SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Dekoder HD 3000

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Dekoder HD 3000

Postprzez markar » 15 lis 2013, o 09:13

Na moim multiroomowym HD3000 nadal stara wersja softu a AKTUALIZACJA OPROGRAMOWANIA nie znajduje nowej.
Manta HD9000,HF 8900,Ariva TT,Samsung DSB-H370G, HD6000,ADB 2850
CI CP x 2,CI+ CP x 2,Conax Technicrypt,Cryptoworks
Panasonic: 50VT50,32AS600E
Avatar użytkownika
markar
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 1915
Dołączył(a): 27 sie 2008, o 15:09
Lokalizacja: Poznań

Dekoder HD 3000

Postprzez swojadroga » 15 lis 2013, o 09:36

Z tego co mi wiadomo to jeszcze nie poszła aktualizacja do wszystkich dekoderów HD3000
Pytania o oferty proszę zadawać w wątkach do tego przeznaczonych po zapoznaniu się z ich kilkoma wcześniejszymi stronami. PW do tego nie służy.
Avatar użytkownika
swojadroga
Support Team
Support Team
 
Posty: 2459
Dołączył(a): 19 lip 2010, o 20:12
Lokalizacja: Rybnik

Dekoder HD 3000

Postprzez aRczi6622 » 16 lis 2013, o 10:44

przemek212121 napisał(a):A ten będzie dobry do HD 3000?
DiSEqC 2.0 + Tone Burst 4/1 Golden Interstar
Pozdrawiam.


Z tego co jest w specyfikacji dekodera to wersja DISEqC to 1.0 (4 satelity - konwertery), wersja 2.0 może nie współpracować dobrze z dekoderem CPT.
Obrazek
Thor6(0,8°W) + HotBird13.0E + Astra19.2E + Astra2A/2B(28.2E, 28.5E)
Avatar użytkownika
aRczi6622
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 937
Dołączył(a): 25 wrz 2012, o 15:42

Dekoder HD 3000

Postprzez przemek212121 » 16 lis 2013, o 18:53

To jaki polecacie do tego dekoderka ?
Zapraszam na stronę z informacjami o TNK, NNK, Smart HD +.
https://www.facebook.com/telewizjanakarte
Avatar użytkownika
przemek212121
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 393
Dołączył(a): 14 lip 2010, o 12:41

Dekoder HD 3000

Postprzez aRczi6622 » 16 lis 2013, o 20:37

Ja posiadam MAXIMUM DiSEqC 4/1 switch i współpracuje bardzo dobrze z dekoderem CP, taki przełącznik z każdym dekoderem CPT sobie poradzi.
Obrazek
Thor6(0,8°W) + HotBird13.0E + Astra19.2E + Astra2A/2B(28.2E, 28.5E)
Avatar użytkownika
aRczi6622
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 937
Dołączył(a): 25 wrz 2012, o 15:42

Dekoder HD 3000

Postprzez lwasikowski » 17 lis 2013, o 18:56

Mam pytanie, czy u Was jakość obrazu na kanałach szczególnie HD jest w porządku jeśli chodzi o dekoder HD3000. U mnie (50'' plazma) obraz HD pozostawia wiele do życzenia jest jakby rozmyty? niewyraźny (właściwie ładnie wygląda to tylko na TVP HD oraz MTV Live HD). Wcześniej posiadałem nrecorder n-ki i obraz był żyleta naprawdę piękny.

Czy pomoże wymiana na dekoder HD5000/6000, czy jest to kwestia słabego bitrate w porównaniu do kanałów HD obecnie już nc+ i nic tu nie pomoże wymiana?
lwasikowski
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 174
Dołączył(a): 7 mar 2013, o 14:44

Dekoder HD 3000

Postprzez peza » 18 lis 2013, o 08:45

witam, mam pytanie czy w tym dekoderze można edytować liste kanalów?? np przesunąć program co mam na 70 kanale na 5 kanał, nie chce mi się po jakiś kanał HD lecieć na pozycję 125 chciałbym go np na pozycji 7. itp
peza
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 18 lis 2013, o 08:42

Dekoder HD 3000

Postprzez bober1 » 18 lis 2013, o 09:04

możesz układać własną liste kanałow jaką tylko pragniesz, nawet fikołki moga być na kanale 1, ale utworzona lista ulubionych nie może byc edytowana. mozna kilka takich list utworzyc
bober1
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 977
Ostrzeżenia: 1
Dołączył(a): 25 gru 2012, o 14:54

Dekoder HD 3000

Postprzez Ceberebek » 21 lis 2013, o 14:25

Przed chwilą ręcznie zaktualizowałem soft do HD 3000-bez problemu pobrał nowy :brawo:
Sagemcom ESI-88(soft 3.2.36/3.4.2103)
https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000024/public/signup.do
Avatar użytkownika
Ceberebek
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 622
Dołączył(a): 29 lip 2012, o 20:43
Lokalizacja: Wrocław

Dekoder HD 3000

Postprzez BODEK510 » 27 gru 2013, o 16:45

czy jest jakaś możliwość usuwania kanałów z poza listy głównej, oprócz oczywiście przywrócenia ustawień fabrycznych?
BODEK510
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 373
Dołączył(a): 3 maja 2008, o 13:36
Lokalizacja: Roztocze Środkowe

Dekoder HD 3000

Postprzez aRczi6622 » 28 gru 2013, o 08:42

Niestety nie da się usunąć kanałów powyżej 1000. Mam ten sam problem w HD 5000.
Obrazek
Thor6(0,8°W) + HotBird13.0E + Astra19.2E + Astra2A/2B(28.2E, 28.5E)
Avatar użytkownika
aRczi6622
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 937
Dołączył(a): 25 wrz 2012, o 15:42

Dekoder HD 3000

Postprzez mentoris » 28 gru 2013, o 11:20

Chyba poniżej 1000.
Cyfrowy Polsat
Promocja Premium Super HD, dekoder - Sagemcom ESI-88, telewizor - Funai 32".
mentoris
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 2154
Dołączył(a): 20 lip 2010, o 09:45
Lokalizacja: Olesno

Dekoder HD 3000

Postprzez wojciu » 10 sty 2014, o 16:19

Muszę pochwalić wytrzymałość pilota od tego dekodera. Mój tata ma zwyczaj zasypiać przed TV z pilotem w ręku, który niestety wielokrotnie spada na ziemię. W taki sposób spadł już grubo ponad 20 razy i nadal działa perfekcyjnie i ani trochę się nie rozkleja. Poza tym dekoder w porówaniu do mojego starego Echostara DSB-717 genialny. Niektóre rozwiązania naprawdę fantastyczne.
CYFROWY POLSAT
Familijny HD
HD5500s+DTU320
TV LG LS5600&DVD HDMI LG DP432H
Avatar użytkownika
wojciu
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 193
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 17:34

Dekoder HD 3000

Postprzez czytnik » 10 sty 2014, o 17:35

a te "fantastyczne rozwiązania"to które bo nie zauważyłem.
full polsat-pvr 7000+hd3000 jako multiroom
czytnik
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 163
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 10:34

Dekoder HD 3000

Postprzez wojciu » 10 sty 2014, o 18:18

W porównaniu do Echostara o niebo lepszy interfejs, można podejrzeć co sie dzieje na innych kanałach od razu z belki informacji, błyskawiczna reakcja na pilota, szybsze przewijanie kanałów, belka informacji wywoływana przyciskiem OK. Powtarzam, że porównuję do Echostara, bo wiem, że to jest budżetowy tuner i na rynku jest wiele bardziej zaawansowanych urządzeń. Po prostu jestem z niego zadowolony, w przeciwieństwie do wielu osób, którym się zawiesza, czy psuje.
CYFROWY POLSAT
Familijny HD
HD5500s+DTU320
TV LG LS5600&DVD HDMI LG DP432H
Avatar użytkownika
wojciu
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 193
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 17:34

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: hruszcz, mentoris i 17 gości