SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Jaki kupic tuner HD do Cyfry+?

Pytania i problemy związane z ofertą platformy CYFRA+

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez jargla » 14 sty 2011, o 02:13

"ferdek ma wiele zalet między innymi tą że możesz układać własną listę kanałów"
Wszystkie dekodery sprzedawane na wolnym rynku posiadają funkcję układania własnych list kanałów.
Avatar użytkownika
jargla
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 139
Dołączył(a): 19 cze 2010, o 21:24
Lokalizacja: Szczecin

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez Feniks1983 » 16 sty 2011, o 10:32

Witam ponowne,

Troche popytalem o Philipsa 6201 ale uwazam iz za ceny ktore kraza jednak sie go nie oplaca kupowac i nie miec w przyszlosci mozliwosci kozystania z kart innej TV niz Cyfra+ wiec wracam troche do punktu wyjscia.

Arive 100E, 100 i 200 moge sobie odpuscic z tego co pisal Taiszo i co wyczytalem w necie. Zostaje wiec Opticum x402/403 i X7 oraz teraz jeszcze zastanawiam sie czy dobrym wyjsciem nie byloby kupno Fergusona HF 8800 HD lub 8900.

Ktos mi moze podpowiedziec co bedzie najlepsze z tych tuerow? Przypominam ze zalezy mi na dobrym obrazie, w miare szybkim dzialaniu, zeby EPG chodzilo no i zeby byl jak najmniej niezwodny.


Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Obrazek CANAL+PLATINUM Z HBO
Avatar użytkownika
Feniks1983
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 572
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 15:37
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez kobi666 » 16 sty 2011, o 10:39

Ja mam Fergusona Arive HD Combo z DVB-T i jestem zadowolony. Prosty w obsłudze dowolność w dodawaniu i edycji kanałów. DVB-T można pomieszać z SAT. Polecam. Tylko minus to cena ponad 500 zł.
kobi666
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 299
Dołączył(a): 5 sty 2007, o 19:28
Lokalizacja: Okolice Zawiercia

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez Feniks1983 » 16 sty 2011, o 12:15

@kobi666 tyle tylko ze slyszalem ze Arivy ostatnio sprawiaja duzo kloptow. Pozatym nie chce przekraczac magicznych 500zl. :D
Ostatnio edytowano 16 sty 2011, o 16:07 przez Feniks1983, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek CANAL+PLATINUM Z HBO
Avatar użytkownika
Feniks1983
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 572
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 15:37
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez taiszo » 16 sty 2011, o 12:52

Fergusona HF 8800 HD lub 8900 nie bierz. Z pośród dekoderów, które wymieniłeś one są najstarszymi typami i chyba nawet już nie mają wsparcia technicznego.

Odpowiedź na twój problem jest prosty. Zastanów się czy potrzebny będzie Ci dostęp do DVB-T ?(bo może masz już telewizor przystosowany do naszej naziemnej telewizji cyfrowej) Jak tak to bierz Opticum X7 , a jak nie to weź x402. Lepszego dekodera w tej cenie nie znajdziesz
Avatar użytkownika
taiszo
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 1611
Dołączył(a): 18 cze 2009, o 01:02

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez Feniks1983 » 16 sty 2011, o 16:06

@ Taiszo Mam Tv Samsunga z DVB-T MPEG-4 wiec tego w dekoderze nie potrzebuje. A czy tuner x402 rozni sie od x403 tylko wejsciem Lan? I co wlasciwie to wejscie daje?


Pozdrawiam
Obrazek CANAL+PLATINUM Z HBO
Avatar użytkownika
Feniks1983
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 572
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 15:37
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez taiszo » 16 sty 2011, o 16:12

Opticum x403 różni się tylko wejściem LAN i nic więcej. Moim zdaniem szkoda przepłacać

Wejście LAN w najnowszym oprogramowaniu do tego tunera posiada funkcję podziału uprawnień z jednej karty (Cyfra+, TNK) na inne odbiorniki Opticum w domowej sieci LAN.

P.S. Wejście LAN może także posłużyć do innych nielegalnych rzeczy ;) , ale o tych sprawach to na innym forum
Avatar użytkownika
taiszo
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 1611
Dołączył(a): 18 cze 2009, o 01:02

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez andyg » 16 sty 2011, o 17:12

Wg mnie się warto dopłacić te parędziesiąt zł za możliwość splitterowania i sharingowania (tego nie popieram ;)) a może i czegoś jeszcze.
Podział uprawnień tylko na inne Opticumy czy inne tunery również?
andyg
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 3353
Dołączył(a): 8 mar 2007, o 11:42

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez taiszo » 16 sty 2011, o 18:58

Na legalnym oprogramowaniu to tylko na Opticumy ;)
Avatar użytkownika
taiszo
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 1611
Dołączył(a): 18 cze 2009, o 01:02

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez Feniks1983 » 17 sty 2011, o 14:04

@Taiszo a powiedz mi jeszcze odnoscie tego x402, jak sie maja sprawy z obrazem, EPG i szybkoscia po najnowszym sofcie? Czy wystepuja obecnie jakies problemy ktora moga denerwowac lub zniechecac do tego sprzetu? I czy jesli by byl dodatkowo CI z TNK lub POlsatem to wszystko bedzie dzialac?

A propo do tego tunka jaka antena bylaby najlepsza do niego i jaki konwerter aby mozna bylo odbierac nie tylko HB?
Obrazek CANAL+PLATINUM Z HBO
Avatar użytkownika
Feniks1983
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 572
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 15:37
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez taiszo » 17 sty 2011, o 17:38

@Feniks1983

Polecam przeczytać specjalny wątek o tym dekoderze w dziale Globo i samemu ocenić opinie o tym dekoderze. Tam dowiesz się wszystkiego o nim.

Moim zdaniem obraz jest ok. (tak jak pisałem na pewno lepszy niż na twoim obecnym Pace), grafika EPG jest słaba , ale czytelna i do przodu na 7 dni, a szybkość porównywalna z innymi dekoderami. Jeżeli chodzi o moduły to z TNK HD działa bez problemu, a z Polsatem to nie wiem.

Do odbioru satelity nie potrzeba ci jakiegoś profesjonalnego sprzętu. Wystarczy, że zakupisz antenę min. 80cm , a jak chce odbierać Astrę to musisz zrobić zeza albo kupić monoblocka. Polecam się także zastanowić nad kupnem TWINA na przyszłość jakbyś miał kiedyś dekoder z nagrywarką lub chciał korzystać z multiroom itp.
Avatar użytkownika
taiszo
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 1611
Dołączył(a): 18 cze 2009, o 01:02

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez damianlodz » 17 sty 2011, o 17:53

chłopaki, biorę multiroom (drugi dekoder pojawi się na działce) i pytanie mam - który z dekoderów sd aktualnie w sprzedaży przez c+ najlepiej brać? nie biorę pod uwagę żadnego z deko HD, bo już jeden w domu mam, a na działce mam stary 21'' sony, którego póki co nie zamierzam zmieniać ;)

myślałem nad strongiem (nie tylko ze względu na cenę;) - możliwość ustawiania kanałów wg. własnej kolejności do mnie przemawia, ale w sumie to doradźcie - który z dekoderów SD najlepszy do oglądania cyfry na zwykłym tv ?
to jest Ł ó d ź !
c+optimum + multiroom + 2x Pace Pvr 500
damianlodz
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 116
Dołączył(a): 15 sty 2010, o 14:30

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez blueman » 18 sty 2011, o 01:10

Ja bym polecił Tobie dekoder Pioneer, ewentualnie Pace DSR 2221.
Osobiście jako drugi dekoder do Multiroom'u używam Pioneer'a (Mediasat) i chodzi perfekcyjnie! Mam już go trochę i nigdy nie zawiódł ;)
blueman
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1034
Dołączył(a): 27 gru 2010, o 19:55

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez Feniks1983 » 19 sty 2011, o 12:51

taiszo napisał(a):Do odbioru satelity nie potrzeba ci jakiegoś profesjonalnego sprzętu. Wystarczy, że zakupisz antenę min. 80cm , a jak chce odbierać Astrę to musisz zrobić zeza albo kupić monoblocka. Polecam się także zastanowić nad kupnem TWINA na przyszłość jakbyś miał kiedyś dekoder z nagrywarką lub chciał korzystać z multiroom itp.



No wiec mimo informacji z innych zrodel odnosnie poprawy dzialania Arivy, zdecydowalem sie jednka na zakup Opticuma x402. Chcialem tlyko jeszcze dopytac, czy zeby nagrywac w tym tunerze cos na pendrive musze miec dwa kable pociagniete od konwertera (to jesli sie nie myle wymagane jest chyba tylko przy tunerach z dyskiem)? I jak to jest, jesli chcialbym cos nagrywac to tylko to co ogladam czy moge nagrywac z jednego prhramu a ogladac inny?
Obrazek CANAL+PLATINUM Z HBO
Avatar użytkownika
Feniks1983
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 572
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 15:37
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

Jaki kupic tuner HD do Cyfry ??????

Postprzez andyg » 19 sty 2011, o 12:54

Tuner jest jednogłowicowy w przeciwieństwie do tych z dyskiem. I nie ma gdzie nawet podpiąc drugiego kabla. Nagrasz tylko to co oglądasz ewentualnie zaprogramujesz nagranie np,. na noc ;)
andyg
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 3353
Dołączył(a): 8 mar 2007, o 11:42

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do CYFRA+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości