SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Cyfra - pytania poczatkujacego

Archiwalne wątki dotyczące platformy CYFRA+

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez musiolek » 19 mar 2011, o 22:31

Dyskutujesz na temat czynności, którą wykonuję od lat. Nie masz racji i wiele osób na tym forum Ci to powie. Trochę źle się wyraziłem bo dla mnie nie jest ważne czy skutek odłączenia danej opcji przypada na koniec bieżącego miesiąca czy może na pierwszy dzień miesiąca następnego. To są dla mnie sprawy drugorzędne.

Fakty: Zgłosiłem w tym miesiącu (marzec) chęć wyłączenia opcji dodatkowej ORANGE SPORT i jak zwykle włączę ją sobie ponownie poprzez ICA już 2 kwietnia. W ten właśnie sposób zaoszczędzę połowę opłaty abonamnetowej za w/w opcję, a będę pozbawiony dostępu do OS tylko przez jeden dzień w ciągu dwóch miesięcy. Postępuję tak od bardzo dawna natomiast Ty twierdzisz, że to jest niemożliwe. W związku z powyższym powtarzam Ci po raz kolejny, że jesteś w wielkim błędzie.

Twierdzisz, że nie da się zrobić czegoś co ja i wiele innych osób z tego forum robi od dawna więc apeluję o więcej pokory bo jak widać nie jesteś wszechwiedząca.
UNIVERSE+ / CANAL+ PLATINUM OP / MULTIROOM CAMELEON za 49zł/mc
musiolek
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 772
Dołączył(a): 25 sty 2009, o 02:46
Lokalizacja: Civitas Kielcensis

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez zippi » 20 mar 2011, o 08:43

Jest to możliwe, jednak jak byś dodzwonił się na infolinię i trafił na konsultanta a nie system, prawdopodobnie by Ci nie podłączył. Tzn podłączył ale od przyszłego miesiąca, ponieważ nie mamy obowiązku dawać miesiąca gratis.
CTA CYFRA +
zippi
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 24
Dołączył(a): 28 wrz 2010, o 21:00

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez FFan » 20 mar 2011, o 08:54

@zippi
Dzwoniąc na infolinię, żeby "trafić" na konsultanta to trzeba chcieć.


@musiolek
Po co w ogóle udowadniać, że ryba pływa?
Widać jest to pewien błąd w systemie, o którym lepiej nie pisać :P
FFan
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1132
Dołączył(a): 4 gru 2009, o 10:01

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez mario1980 » 20 mar 2011, o 10:31

musiolek napisał(a):Dyskutujesz na temat czynności, którą wykonuję od lat. Nie masz racji i wiele osób na tym forum Ci to powie. Trochę źle się wyraziłem bo dla mnie nie jest ważne czy skutek odłączenia danej opcji przypada na koniec bieżącego miesiąca czy może na pierwszy dzień miesiąca następnego. To są dla mnie sprawy drugorzędne.

Fakty: Zgłosiłem w tym miesiącu (marzec) chęć wyłączenia opcji dodatkowej ORANGE SPORT i jak zwykle włączę ją sobie ponownie poprzez ICA już 2 kwietnia. W ten właśnie sposób zaoszczędzę połowę opłaty abonamnetowej za w/w opcję, a będę pozbawiony dostępu do OS tylko przez jeden dzień w ciągu dwóch miesięcy. Postępuję tak od bardzo dawna natomiast Ty twierdzisz, że to jest niemożliwe. W związku z powyższym powtarzam Ci po raz kolejny, że jesteś w wielkim błędzie.

Twierdzisz, że nie da się zrobić czegoś co ja i wiele innych osób z tego forum robi od dawna więc apeluję o więcej pokory bo jak widać nie jesteś wszechwiedząca.


Ja robię podobnie, tylko nie czekam do drugiego dnia miesiąca a włączam opcję już pierwszego około 9 rano i też nie płacę za ten miesiąc.
Comfort+, Extra+, Multi+, Sport&Film, Multiroom, Ultrabox+ (53,27 zł).
Familijny Max HD, Sport HD, Film HD, Cinemax HD, Multiroom (37,86 zł).
mario1980
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 573
Dołączył(a): 6 lut 2009, o 23:59

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez musiolek » 20 mar 2011, o 11:52

zippi napisał(a):Jest to możliwe, jednak jak byś dodzwonił się na infolinię i trafił na konsultanta a nie system, prawdopodobnie by Ci nie podłączył. Tzn podłączył ale od przyszłego miesiąca, ponieważ nie mamy obowiązku dawać miesiąca gratis.

Nie chcę ciągnąć dyskusji na ten temat, ale przejrzyj dokładnie moje posty w tym wątku bo już wcześniej napisałem o takiej sytuacji i o tym jak ją rozwiązać.
UNIVERSE+ / CANAL+ PLATINUM OP / MULTIROOM CAMELEON za 49zł/mc
musiolek
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 772
Dołączył(a): 25 sty 2009, o 02:46
Lokalizacja: Civitas Kielcensis

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez piotr74 » 20 mar 2011, o 16:49

mam dekoder PACE 2231 i staje obraz na kazdym kanale pomimio ustawienia na 4,5 i zielony pasek jest ,co zrobic by bylo lepiej
piotr74
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 mar 2011, o 16:35

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez Dytryk » 21 mar 2011, o 08:51

Wina dekodera? Mój Pace SD od razu po zakupie (klient C+ od miesiąca) zawieszał się po kilka razy na godzinę - najczęściej gdy szybko przełączało się programy. Wymieniłem w punkcie na inny model i działa bez problemu (odpukać) do tej pory.
Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing

Obrazek
Avatar użytkownika
Dytryk
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 90
Dołączył(a): 15 cze 2009, o 17:26
Lokalizacja: Rząśnia

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez borzo60 » 23 mar 2011, o 23:29

Mam Cyfre+ z multiroomem z antena 60cm i chcialbym sobie zrobic dodatkowo zeza na satelite astre i co bym musial dokupic dodatkowo i czy ta antena 60cm wystarczy czy bede zmuszony wymienic na wieksza.
Dodatkowo chcialbym zeby ten zez na astre dzialal na 2 dekoderach od cyfry na pace i strongu
Czy da rade takie cos zrobic jesli tak to powiedzcie co musze od a do z zrobic

Wlasnie jak zaloze to na 60 ce to sie bede bal bo moze sie cos zacinac
To lepiej bedzie jak kupie wieksza antene to wtedy nie bedzie duzego problemu

Dzieki wielkie wezme ta 80 im wieksze tym lepsze i przy zlej pogodzie w tedy nie bedzie sie zacinalo
Ostatnio edytowano 23 mar 2011, o 23:53 przez borzo60, łącznie edytowano 2 razy
cyfra+ optimum, canal+ HBO,Multiroom bez koniecznosci ladowania karty co 6gdz dekodery: Pace sd,i strong sd
tnk pelny pakiet
borzo60
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 92
Dołączył(a): 6 lis 2009, o 18:06
Lokalizacja: Wołów

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez Jacek » 23 mar 2011, o 23:46

Da radę,tylko nie wiem czy antena 60 cm nie będzie za mała. Masz dwie opcje,pierwsza to założenie dwóch pojedyńczych konwenterów TWIN,lub założenie monoblocka TWIN,decyzja należy do Ciebie.
Avatar użytkownika
Jacek
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1104
Dołączył(a): 11 cze 2009, o 14:55
Lokalizacja: Powiat Kozienice

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez Mr. Orbita » 23 mar 2011, o 23:48

60cm, to może być trochę mało na zez. Jeśli chcesz ryzykować, to do tego musisz dokupić uchwyt na zez, drugi konwerter i przełącznik DiSEqC. Kable z obydwu LNB podłączasz do DiSEqC i wychodzisz z niego jednym kablem do tunera.
Jeśli chciałbyś, żeby Astra była na dwóch dekoderach: wtedy nie wiem co za LNB masz na 60cm - jeśli ma dwa wyjścia - to zostawiasz, jeśli nie - zamieniasz na z dwoma wyjściami, tj. Twin, drugi konwerter, który będziesz musiał tak czy siak dokupić - wtedy też Twin i dwa przełączniki DiSEqC - dla każdego tunera osobny. Łączysz kable parami z 1 i 2 LNB na przełączniku DiSEqC i wychodzisz z każdego przełącznika do poszczególnych tunerów.

Najlepiej jednak zalecałbym po prostu zamienić antenę na 80cm z konwerterem typu Monoblock Twin - wyjdzie drożej, ale mniej kombinacji, żadnych dodatkowych uchwytów, przełączników, tylko wychodzisz z konwertera do poszczególnych tunerów i tyle ;) Ale decyzja należy do Ciebie ;)

Czyli generalnie tak jak napisał @Jacek ;)
TBS: The Best Solutions for Digital TV and More!
STARS.TV = muzyka :D
Uwaga! Nie udzielam porad technicznych przez PW, pisz na forum!

Pozdrawiam :)
Avatar użytkownika
Mr. Orbita
Administrator
Administrator
 
Posty: 11402
Dołączył(a): 12 sie 2006, o 17:34
Lokalizacja: Kraków

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez mario1980 » 24 mar 2011, o 00:13

Jacek napisał(a):Da radę,tylko nie wiem czy antena 60 cm nie będzie za mała. Masz dwie opcje,pierwsza to założenie dwóch pojedyńczych konwenterów TWIN,lub założenie monoblocka TWIN,decyzja należy do Ciebie.


Do anteny 60 cm monoblock się nie nadaje. tylko zwykły zez. i do tego konwertery z wąskim promiennikiem.
Comfort+, Extra+, Multi+, Sport&Film, Multiroom, Ultrabox+ (53,27 zł).
Familijny Max HD, Sport HD, Film HD, Cinemax HD, Multiroom (37,86 zł).
mario1980
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 573
Dołączył(a): 6 lut 2009, o 23:59

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez Spoke » 25 mar 2011, o 12:03

Witam, mam zaległości w opłacaniu rachunku z cyfry. Dzisiaj zrobiłem wpłatę i chcę przesłać mailem potwierdzenie.
I chodzi mi właśnie o tego maila , pan który do mnie dzwonił mi go podawał ale zapomniałem było to coś mniej-więcej takiego :
wplaty@cyfraplus.com.pl , niech ktoś poda prawidłowy i na 100 % pewny.
Spoke
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 8
Dołączył(a): 7 sty 2011, o 14:23

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez krzysztel » 25 mar 2011, o 12:46

Wyślij poprzez formularz e-mail z ICA. Jako temat wybierz: "Potwierdzenie wpłaty" i w załącznikach dołącz skan dowodów wpłaty.
http://cyfraplus.pl/kontakt/abonenci.html
Po prawej stronie masz zakładkę: KONTAKT DLA ABONENTÓW - otwórz formularz.
nc+
Canal+ Platinum, HBO, mediaBOX+
Avatar użytkownika
krzysztel
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 325
Dołączył(a): 30 wrz 2010, o 15:34
Lokalizacja: Włodawa - Miasto Trzech Kultur

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez Karoten » 25 mar 2011, o 22:03

Spoke napisał(a):Witam, mam zaległości w opłacaniu rachunku z cyfry. Dzisiaj zrobiłem wpłatę i chcę przesłać mailem potwierdzenie.
I chodzi mi właśnie o tego maila , pan który do mnie dzwonił mi go podawał ale zapomniałem było to coś mniej-więcej takiego :
wplaty@cyfraplus.com.pl , niech ktoś poda prawidłowy i na 100 % pewny.


to jest prawidłowy adres.
dla bezpieczeństwa możesz wysłać na dwa adresy:
wplaty@cyfraplus.com.pl
informacje@cyfraplus.com.pl

Lub korzystając z formularza na stronie (czytaj post wyżej)
Karoten
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 11
Dołączył(a): 20 mar 2011, o 20:02

Cyfra - pytania poczatkujacego

Postprzez Dawid1992 » 7 kwi 2011, o 20:40

czyli teraz jest forma płatności tylko za pośrednictwem e-rachunek? dotychczasowa wpłata przelewem w banku itp. już nie obowiązuje?
Obrazek

Obrazek
Avatar użytkownika
Dawid1992
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 656
Dołączył(a): 9 paź 2010, o 13:30
Lokalizacja: Włocławek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum: CYFRA+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości