SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Polaryzacja pionowa

Problemy występujące podczas instalacji, oraz korzystania z zestawu TV Sat

Polaryzacja pionowa

Postprzez ondre82 » 26 kwi 2011, o 16:41

Zabrałem sie przed chwilą do ustawienia anteny pod cyfre + i mam taki problem, ustawiłem antene na częstotliwość 12476 polaryzacja pionowa (ale tu chyba ma być pozioma zdaje sie) mam sile sygnału na 76 %. Natomiast cyfra daje do ustawienia 10719 pol. pionowa i tu mam 0% sygnał co jest grane skoro na tamtym mam 76% a tu 0% proszę o jak najszybszą odpowiedz bo wisze przy antenie :smile:
ondre82
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 26 kwi 2011, o 16:32

Polaryzacja pionowa

Postprzez Jacek » 26 kwi 2011, o 16:53

To moze przełącz na jakiś kanał z tego transpondera,bo inaczej to raczej nie ustawisz.
Avatar użytkownika
Jacek
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1104
Dołączył(a): 11 cze 2009, o 14:55
Lokalizacja: Powiat Kozienice

Polaryzacja pionowa

Postprzez ondre82 » 26 kwi 2011, o 17:10

na tej częstotliwości od cyfry nie idzie ustawić anteny jakbym nie ruszał to pasek sygnału ani drgnie natomiast na tej częstotliwości o której pisałem udało mi się ustawić

Dodano: udało mi sie wreszcie mam silę sygnału na 77% wciskam przycisk ok wlacza sie wyszukiwanie kanałów i nic nie znajduje dlaczego
Ostatnio edytowano 26 kwi 2011, o 21:16 przez Mr. Orbita, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Nie pisać post pod postem - jeśli nikt jeszcze nie odpowiedział - jest edycja. Dodano: jak do ściany!
ondre82
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 26 kwi 2011, o 16:32

Polaryzacja pionowa

Postprzez mirko1801 » 26 kwi 2011, o 20:06

Nic nie piszesz o marce tunera , czy aby na pewno trafiłeś anteną na satelitę Hot Bird ?.
DiGYBOXX HD C+
Sagemcom DSI87
Pace HD PVR 500GB
nc+ multi
Mini 3000 - Rodzinny
Samsung 370G
Netia Player
HOTBIRD + ASTRA
Avatar użytkownika
mirko1801
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1130
Dołączył(a): 28 sty 2008, o 20:47
Lokalizacja: Szczecin

Polaryzacja pionowa

Postprzez ondre82 » 26 kwi 2011, o 20:12

tuner sagemcom dsi87
aha po włączeniu tunera wyskakuje okno pierwszej instalacji gdzie sa dane: częstotliowść 10719, pol. pionowa, po przekręceniu anteną łapię maks 78% i wciskam wyszukaj kanały i nic nie znajduje pisze zeby sprawdzić instalację antenową. To w takim razie pytam jaka jest wymagana siła sygnału zeby tuner zlapal kanały. Do tego antena jest na balkonie a nad nią jest daszek jak to na balkonie nie wiem czy to ma jakis wpływ
Ostatnio edytowano 26 kwi 2011, o 21:17 przez Mr. Orbita, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Jak chcesz coś dodać, a nikt jeszcze nie odpowiedział - edytuj posty!
ondre82
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 26 kwi 2011, o 16:32

Polaryzacja pionowa

Postprzez mirko1801 » 26 kwi 2011, o 20:27

Czy dzwoniłeś do Cyfry+ aby aktywować kartę na tym tunerze ? , ten tuner tak ma , że karta musi się aktywować z tunerem ( tylko pierwszy raz ) i po aktywacji chodzi już normalnie .
DiGYBOXX HD C+
Sagemcom DSI87
Pace HD PVR 500GB
nc+ multi
Mini 3000 - Rodzinny
Samsung 370G
Netia Player
HOTBIRD + ASTRA
Avatar użytkownika
mirko1801
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1130
Dołączył(a): 28 sty 2008, o 20:47
Lokalizacja: Szczecin

Polaryzacja pionowa

Postprzez lpm11 » 26 kwi 2011, o 20:38

Wstrzeliłeś się w złą pozycję. Spróbuj przesunąć bardziej na zachód.
lpm11
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1292
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 23:39
Lokalizacja: Kraków

Polaryzacja pionowa

Postprzez ondre82 » 26 kwi 2011, o 21:01

skąd ta pewność skoro na ekranie pisze hotbird i jakies cyfry
ondre82
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 26 kwi 2011, o 16:32

Polaryzacja pionowa

Postprzez Krisss16 » 26 kwi 2011, o 21:31

Na ekranie pisze to co jest ustawione na dekoderze - ustawisz Astrę to będzie pisać Astra, ustawisz Amosa to będzie pisać Amos, choć anteny w tym momencie akurat możesz nie mieć ustawionej na Astrę czy Amosa - tak samo z Hot Birdem, w dekoderze są ustawione parametry do odbioru Hot Birda, ale antena to już akurat na Hot Birda w tym momencie nie musi być ustawiona :] Skoro masz siłę sygnału, a nie masz odbioru to raczej na pewno jest antena ustawiona nie na Hot Birda. A jak tam wygląda ten pasek od sygnału, jest tylko jeden, czy dwa paski (siła i jakość) :?:
Cyfrowy Polsat - to już przeszłość ;-) Teraz póki co, tylko DVB-T.
Avatar użytkownika
Krisss16
SAT Kurier VIP
SAT Kurier VIP
 
Posty: 2907
Dołączył(a): 8 cze 2007, o 18:56
Lokalizacja: Okolice Iłży - prawdziwe zad*pie województwa mazowieckiego :-]


Powrót do Problemy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość