SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Echostar DSB 717

Pytania i problemy związane z ofertą platformy Cyfrowy Polsat

Moderator: swojadroga

Echostar DSB 717

Postprzez MADMAX » 30 lip 2011, o 22:55

Witam

W spadku po umowie sprzed 2 lat został mi taki właśnie dekoder Polsatu.
Moje pytanie brzmi czy mogę na nim bez karty uruchomić kanały niekodowane? Właśnie go sobie sprawdzam ale na ekranie jest komunikat "dekoder zablokowany, skontaktuj się z operatorem platformy cyfrowej".

Jeśli jest to możliwe, prosiłbym o informacje co trzeba zrobić?
Ostatnio edytowano 31 lip 2011, o 16:57 przez MADMAX, łącznie edytowano 1 raz
MADMAX
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 91
Dołączył(a): 9 lip 2011, o 20:50

Echostar DSB 717

Postprzez tarnowianin » 31 lip 2011, o 16:34

Musisz skontaktować się z biurem obsług klienta i poprosić i odblokowanie dekodera do kanałów Fta.
Obrazek

Mój klub, moje życie!
Avatar użytkownika
tarnowianin
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 29
Dołączył(a): 31 lip 2011, o 16:31
Lokalizacja: Tarnów

Echostar DSB 717

Postprzez MADMAX » 31 lip 2011, o 19:37

Tak też zrobiłem. Wysłałem mailem nr dekodera, informacje odnośnie dekodera i wprawdzie nie otrzymałem informacji zwrotnej ale widzę, że dziś jest komunikat o następującej treści:
"Brak karty w dekoderze - włóż ważną kartę".

Czyli już powinno działać?
Tylko dlaczego mam wkładać ważna kartę? Z tego co czytałem to w tym dekoderze do odbioru FTA karta jest zupełnie zbędna?

Znalazłem jakąś starą kartę, ale jej włożenie do dekodera nic nie daje z oczywistych względów (i pojawia się dodatkowo komunikat "Błąd 09 problem z kartą")

Czy coś jeszcze należy ustawić?
MADMAX
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 91
Dołączył(a): 9 lip 2011, o 20:50

Echostar DSB 717

Postprzez martin-76 » 1 sie 2011, o 14:45

Podłączam się do postu
Ja już drugi raz mam błąd 09 a to dlatego że nie oglądam FTA z hotbirda tylko z astry. Obowiązkiem Cyfrowego polsatu jest po rozwiązaniu umowy udostępnić oglądanie FTA. Za 1 razem odblokowali mi i powiedzieli (infolinia)że błąd się już nie powtórzy nawet jak będę oglądał z astry i miałem spokój parę miesięcy. Teraz jak im napisałem maila że mam znowu błąd 09 to odblokowali mi z hotbirda, a jak chcę pooglądać z astry to mam błąd 09. Pozatym odpisali mi :
Uprzejmie informuje, że Cyfrowy Polsat nadaje programy z satelity HOTBIRD. Jednocześnie nie ponosi odpowiedzialności za brak możliwości odbioru kanałów z Satelity Astra.
No i się zastanawiam czy mają rację, bo skoro dekoder nie jest już ich własnością to powinienem oglądać na nim co ja chcę skoro jest taka techniczna możliwość) a nie co oni chcą abym oglądał.
Ma ktoś ten sam problem?
martin-76
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 1 sie 2011, o 14:29

Echostar DSB 717

Postprzez BartekP » 1 sie 2011, o 15:47

Ja mam dekoder Echostar DSB 616 ale są to prawie bliźniacze dekodery. Też mam tak jak ty. Co jakieś trzy miesiące muszę przenosić dekoder na jakiś dzień do innego pokoju po to tylko by podłączyć go do HotBirda i się odblokował. Denerwuje mnie to też, ale co poradzę? A może ma ktoś sposób na to?
ObrazekObrazek
BartekP
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 504
Dołączył(a): 7 lis 2009, o 11:00
Lokalizacja: Chocicza

Echostar DSB 717

Postprzez mirko1801 » 1 sie 2011, o 17:35

@bartek0395
Zamontuj monoblock ( koszt nie jest wielki ) na Astrę i jest po kłopocie . Cała operacja wiąże się tylko z wymianą konwertera .
Oglądasz wtedy jednocześnie kanały z Astry i Hot-Birda .
DiGYBOXX HD C+
Sagemcom DSI87
Pace HD PVR 500GB
nc+ multi
Mini 3000 - Rodzinny
Samsung 370G
Netia Player
HOTBIRD + ASTRA
Avatar użytkownika
mirko1801
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1130
Dołączył(a): 28 sty 2008, o 20:47
Lokalizacja: Szczecin

Echostar DSB 717

Postprzez MADMAX » 1 sie 2011, o 18:41

martin-76 napisał(a):Pozatym odpisali mi :
Uprzejmie informuje, że Cyfrowy Polsat nadaje programy z satelity HOTBIRD. Jednocześnie nie ponosi odpowiedzialności za brak możliwości odbioru kanałów z Satelity Astra.
No i się zastanawiam czy mają rację, bo skoro dekoder nie jest już ich własnością to powinienem oglądać na nim co ja chcę skoro jest taka techniczna możliwość) a nie co oni chcą abym oglądał.
Ma ktoś ten sam problem?

Ja z kolei dziś otrzymałem maila o takiej treści:
Uprzejmie informuję, że sygnał został ponowiony. Jednocześnie przypominam, że aby odbierać kanały ogólnodostępne należy przestawić dekoder na satelite Astra (19,2°E).

Więc wychodzi na to, że Tobie rekomendują Hotbirda a mi Astrę :lol2:

I teraz pytanie laika - czy wiąże się to z zabawą z talerzem? Wcześniej odbierałem kanały z Hotbirda.
MADMAX
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 91
Dołączył(a): 9 lip 2011, o 20:50

Echostar DSB 717

Postprzez swojadroga » 1 sie 2011, o 20:45

martin-76 proponuję przeczytać "Wstęp" instrukcji obsługi Twojego dekodera.
Pytania o oferty proszę zadawać w wątkach do tego przeznaczonych po zapoznaniu się z ich kilkoma wcześniejszymi stronami. PW do tego nie służy.
Avatar użytkownika
swojadroga
Support Team
Support Team
 
Posty: 2318
Dołączył(a): 19 lip 2010, o 21:12
Lokalizacja: Rybnik

Echostar DSB 717

Postprzez Kierownik » 1 sie 2011, o 21:35

Albo drugi konwerter na tzw. zeza i diseqC. Koszt ok. 50 zł i masz HB i Astra1.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Kierownik
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 49
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 19:13

Echostar DSB 717

Postprzez martin-76 » 2 sie 2011, o 20:15

swojadroga napisał(a):martin-76 proponuję przeczytać "Wstęp" instrukcji obsługi Twojego dekodera.


Instrukcja gdzieś się zapodziała, ale na pewno to coś w rodzaju ..do poprawnego działania dekodera konieczne jest ustawienie anteny na satelitę hotbird 13'E..

Nie pozostaje nic innego jak tylko oglądać astrę i aktualizować się na hotbirdzie czyli monoblock lub zez jak koledzy podpowiadają i nie ma innego wyjścia :(
martin-76
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 1 sie 2011, o 14:29

Echostar DSB 717

Postprzez 16:9 rulez » 18 sie 2011, o 21:50

Jak jest z listą ulubionych kanałów w tym dekoderze? Jest możliwość ułożenia własnej czy nie? Na stronie CP jest taka informacja: "Sortowanie i grupowanie kanałów od kanału 202". Czyli trzeba korzystać z listy CP, a ustawić można sobie jedynie kanały FTA?
Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!
Stefan Kisielewski
Avatar użytkownika
16:9 rulez
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 223
Dołączył(a): 17 kwi 2010, o 14:12

Echostar DSB 717

Postprzez Kpc21 » 20 sie 2011, o 20:32

DSB-717 można, DSB-717A nie można. Oba wyglądają identycznie.
Kpc21
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 327
Dołączył(a): 1 maja 2010, o 08:09

Echostar DSB 717

Postprzez Burito » 20 sie 2011, o 23:22

Niby te same dekodery a się różnią. Sam mam dwa DSB-717 i kanały mogę sobie układać jak chcę. Kumpel ma DSB-717A i już sobie nie poukłada jak chce.
Obrazek Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Burito
Edytor wykazów Forum SK
Edytor wykazów Forum SK
 
Posty: 2651
Dołączył(a): 20 sie 2011, o 14:24

Echostar DSB 717

Postprzez tymek28 » 25 sie 2011, o 08:22

Mam pytanko.
Posiadam Echostara DSB 717 z starą wersją oprogramowania. W menu pisze żebym dzwonił do CP.
Jak włączam tuner do zasilania ładuje jakby liste do 100 dalej się wyłącza w stan czuwania.
tymek28
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 12
Dołączył(a): 22 wrz 2010, o 22:13

Echostar DSB 717

Postprzez 16:9 rulez » 26 sie 2011, o 22:06

Kpc21 napisał(a):DSB-717 można, DSB-717A nie można. Oba wyglądają identycznie.

To jak je rozróżnić jeśli wyglądają identycznie? Wymieniłem uszkodzonego Samsunga na tego Echostara. Na obudowie jest DSB-717. Pomimo tego że dostałem nowy dekoder to już mam ochotę w...ć go w [beep]. Nie mogę (albo nie potrafię) ustawić swojej listy kanałów. Ps. właśnie doczytałem że rozróżnia się je po wersji oprogramowania (moja: 4.1 POLSAT - 210P) czyli DSB-717A... niestety. Czy to się zgadza?
Avatar użytkownika
16:9 rulez
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 223
Dołączył(a): 17 kwi 2010, o 14:12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cyfrowy Polsat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: misiek2000wp, ramzi84 i 10 gości