SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Ferguson Ariva 100

Dyskusja poświęcona odbiornikom Ferguson z serii Ariva (100, 100E, 102E, 102mini, 120 Combo, 150 Combo, 152 Combo, 200, 200 Combo, 202E, 210 Combo, 220 Combo, 250 Combo, 252 Combo, 52E, HDcombo, TT HD PVR, @Link). Dyskusja o starszych modelach w osobnych działach w środku
Regulamin działu
Użytkownikom odbiorników Ferguson przypominamy, iż publikowanie linków do oprogramowania w wersji pirackiej/alternatywnej/edukacyjnej lub znajdujących się na serwerach z pirackimi plikami jest na tym forum zabronione. Za wrzucanie informacji na temat pirackiego odbioru i linkowania do pirackiego oprogramowania będą przyznawane ostrzeżenia, a w ostateczności BAN-y. Dozwolona dyskusja tylko o oprogramowaniu producenta/MCAS.

Ferguson Ariva 100

Postprzez FFan » 15 sty 2010, o 17:53

Na stronie producenta jest nowy soft do A100 - A100_1.04B2.
Z opisu wynika, że 1-sze podejście do poprawy zacięć na 10719 i podgląd uprawnień dla kart conax i irdeto
FFan
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1132
Dołączył(a): 4 gru 2009, o 10:01

Ferguson Ariva 100

Postprzez hayabusarider » 15 sty 2010, o 19:42

Niech admin usunie ten temat z ariva 100 HD i doda do tematu ariva 200 arivę 100, tam więcej się dzieje, a praktycznie to jest ten sam tuner
INSTALACJE ANTEN SATELITARNYCH - LUBLIN tel.783-364-794 montazantenlublin.pl
hayabusarider
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 58
Dołączył(a): 14 sty 2010, o 13:33
Lokalizacja: LUBLIN

Ferguson Ariva 100

Postprzez pozor2008 » 15 sty 2010, o 20:08

Wgralem dzis sobie nowy soft do Arivy 100, u mnie pojawil sie inny problem, mam obraz a nie mam glosu na kanalach takich jak HBO HD Eurosport HD, Filmbox HD, National Geographic HD,Animal Planet HD,tego problemu nie ma na kanalach MTV HD ,Canal Film HD,Canal Sport HD. Czy macie podobny problem co ja? pozdrawiam
pozor2008
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 15 sty 2010, o 19:32

Ferguson Ariva 100

Postprzez andrzej13 » 22 sty 2010, o 14:58

Wczoraj też wgrałem sobie nowy soft i mam taki sam problem.
andrzej13
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 sty 2010, o 14:50

Ferguson Ariva 100

Postprzez Vochomurka » 22 sty 2010, o 15:11

Jest już nowy soft na stronie Fergusona, który rozwiązuje ten problem.

Vochomurka
Vochomurka
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 210
Dołączył(a): 4 wrz 2009, o 13:50

Ferguson Ariva 100

Postprzez jacek.wj » 22 sty 2010, o 21:48

Nowy soft 1.04b3 - brak filboxów. Ciekawe jak z nagrywaniem. Może ktoś ma podobne problemy.
jacek.wj
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 22 sty 2010, o 21:36

Ferguson Ariva 100

Postprzez jacek.wj » 22 sty 2010, o 21:50

Sorki oczywiście Filmboxów.
jacek.wj
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 22 sty 2010, o 21:36

Ferguson Ariva 100

Postprzez pacmann » 22 sty 2010, o 21:50

Nowy tak, ale nadal tnie na HBO,
może trochę rzadziej ale mimo wszystko jest to bardzo denerwujące.
Filmboxów brakuje, bo coś jest w C+ nie tak - na oryginalnym Pace c+ w drugim pokoju też mam zakodowane,
więc to nie wina softu fergusona.
++++++++++++++++++++++++
Pozdrawiam
Maciej :)
pacmann
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 gru 2009, o 12:51

Ferguson Ariva 100

Postprzez Vochomurka » 22 sty 2010, o 22:22

W kwestii Filmboxów zajrzyjcie do wątku o Arivie 200.

Vochomurka
Vochomurka
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 210
Dołączył(a): 4 wrz 2009, o 13:50

Ferguson Ariva 100

Postprzez ste100 » 23 sty 2010, o 13:32

Polecam wszystkim powrót do softu 1.03B5. Kombinowałem z każdym nowym softem, albo przycina na 10719 czyli HBO, Canal Sport 2 + masa innych; albo nie ma głosu na HD albo coś innego się tnie bądź resetuje. Na 1.03B5 WSZYSTKIE kanały na Arivie 100 działają bezproblemowo. Dopóki nie wypuszczą konkretnego, dopracowanego softu dla A100 to 1.03B5 będzie najlepszym dostępnym.
Comfort+
6xCanal+
HBO
Cinemax
Filmbox
History HD
vod
netvod
seriale+
MR Premium
mediabox
ste100
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 760
Dołączył(a): 22 gru 2009, o 14:09

Ferguson Ariva 100

Postprzez czarny38 » 23 sty 2010, o 13:49

pacmann napisał(a):Filmboxów brakuje, bo coś jest w C+ nie tak - na oryginalnym Pace c+ w drugim pokoju też mam zakodowane,
więc to nie wina softu fergusona.

Filmboxy zmieniły częstotliwość, trzeba na nowo wyszukać.

http://satkurier.pl/news/51727/nowa-cze ... ox-hd.html
czarny38
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 15
Dołączył(a): 30 paź 2006, o 15:34

Ferguson Ariva 100

Postprzez kazanek » 24 sty 2010, o 15:33

... ponowne wyszukiwanie nie pomaga ?! Czy można to zrobić ręcznie ?!
kazanek
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 24 sty 2010, o 15:28

Ferguson Ariva 100

Postprzez pacmann » 24 sty 2010, o 22:06

Nie jestem przekonany co do tego wyszukiwania bo mam ten problem na tunerze C+ który powinien się sam zaktualizować
(nawet odpaliłem ręcznie aktualizacje softu i nic - brak nowego oprogramowania !!)
++++++++++++++++++++++++
Pozdrawiam
Maciej :)
pacmann
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 gru 2009, o 12:51

Ferguson Ariva 100

Postprzez czarny38 » 26 sty 2010, o 20:25

kazanek napisał(a):... ponowne wyszukiwanie nie pomaga ?! Czy można to zrobić ręcznie ?!

Po przeskanowaniu satelitki, za pomocą cudownego klawisza FIND wpisujesz Filmbox i znajduje Ci wszystkie stare i nowe Filmboxy, wystarczy zamienić miejscami. Wszystkie Filmboxy na pewno chodzą, bo je oglądam.
Fotka epg z widoczną dzisiejszą datą na Filmbox HD
Obrazek
czarny38
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 15
Dołączył(a): 30 paź 2006, o 15:34

Ferguson Ariva 100

Postprzez pacmann » 27 sty 2010, o 09:15

Jest nowa lista kanałów na stronie Fergusona
http://www.ferguson-digital.eu/pl/download.html?func=select&id=98
++++++++++++++++++++++++
Pozdrawiam
Maciej :)
pacmann
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 gru 2009, o 12:51

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ferguson Ariva

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość