SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Blad 04 dekoder zablokowany

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez tomekb1976 » 16 mar 2008, o 15:53

Mi na echostarze 616 tylko raz wyskoczyło podobne, nieprawidłowa karta albo jakoś tak, ale wyjęcie wtyczki od prądu pomogło.
...
Avatar użytkownika
tomekb1976
Moderator
Moderator
 
Posty: 3632
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 11:00
Lokalizacja: Zamość

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez Blim » 20 mar 2008, o 22:07

Błąd 04 to błąd płatności. Czyli: albo nie doszła wpłata, albo została błędnie zaksięgowana przez system. Albo po prostu dekoder się zablokował bez sensownej przyczyny, co w CP jest prawdopodobne.
Blim
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 20 mar 2008, o 21:51

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez orzii » 29 mar 2008, o 12:30

mi to samo sie przydazylo.Przychodze wczoraj po pracy odpalam tv patrze komunikat' błąd 04 dekoder zablokowany' ;/ dzwonilem do nich kilkanascie razy i w kolko leci ta denerwujaca muzyczka;/ ani razu nikt nie odebral! juz mam dosyc tego..napiosalem meila do CP.tez nikt nie odpowiedzial. pomozcie co mam zrobic?
orzii
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 29 mar 2008, o 12:24

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez Tiesto12 » 29 mar 2008, o 12:46

co masz zrobic? olej platforme która m a gdzies klientów, a jesli nie chcesz to uzbroi sie w cierpliwosc moze po tygodniu jakos Ci odblokuja tylko muszisz tam dzwonic po kilka razy dziennie tylko nie w weekendy bo oni tam raczej nie pracuja.
Tiesto12
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 606
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 10:11
Lokalizacja: Kraków

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez orzii » 29 mar 2008, o 13:07

no to pieknie..czyli jestem bez telewizji :| jak nie odblokuja mi sygn do pon to zrywam umowe z nimi..przejde do konkurencji i tyle bedzie:]
orzii
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 29 mar 2008, o 12:24

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez _MICHAL_ » 29 mar 2008, o 13:52

Przez iCOK-a sobie odblokuj... Działa po 15min, wystarczy wybrać ponowienie sygnału i gotowe, to samo ci zrobią przez infolinie a tak nie musisz czekać...
Jak mi sie przydarzy taki błąd po włączeniu TV, siadam przed kompem, odpalam icok.cyfrowypolsat.pl i po 15min albo i wcześniej wszytko śmiga...
NC+: SUPERPREMIUM + HistoryHD 109,90zł
MediaBox+ i 5 x BOX+ MR 0złmc

CS-Wysypisko.pl
_MICHAL_
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 4314
Dołączył(a): 14 sie 2006, o 14:10
Lokalizacja: cs-wysypisko.pl

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez orzii » 29 mar 2008, o 14:06

wznowilem ..wyskoczyl komunikat 201.brak cos tam pakietow hmm.zobaczymy co bedzie:) mam nadzieje ze poskutkuje.
orzii
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 29 mar 2008, o 12:24

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez _MICHAL_ » 29 mar 2008, o 14:07

Tylko pozostaw dekoder na kanale 10 (Dla Abonentów)
NC+: SUPERPREMIUM + HistoryHD 109,90zł
MediaBox+ i 5 x BOX+ MR 0złmc

CS-Wysypisko.pl
_MICHAL_
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 4314
Dołączył(a): 14 sie 2006, o 14:10
Lokalizacja: cs-wysypisko.pl

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez tomekb1976 » 29 mar 2008, o 19:21

mi się zakodował relax-mix (miałem tylko familijny), przez icok wznowiłem sygnał z satelity i po około 15 minutach miałem już cały relax-mix odkodowany, ale wcale nie trzeba zostawiać na kanale 10, ja miałem na 59 (tvn turbo) i też wszystko przebiegło pomyślnie, a swoją drogą ja słyszałem że na takie operacje się zostawia na kanale 54 ??? skąd te kanały się biorą, przecież to chyba obojętne na którym kanale się zostawi dekoder
...
Avatar użytkownika
tomekb1976
Moderator
Moderator
 
Posty: 3632
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 11:00
Lokalizacja: Zamość

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez pitter » 29 mar 2008, o 22:33

W sumie najlepiej aby tuner był zostawiony na kanale nadawanym z transpondera Polsatu (11158V, 12188V, 12284H). Jakie to są kanały - szukać w wykazach :P
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem.
Avatar użytkownika
pitter
Moderator
Moderator
 
Posty: 6120
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 08:54
Lokalizacja: Białystok

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez ianus » 29 mar 2008, o 23:11

Ja dzisiaj robiłem wznowienie przez iCOK. Zostawiłem na 10 (dla abonenta). Efekt - po wzowieniu miałem tylko ten Dla abonenta plus FTA ;-) Dopiero po telefonie i kolenym wznowieniu (tym razem ustawiony na 54) ruszyło wszystko tak jak trzeba.
JS
HB+A
ESI-88 (abo)
DSB305G (FTA)
DSB-H370G (FTA)
ianus
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 145
Dołączył(a): 25 kwi 2007, o 20:12
Lokalizacja: Pyrzowice

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez orzii » 30 mar 2008, o 10:44

dalej nie dziala:( moze sygnal nie przeszedl dlatego ze mialem swoja liste? nie wiem:| teraz dalem na na kanal 10..oby pomoglo bo trace cierpliwosc.aa jak wzawialem sygnal poprzez iCOK-a to bylo napisane...''Status operacji: 201 - brak nadanych pakiet?w''.czy kazdy ma taki sam status?
orzii
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 29 mar 2008, o 12:24

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez nick wykasowany » 30 mar 2008, o 12:21

ja tez tak mialem ;) :P :mrgreen:
nick wykasowany
 

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez orzii » 30 mar 2008, o 13:11

no i nie dziala ...... :(
orzii
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 29 mar 2008, o 12:24

Blad 04 dekoder zablokowany

Postprzez luk122003 » 30 mar 2008, o 18:47

orzii napisał(a):dalej nie dziala:( moze sygnal nie przeszedl dlatego ze mialem swoja liste? nie wiem:| teraz dalem na na kanal 10..oby pomoglo bo trace cierpliwosc.aa jak wzawialem sygnal poprzez iCOK-a to bylo napisane...''Status operacji: 201 - brak nadanych pakiet?w''.czy kazdy ma taki sam status?


To oznacza ze nie masz odpowiedniej kwoty na pakiet ktory masz wybrany.
_______________________________________
ENERGA CZARNI SŁUPSK

klik
Avatar użytkownika
luk122003
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1178
Dołączył(a): 18 lut 2007, o 20:23
Lokalizacja: pomorze

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości