SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Topfield TF 7710 HD PVR

Odbiorniki cyfrowe koreańskiego producenta - Topfield

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez TolBoy » 20 kwi 2008, o 15:09

Jak dostać się do twardego dysku poprzez sieć LAN ?
Na stronie sklepu w opisie jest napisane: Zaawansowane możliwości edycyjne nagrań - dostęp do zawartości przez USB lub sieci Ethernet

Trochę jestem zawiedziony tym modelem, co jakiś czas mam komunikat z modułu że kanał jest kodowany, przy odtwarzaniu filmy divx z twardego dysku tuner restartuje sie, nie ma gotowych list kanałów. Układałem przez dwa dni swoją liste kanałów, dzisiaj dałem szukaj nowych kanałów i bez pytania podmienił moją liste, straciłem dwa dni pracy.
Żałuje że wydałem tyle forsy na sprzęt który mnie zawodzi a to niby klasa high-end.
Topfield TF 7710 HD PVR 500GB HDD, Dreambox 8000
TolBoy
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 17
Dołączył(a): 19 kwi 2008, o 06:00
Lokalizacja: Rybnik

Topfield TF7710HD PVR

Postprzez Biesiu » 15 sty 2010, o 20:27

Witam.
Posiadam obecnie Topfield TF7700HSCI i mam zamiar zamienić go na coś lepszego i myślałem właśnie o Topfield TF7710HD PVR 500GB,
chciałem zapytać o opinie użytkowników i jakieś porady.
Dziękuję i pozdrawiam :)
Biesiu
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 kwi 2009, o 12:30

Topfield TF7710HD PVR

Postprzez FIRMA » 15 sty 2010, o 22:23

TechniSat DigiCorder HD S2 lub Humax iCorder nie pchaj sie w ten zamulacz jakim jest 7710hd poza tym jest juz watek o Topfield to tak dla porzadku..
FIRMA
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 14
Dołączył(a): 14 lut 2009, o 16:05

Topfield 7710 hdpvr-HD problem :/

Postprzez adiirl » 18 sty 2010, o 17:38

Witam wszystkich!
Mam mały problem z moim dekoderem, pewnego razu formatowalem dysk, i nagle na wyswietlaczu pojawily sie 0000 poczekalem az sie to skonczy, dekoder sie wylaczyl i zalaczyl, wtedy zobaczyłem ze niema wogole syganlu oraz wystapil bład "HD not detected" cos takiego, wyslalem dekoder do serwisu w serwisie zrobili mi sygnal, ale nienaprawili mi zeby czytal hard disc, powiedzieli mi ze scieszka na plycie głownej odpowiadajaca za to zeby dekoder wyszukal hd jest spalona, aha i oczywiscie usb tez mi nieczyta, wszystko dziala hd sie kreci usb jak wsadze to sie swieci ale niechce tego wyszukac. Pisze poniewaz moj kolega niewierzy w to ze to prawda ze jest płyta głowna spalona. co wy sadzicie o tym?
adiirl
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 15 sty 2010, o 15:39

Topfield 7710 HD PVR

Postprzez Jack321 » 19 lip 2011, o 12:34

Szanowni forumowicze,
Nie mogę sobie poradzić z konfiguracją tego tunera. Otóż na niektórych kanałach w tym TVN brakuje informacji o wyświetlanym programie oraz EPG. W slotach mam nCam HD oraz Astona 1.05 z kartą cyfry.
Ustawiałem opcję MediaHighWay zgodnie z trasponderami Cyfry +. Na nic się to zdało.
Czy jest na forum ktoś komu udało się skonfigurować w pełni EPG?
W tunerze mam soft ze strony Profan-a z 2009 roku.
Pozdrawiam
Jack321
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 19 lip 2011, o 12:12

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 21 lip 2011, o 19:50

Bardzo mi przykro ale do Topfielda nie ma i nie bedzie wsparcia ze strony producenta
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 16:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez MARBUD » 3 lis 2011, o 20:10

Witam

Na nowym transponderze 11411, po właczeniu plansz testowych HD i C+Film HD Cyfra zaczęła (tak mi się wydawało ) testować nowe epg w standardzie DVB ( tym co ma N-ka) od dziś widzę że i na Canal+HD leci epg w tym standardzie. Biada dla nas użytkowników tego tunera TF 7710 HD PVR. Brak wsparcia ze strony producenta dla tych tunerów oraz nowych oficjalnych softów. Skutecznie zniechęcił mnie do ich produktów. Ten kto posiada ten tuner wie o czym mówię. Nowe epg - nie działa a to MHG, które miało działać na tych tunerach ( posiadam oficjalny soft ze strony PROFAN z 9 kwietnia 2009) też nie działa. Jeżeli ktofś wie jak można wgrać do tego tunera np soft dla czeskiej pltformy skylink lub inny dedykowany pod ten tuner to proszę o informację. Ściągnąłem rózne softy pod ten tuner ale trzeba zmienić nagłówek w nich na 23431. Jak to zrobić i czym . Wiem że można wgrać Enigmę ale jak? mam ten soft ale z opisu wynika że jest dedykowany pod niemiecką wereję tego tunera czyli TF7700HDPVR, pewnie może być też wgrana i do TF7710HDPVR tylko jak? Jak ma ktoś doświadczenie w tych sprawach to proszę o pomoc
MARBUD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 kwi 2010, o 17:48

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 4 lis 2011, o 18:29

Pojawił się nowy firmware 7.00.43 ale bez polskich znaków. Co do enigmy to EPG działa znakomicie na wszystkich programach. :P
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 16:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez MARBUD » 8 lis 2011, o 12:38

Dzięki za informację, ale czy ten nowy firmware to nie ten z 9 kwietnia 2009 ? Jeżeli nie to proszę o link. Byłbym Ci wdzięczny za wszelką pomoc w sprawie wgrania do mojego tunera Enigmy jeżeli masz ten soft i działa u Ciebie bez zarzutów to proszę o prześlij mi go na maila, maribu1 (malpka) wp.pl
Ostatnio edytowano 8 lis 2011, o 13:15 przez Mr. Orbita, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Nie cytujemy ostatniej wypowiedzi w całości, nie podajemy adresów e-mail w czystym tekście, bo Ci go automaty zaspamują.
MARBUD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 kwi 2010, o 17:48

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez MARBUD » 9 lis 2011, o 21:28

Dzięki lantra za ten soft. Rzeczywiście jest nowy, ale nie pod polskie platformy. EPG bez polskich znaków, a problem o którym pisałem dalej występuje z tym, że Cyfra po kilku dniach testów wróciła ponownie do poporzedniego epg, lecz na Canal+Film z transpondera 11411 pozostało to nowe epg zupełnie nieczytelne dla TF 7710HDPVR z firmware orginalnym. Podobno wszystko jest ok na Enigmie. Nie mam enigmy na ten tuner i nie wiem jak ją wgrać jak ktoś wie proszę o pomoc.

Jeżeli chodzi o ten nowy firmware 7.00.43 to doszły opcje dotyczące deszyfracji nagrań
MARBUD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 kwi 2010, o 17:48

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 10 lis 2011, o 16:30

Witam. Enigma działa bez problemu na topfieldzie 7710 HD PVR. Przetestowalem osobiście około 30 wersji. :brawo:
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 16:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez MARBUD » 14 lis 2011, o 08:42

Jaką wersję Enigmy polecasz pod 7710 ? Chodzi mi o wersję która zawiera polskie tłumaczenie i rozumiem że jest to ta sama wersja co pod 7700 HDPVR? I ostatnie pytanie czy nagłówek softu Enigmy jest zmieniony tak że mozna wgrać go pod 7710 (czy jest taka potrzeba?)
MARBUD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 kwi 2010, o 17:48

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez lantra » 14 lis 2011, o 12:53

Witam serdecznie. Osobiście polecam AAF-Serverwechsel-Image-Topfield-7700 ( najnowsza wersja ), ale to żecz gustu. Wszystkie wersje przeznaczone do odbiornika 7700HD PVR są kompatybilne z 7710 HD PVR. Jeżeli chodzi o jezyk to wszystkie wersje jakie testowałem posiadają polskie wsparcie. Miłej zabawy.
lantra
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lis 2008, o 16:40

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez MARBUD » 14 lis 2011, o 20:31

Ok dzięki. Najpierw zgram z dysku moje nagrania bo z tego co wyczytałem podczas instalacji Enigmy HDD jest formatowany. Po zainstawaniu podzielę się wrażeniami :D
MARBUD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 kwi 2010, o 17:48

Topfield TF 7710 HD PVR

Postprzez piotrmal6666 » 14 lis 2011, o 21:57

Tak trochę off-topic - czy enigma zadziała na topku 7700 HSCI ? Jeżeli tak, to mógłbym prosić o jakiegoś linka do tego softu?
piotrmal6666
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 257
Dołączył(a): 14 lis 2010, o 21:18

Następna strona

Powrót do Topfield

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość