SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

OPTICUM - HD X7 series

Dyskusje na temat odbiorników cyfrowych od Globo Polska, sprzedawanych pod markami Globo/Digital, Opticum, Optibox oraz im podobnym
Regulamin działu
Użytkownikom odbiorników Globo/Opticum/Optibox/Orton przypominamy, iż publikowanie linków do oprogramowania w wersji pirackiej/alternatywnej/edukacyjnej lub znajdujących się na serwerach z pirackimi plikami jest na tym forum zabronione. Za wrzucanie informacji na temat pirackiego odbioru i linkowania do pirackiego oprogramowania będą przyznawane ostrzeżenia, a w ostateczności BAN-y. Dozwolona dyskusja tylko o oprogramowaniu producenta/MCAS.

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez Sokol666 » 18 gru 2011, o 17:17

Witam,
kupilem nowy odbiornik opticum x7 HD XTS703p. Wgralem softa 1.4.15 mcs lemontree pod cyfre+. Po wyszukaniu programow nie pokazuje mi zadnego w HD. Prosze o podpowiedz co trzeba zrobic i jak skonfigurowac na cyfrze+ zeby pokazaly sie wszystkie programy razem z HD :D

Pozdrawiam!
Sokol666
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 17:10

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez ircios » 18 gru 2011, o 18:19

przeszukaj ręcznie transpondery cyfry na których są kanały hd.zobacz jaki masz sygnał,jakość i siła.
ŻegnajObrazek Witaj Obrazek
Avatar użytkownika
ircios
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 9277
Ostrzeżenia: 1
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 08:55
Lokalizacja: Łobez/Tczew

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez Sokol666 » 18 gru 2011, o 18:45

Witam,
poziom 83%
jakosc 77%,

jak mam sprawdzic recznie te transporderry? :D

Pozdrawiam!
Sokol666
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 17:10

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez lux » 18 gru 2011, o 18:54

Ustaw ręcznie tp.11411H SR 27500 FEC 5/6
lux
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 16
Dołączył(a): 15 lis 2009, o 01:04

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez Sokol666 » 18 gru 2011, o 19:36

Witam czy moze mi ktos dokladnie opisac co mam zrobic?
Moje ustawienia:
-Karta i modul CI -Czytnik Kart-Kieszen Pierwsza-MediaGuard-tam mam Consultation, Information, Parameters
-Instalacja-(szybkie skanowanie,pokazuje wszystkie programy z c+ procz HD)
-Instalacja automatyczna znajduje wszystkie kanaly procz HD
-Instaluj kanaly satelitarne mam satelita hotbird 13e, numer Tp 11393 V 27500 (11411 V 27500 nic nie daje), diseqc-disable, pozycjoner-wyl, 22K-wyl, 0/12V-wl, polaryzacja- auto, toneburst-wył, zasilanie LNB-13V/18V

wersja loadera 1.1.6 wersja software 06000200 1.4.05 mcas.

Jakies propozycje? :(

Pozdrawiam!
Sokol666
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 17:10

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez maciej_oswiecim » 18 gru 2011, o 19:47

Jakie masz problemy?
Moduł CAM Cyfrowy Polsat (Opticum XTS 703) i HD3000 dodatkowy. Multiroom
maciej_oswiecim
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 360
Dołączył(a): 7 paź 2010, o 21:00

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez Sokol666 » 18 gru 2011, o 19:49

nie wynajduje kanalow HD.
Sokol666
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 17:10

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez merx » 18 gru 2011, o 19:51

Instalacja kanałów sat - przycisk edycja tp - numer tp: odszukujesz podaną przez kolegę częstotliwość - przycisk skanuj tp: typ skanowania automatyczny - ok.
| DiGYBOXX HD C+ | Smart HD |
merx
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 281
Dołączył(a): 12 sty 2009, o 17:12

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez Sokol666 » 18 gru 2011, o 20:10

Dzialaja teraz programy HD z c+ tylko sa na samym koncu listy. Czy mozna jakos ustawic tak jak robi to cyfra oryginalnie?

Pozdrawiam!
Sokol666
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 17:10

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez ircios » 18 gru 2011, o 20:14

wysłałem ci liste :)
ŻegnajObrazek Witaj Obrazek
Avatar użytkownika
ircios
Na forum jestem 24/7
Na forum jestem 24/7
 
Posty: 9277
Ostrzeżenia: 1
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 08:55
Lokalizacja: Łobez/Tczew

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez Sokol666 » 18 gru 2011, o 20:24

Wgralem ta liste tylko teraz na prawie wszystkim pisze zablokowane:(
Sokol666
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 17:10

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez a.cisek1 » 18 gru 2011, o 21:43

@sokol666.
Proponuję utworzyć listę ulubionych Cyfra+, na której możesz ustawić dowolną kolejność i ilość kanałów i która nie będzie się zmieniać przy kolejnym wyszukiwaniu kanałów.
a.cisek1
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 135
Dołączył(a): 8 sty 2010, o 08:10

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez maciej_oswiecim » 18 gru 2011, o 22:58

Mam pytanie do tych, co są bliżej ucha:) Czy wiadomo coś na temat rozpoczęcia prac nad łatką w sprawie TP? I czy jest gdzieś miejsce w sieci gdzie można zapytać/zgłosić problem?
Moduł CAM Cyfrowy Polsat (Opticum XTS 703) i HD3000 dodatkowy. Multiroom
maciej_oswiecim
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 360
Dołączył(a): 7 paź 2010, o 21:00

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez avi multimedia » 19 gru 2011, o 12:02

witam.
jestem nowy .
Mam na imie Tomasz.
mam taki problem z nowo zakupionym opticum xts703 .
nie moge zmienic softu na soft z secą.
1.4.34 amstar
probuje przez USB.
podaje komunikat błedna wersja loadera .
czy jest jakis loader na port rs??
czy moze ktos wrzucic linka...
albo podrzucic jakis pomysl.
tuner ma chodzic z cyrfa ze spliterem przewodowym blue line na uniwersalnym wejsciu i modułem polsatu na CI
avi multimedia
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 gru 2011, o 11:21

OPTICUM - HD X7 series

Postprzez maciej_oswiecim » 19 gru 2011, o 12:54

Zrób tak:
1. Jeśli już masz coś ustawione to zrób sobie kopię zapasową
2. Wgraj przez USD ale upewnij się że masz ustawione software+lista+loader. Jak masz tak ustawione to wgrywasz.
3. Gdy masz już wgrane to możesz wgrać samą listę (jeśli już ustawiłeś sobie) ustawiając opcję na lista użytkownika.
Moduł CAM Cyfrowy Polsat (Opticum XTS 703) i HD3000 dodatkowy. Multiroom
maciej_oswiecim
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 360
Dołączył(a): 7 paź 2010, o 21:00

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Globo Multimedia - Globo, Opticum, Optibox, Orton

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości