SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Dekoder "HD 5000" od CPT

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez tomaszzz » 6 paź 2011, o 10:11

Cóż poczekajmy, może jeszcze zmądrzeją, bo jak tak to za wiele na tych dyskach nie zarobią.
| Comfort+ Extra+ 6x CANAL+ HBO z MR | Digyboxx HD C+ | Ferguson Ariva 120 Combo | -> MR
Avatar użytkownika
tomaszzz
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1163
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:02
Lokalizacja: Warszawa

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez Razio1 » 6 paź 2011, o 13:58

To jeżeli port ETH, nie jest wykorzystywany do przesyłania uprawnień, do multiroomu, to do czego może być użyty? Może są jakieś plany?
Cyfrowy Polsat / Pakiet Familijny HD + HD 5000 - Samsung LE37C650
Cyfrowy Polsat / Pakiet Darmowy HD + HD 3000 - Unimor 27"
Razio1
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 167
Dołączył(a): 28 lut 2010, o 08:13
Lokalizacja: Przemyśl

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez bartas_20 » 6 paź 2011, o 14:15

Dzisiaj trochę się tym dekoderem z podłączonym dyskiem pobawiłem.
Dysk po podłączeniu błyskawicznie się formatuje. Dysk cały czas buforuje, można pauzować, cofać do bodajże 3 godz . Więc time shift jest. Nagrania co oczywiste do obejrzenia tylko na konkretnym dekoderze ( na innym widzi tylko plik ale nie może go odczytać) Można oczywiście ustawiać nagrania z EPG. Podłączyłem dysk również do laptopa, działa również można zapisywać. Co ciekawe sterowniki instaluje jako samsung. Hd5000 z tym dyskiem wydaje się bardzo ciekawą opcją alternatywną do sagema, z tym że oczywiście bez drugiej głowicy. Szkoda że na razie nie ma info ile dysk będzie kosztował na własność, i czy stali abonenci będą mogli go sobie wypożyczyć
bartas_20
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 816
Dołączył(a): 1 gru 2009, o 10:15

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez swojadroga » 6 paź 2011, o 14:26

Póki co dyski na udostępnienie sa tylko dla nowych klientów (zasady i koszty jak dla umowa na Sagemcom) lub tak jak już wspominałem można zakupić na własność za 250zł (np. obecni klienci).
Pytania o oferty proszę zadawać w wątkach do tego przeznaczonych po zapoznaniu się z ich kilkoma wcześniejszymi stronami. PW do tego nie służy.
Avatar użytkownika
swojadroga
Support Team
Support Team
 
Posty: 2407
Dołączył(a): 19 lip 2010, o 20:12
Lokalizacja: Rybnik

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez bartas_20 » 6 paź 2011, o 14:33

Słuchaj ale w żadnym komunikacie do nas nie było informacji o cenie na własność.
bartas_20
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 816
Dołączył(a): 1 gru 2009, o 10:15

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez swojadroga » 6 paź 2011, o 15:33

Pisałem o tym tutaj: viewtopic.php?f=7&t=14665&start=1575#p529552

Ja mam już zamówione dyski do punktu na sprzedaż.
Pytania o oferty proszę zadawać w wątkach do tego przeznaczonych po zapoznaniu się z ich kilkoma wcześniejszymi stronami. PW do tego nie służy.
Avatar użytkownika
swojadroga
Support Team
Support Team
 
Posty: 2407
Dołączył(a): 19 lip 2010, o 20:12
Lokalizacja: Rybnik

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez CSA » 6 paź 2011, o 16:20

jak ktoś będzie miał odwagę niech wymieni dysk w obudowie, ew. spróbuje sklonować dysk na inny dysk USB
CSA
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 3640
Dołączył(a): 17 lut 2007, o 09:48

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez owen1 » 6 paź 2011, o 16:52

Witam, mam problem tego typu z dekoderem HD5000, mianowicie po ostatniej aktualizacji oprogramowania ktora zrobila mi sie automatycznie wszystkie kanały hd a zwlaszcza TVN HD i +1 HD zacinają się co chwilę, ponadto podczas przełączania kanałów czas ich ladowania trwa ok 5 sekund a hd 8 sekund, gdzie przy starej wersji oprogramowania bylo wszystko ok i co mam z tym zrobic ? ju z chyba nie cofne aktualizacji...:(
owen1
 

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez adrian74 » 6 paź 2011, o 17:18

Te zacinanie się to takie stop klatki co parę sekund?Mam to samo chyba i u mnie też wcześniej działały bez problemu.
Pakiet Premium 2 x Samsung HD DSB-370G i nigdy więcej tunerów Made by CPT. Telewizja satelitarna to moje hobby od 20 lat.
adrian74
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 539
Dołączył(a): 24 sty 2007, o 18:35
Lokalizacja: FINLANDIA-SUOMI

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez bartas_20 » 6 paź 2011, o 17:29

Oferta z dyskiem do hd 5000 jest dostępna również dla klientów przedłużających umowę z podmianą sprzętu.
bartas_20
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 816
Dołączył(a): 1 gru 2009, o 10:15

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez pawelx40 » 6 paź 2011, o 17:55

owen1 napisał(a):Witam, mam problem tego typu z dekoderem HD5000, mianowicie po ostatniej aktualizacji oprogramowania ktora zrobila mi sie automatycznie wszystkie kanały hd a zwlaszcza TVN HD i +1 HD zacinają się co chwilę, ponadto podczas przełączania kanałów czas ich ladowania trwa ok 5 sekund a hd 8 sekund, gdzie przy starej wersji oprogramowania bylo wszystko ok i co mam z tym zrobic ? ju z chyba nie cofne aktualizacji...:(

Proszę zmienić rozdzielczość na 1080i powinno pomóc mi na 720 p przycina kanały HD natomiast na 1080i nie .Rozdzielczość 720p preferuje lepsza jakość obrazu ale niestety przycina na tej rozdzielczości wina nowego oprogramowania .
pawelx40
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 13
Dołączył(a): 1 paź 2011, o 14:17

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez owen1 » 6 paź 2011, o 20:35

A co zrobić z tym że kanały dłużej się ładują ? wczesniej tylko obraz byl chwile czarny i zaraz pojawial sie obraz a teraz jakies zolte kropeczki mi sie laduja rozumiem ze nie uniknalbym aktualizacji oprogramowwania i predzej czy pozniej dopadla by mnie ta wersja ?
Ostatnio edytowano 6 paź 2011, o 20:40 przez Mr. Orbita, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Nie cytujemy ostatniej wypowiedzi w całości.
owen1
 

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez lucass » 6 paź 2011, o 20:37

nic nie zrobisz. ten typ tak ma i pewnie już nie usuną tego w kolejnych wersjach oprogramowania.
lucass
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1050
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 22:08

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez marsjanek1 » 6 paź 2011, o 22:07

Pomocy!
Ludzie, nie ma jakiejś zmiany regulaminu w tym Polsacie, żebym mógł rzucić to w [beep]? Mam konwenter Quad na hot-bird, podłączoną N-ke na dwóch przewodach i cyfrowy polsat na trzecim. N-ka śmiga, a polsat się tnie jak jasna [beep]. I to w drugim dekoderze. Pierwszy HD5000 musiałem resetować co kilka minut, bo gubił sygnał, mimo, że w ustawieniach był sygnał na 75-80%... Po wymianie w APS jest jeszcze gorzej. Teraz nie gubi sygnału, nie pojawia się napis o braku sygnału, tylko zachowuje się tak, jakby sygnał był na 10% - zacięcia obrazu i dźwięku. Dodam jeszcze, że sprawdzałem na dwóch innych antenach u znajomych i jest to samo...
Poradźcie coś mądrego, bo mi już brakuje pomysłów...
marsjanek1
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 31 paź 2009, o 18:52

Dekoder "HD 5000" od CPT

Postprzez pawelx40 » 7 paź 2011, o 11:41

Zamówiłem dysk do nagrywania do dekodera hd 5000 w autoryzowanym punkcie czas oczekiwania około 7 dni żal mi trochę 250 pln ale co począć jak chce się nagrywać programy to muszę zapłacić .Mi dekoder hd 5000 po wgraniu nowego oprogramowania działa dobrze nie mam żadnych problemów oprucz przycinania obrazu w rozdzielczości 720 p kanały hd w 1080 i jest ok .Zwłaszcza epg działa dobrze .Mam obawy jak ten układ dysk + dekoder będzie się sprawował czy będzie nagrywał prawidłowo materiał i czy nie będzie to wszystko się cieło ale to się okaże .
pawelx40
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 13
Dołączył(a): 1 paź 2011, o 14:17

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości