizacja oprogramowania. Potrzebny jest czas na wdrożenie i testy.



Czy aktualizacje będę musiał sam przeprowadzić, czy odbędzie się ona automatycznie?
Avatar użytkownika
jochen
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 17:43
Lokalizacja: Chrzanów

Dekoder HD 6000

Postprzez aRczi6622 » 27 sty 2013, o 13:41

Automatycznie w stanie standby lub samemu poprzez menu -> ustawienia -> aktualizacja oprogramowania.
Obrazek
Thor6(0,8°W) + HotBird13.0E + Astra19.2E + Astra2A/2B(28.2E, 28.5E)
Avatar użytkownika
aRczi6622
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 933
Dołączył(a): 25 wrz 2012, o 16:42

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 14 gości