SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Dekoder "HD 5000" od CPT

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez Lampi » 10 sty 2012, o 18:03

Witam! Mam następujący problem. Pilot do dekodera nie działa, kiedy równocześnie włączony jest mój telewizor Daewoo. Kiedy wyłączę telewizor, pilot działa.

Zaobserwowałem wtedy dziwne zjawisko, że jak dotknę ręką dolnej blaszki tego dekodera, to wtedy nawet przy włączonym tv pilot działa. I teraz kombinuję, co podłożyć pod spód dekodera, żeby pilot działał. Może mieliście taki przypadek ? Proszę o pomoc.

Jest możliwość wymiany na Mini HD 2000 ?

Ps. Takie jaja to tylko z polsatem...
Avatar użytkownika
Lampi
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 41
Dołączył(a): 15 lip 2011, o 11:23

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez CSA » 10 sty 2012, o 23:02

Czyżby miał wpływ na to brak uziemienia? Przyklej drut do spodu dekodera i przywiąż do grzejnika?
CSA
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 3640
Dołączył(a): 17 lut 2007, o 10:48

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez tomaszzz » 10 sty 2012, o 23:05

Lampi, dotknij dekodera próbówką, może jakieś przebicie jest.
| Comfort+ Extra+ 6x CANAL+ HBO z MR | Digyboxx HD C+ | Ferguson Ariva 120 Combo | -> MR
Avatar użytkownika
tomaszzz
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1143
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 17:02
Lokalizacja: Warszawa

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez squead89 » 10 sty 2012, o 23:31

W dekoderze w ustawieniach jest do wyboru pref. wyjście audio - hdmi lub spdif. Jaka jest różnica między nimi i co lepiej wybrać jeśli mam nowy telewizor to które będzie lepsze jakościowo. Bo po wyborze spdif jest przy komunikacie audio na spdif - dolby digital a przy audio na hdmi - stereo? Czy audio na hdmi bo mam podłączone kablem hdmi będzie lepiej jak ustawie automatycznie czy stereo?
squead89
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 10 sty 2012, o 23:26

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez milosz » 11 sty 2012, o 09:48

to zalęży jakim kablem podłączyłeś jeżeli hdmi to wybierz hdmi i automatyczny.To chyba nie jest trudne :D
Cyfrowy polsat: pakiet familijny
Dekoder : HD 5000
Avatar użytkownika
milosz
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 369
Dołączył(a): 7 kwi 2010, o 15:11
Lokalizacja: Konin

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez mantol » 22 sty 2012, o 16:25

Witam,

Czy jest mozliwe w dekoderze HD5000 przesuwanie kanalow w opcjach ulubione kanaly?
dosc denerwujace jest ze kanaly muzyczne mam porozrzucane i chcialbym to jakos uporzadkowac.
Kanaly dla Abonentow tez sa dosc denerwujace, i tez chcialbym je przesunac na koniec lity.

Dzieki za pomoc.

Pozdr
mantol
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 13 sty 2009, o 00:04

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez bradox » 22 sty 2012, o 16:38

Nie jest możliwa zmiana klejnosci kanałów w opcjach ulubione. Nawiasem mówiąc dla mnie to badziewie które po raz drugi musiałem wymieniać
bradox
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 116
Dołączył(a): 3 lut 2009, o 20:46

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez bobasek » 23 sty 2012, o 15:13

czy z HD5000 będzie współpracował pilot od dekodera mini???
Avatar użytkownika
bobasek
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 273
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 20:46

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez tomaszzz » 23 sty 2012, o 15:21

Owszem, ale z pewnymi niedogodnościami. Innymi słowy będzie działał taki układ jak dla pilota od dekodera HD 5000.
Np.Przyciskiem podgłaszania na pilocie z dekodera mini, na hd 5000 zobaczysz epg kanału sąsiadującego :)
| Comfort+ Extra+ 6x CANAL+ HBO z MR | Digyboxx HD C+ | Ferguson Ariva 120 Combo | -> MR
Avatar użytkownika
tomaszzz
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1143
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 17:02
Lokalizacja: Warszawa

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez mati1001_97 » 23 sty 2012, o 15:48

A zmiana głośności to MENU i EPG
TV: Samsung LE37C530
TUNER: CPT HD5000 (pakiet Familijny Max HD)
mati1001_97
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 48
Dołączył(a): 30 kwi 2011, o 13:44

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez CSA » 23 sty 2012, o 18:07

Lepiej zastosować pilot z dekodera Sagemcom ESI-88.
CSA
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 3640
Dołączył(a): 17 lut 2007, o 10:48

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez a.cisek1 » 24 sty 2012, o 12:38

Proszę o informację czy na aktualnym sofcie jest możliwość zablokowania kanałów nieczynnych lub niechcianych na liście głównej tak aby je pomijać przy przełączaniu przyciskami "w górę" lub "w dół".
Jak wygląda możliwość dowolnego układania listy ulubionych?
a.cisek1
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 134
Dołączył(a): 8 sty 2010, o 09:10

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez marcin7650 » 24 sty 2012, o 19:24

CSA napisał(a):Lepiej zastosować pilot z dekodera Sagemcom ESI-88.


Ja zamieniłem badziewnego pilota od HD5000 na pilota od ... MINI HD2000.

Podobny wyglądem do Sagemcom-a. No i sprawuje się wyśmienicie. :) :) :)

CP powinien do HD5000 dawać takie same piloty jak do MINI HD2000.
Cyfrowy Polsat Mini HD 4,90 PLN
Cyfrowy Polsat Mini HD 4,90 PLN
Cyfrowy Polsat Rodzinny HD 24,90 PLN
nnk Domowy HD 19,90 PLN
marcin7650
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 417
Dołączył(a): 2 sty 2008, o 18:32

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez butcher23 » 25 sty 2012, o 22:10

Dziś chciałem podłączyć standardowo dekoder HD 5000 po pracy, a tu nic nie świeci i nie działa ;/
Sprawdziłem na innym gniazdku i ani drgnie

Jakieś sugestie??

Jak wygląda sprawa z serwisem, ewentualną wymianą na inny dekoder lub możliwość uzyskania modelu zastępczego??
Pakiet Platyna HD USB + 60 Mb/s + Canal Plus Platinum + Sport na Ostro = 122,98 zł
butcher23
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 27
Dołączył(a): 3 sty 2011, o 11:14

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez fbi » 25 sty 2012, o 22:26

Zanieś do Aps-u, spakuj dekoder do pudełka wszystko co było w nim, dowód osobisty i umowe. Spisze gość protolół wymiany powiesz że niedziała.
Polska to cudowny kraj aż chce sie życ
MiniHD-opticum 2003ci
cyfra- pakiet canal+ START ariva202e
N na karte-opticum 2003ci
wiwaHD100-DVB-T MUX2 Leżajsk jak chce to działa
Avatar użytkownika
fbi
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 184
Dołączył(a): 2 sty 2012, o 21:33
Lokalizacja: Podkarpacie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], krzychu7, mentoris, ml69, Yahoo [Bot] i 9 gości