SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

TechniSat Digit HD8-S

Odbiorniki marki TechniSat

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez cardinale » 18 lut 2011, o 16:18

Czy rzeczywiscie Technisaty oferuja najlepsza jakosc obrazu ze wszystkich dekoderow na rynku? Jak to wyglada? Mr. Orbita, Bigcyc123 i inni wielmozni tego forum wypowiedzcie sie.
Czy jest duza roznica w jakosci obrazu miedzy Opticum a Technisat?
Opticum HD X560, Toshiba 40XV733
C+ Optimum HD
cardinale
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 335
Dołączył(a): 3 gru 2010, o 19:08

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez kkuba » 23 mar 2011, o 13:50

Nowy soft - wersja 12. Wygląda, że pracowano nad współpracą kilku modułów. Efekty mówiąc szczerze średnie. Co prawda nie sypie komunikatami "brak kanału w abonamencie" ale za to długo przełącza kanały HD. Szatkowanie kanałów HD z modułem Cyfrowego Polsat bez zmian - znaczy tragedia. Przeniesiono ustawienia HDCP do menu ustawienia systemowe. Po szybkim obejrzeniu tzw. nowości powrót do jedynej "słusznej" i stabilnej wersji 9. Wersji 12 nie polecam, jak zwykle ostatnio w Technisacie nie przetestowana i z błędami.
kkuba
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 304
Dołączył(a): 6 paź 2006, o 11:50

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez wis.2006 » 27 mar 2011, o 13:25

Mysle ze dobrego oprogamowania jak na polskie warunki wszystkich Technisatow( tak jak i innych znanych firm np: Humax) nigdy sie nie doczekamy jest to dobra i solidna firma niemiecka tyle ze zawsze w pierwszej kolejnosci zadba o swoj interes na rynku niemieckim,chyba ze ktoras z polskich platform satelitarnych nawiaze prawdziwa wspolprace z ta firma tak jak bylo z TNK-SD. Jesli chodzi ojakosc obrazu HD i SD jest bardzo dobra.
wis.2006
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 10 lis 2009, o 23:10

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez BaDD » 11 kwi 2011, o 22:35

Witam wszystkich,
Mam ten odbiornik już prawie dwa lata i ogólnie niezłe wrażenia.

W środku zajęte oba CI.
Jeden moduł CP (użyczenie, familijny+sport HD) działa tak sobie a czasem kiepsko, pojawiają się makrobloki.
To na pewno wina modułu i softu. Działa trochę wolno.
Choć trudno narzekać skoro CP chyba już modułów nie oferuje tylko promocyjnie wydłuża umowy na lata...
W drugim gniazdku mam C+ (Mulitpakiet z Orange) Astoncrypt 2.26 który działa rewelacyjnie.
To mnie akurat kosztowało, ponieważ wcześniej zakupiony moduł nagle zaczął wariować,
C+ zmienił coś i zaczęły się problemy.
Obraz jest naprawdę znakomity. Porównywałem z Fergusonem i różnicę widać.
BTW, warto pamiętać, że za obraz odpowiada także/przede wszystkim TV, choć sygnał to podstawa :D

Podsumowując, nie zależało mi na PVR (nadal uważam to bzdet) i kupiłbym HD8-S jeszcze raz.
Nowy soft (u mnie) to 2.40.0.11
BaDD
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 16 maja 2009, o 13:12
Lokalizacja: Poznań

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez kkuba » 12 kwi 2011, o 20:38

Problemy z modułem CP są związane z softem Technisata, a nie modułem. Wgraj sobie wersję .9 a problem zniknie. Wersja 11 akurat nic nie wnosi (tak jak i 12) możesz sobie ją spokojnie darować.
kkuba
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 304
Dołączył(a): 6 paź 2006, o 11:50

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez janekjanek2 » 15 kwi 2011, o 16:09

chętnie bym wgrał wersję 9 jeżeli by mi ktoś udostępnił -proszę.
janekjanek2
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 15
Dołączył(a): 12 sie 2008, o 10:21

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez dzikiraj » 19 kwi 2011, o 21:20

Witam..
Mam zamiar kupić,ten dekoder i chciałem się od was dowiedzieć i poradzić...
Co do tego sprzętu..Słyszałem że ma on Bardzo dobrą jakoś obrazu..?
A naj bardziej mi o to chodzi i będzie mi on słuszył do odbioru cyfry+
przez moduł AstonCrypt v2.25..innych modułów i kart w tym tunerze nie planuję....
dzikiraj
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 79
Dołączył(a): 16 kwi 2011, o 08:52
Lokalizacja: Kraków

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez WilkuTVSAT » 21 kwi 2011, o 17:58

Jeżeli przeczytałeś poprzednich parę stron tego tematu i drobne bolączki tobie nie przeszkadzają to jest to dobry wybór, tak obraz te odbiorniki mają b.dobry.
A tak z innej beczki to nie ma odbiornika idealnego bo w dzisiejszych czasach kiedy w softach jest coraz więcej funkcjonalności zawsze i w każdym sprzęcie można odnaleźć jakieś niedogodności.
Technisat Technicorder ISIO-S, Technisat DIGYBOXX HD C+, Technisat Digicorder HDS2-500GB, ADB5800SX 250GB, ADB2849-Świat HD, moduł CP, SM3D12
WilkuTVSAT
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 650
Dołączył(a): 15 sie 2006, o 14:01
Lokalizacja: wilkutvsat@o2.pl

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez dodomir » 21 paź 2011, o 13:23

Zamierzam kupić dekoder TechniSat HD8-S i czytając cały wątek mam jedno i konkretne pytanie. Czy dekoder ten dobrze współpracuje z modułem Aston 2.26 i spliterem RFlink100 oraz czy dobrze działa moduł Cyfrowego Polsatu HD. Zaznaczam, że dekoder mam zamiar zamówić z wgranym softem nr 9 (ponoć najlepszy). Proszę o możliwie szybką odpowiedź. Szukałem innych dekoderów spełniających moje wymogi i wydaje mi się, że ten jest najlepszy ?
dodomir
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 3 paź 2008, o 19:46

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez kkuba » 24 paź 2011, o 11:19

ad.1 Nie mam pojęcia.
ad. 2 Na sofcie 9 praktycznie bez problemów.
Konfiguracja Aston 2.23+Moduł HD CP też działa bez większych problemów. Da się zaobserwować sporadyczne zawieszanie się modułu SCM przy szybkiej zmianie kanałów. Ale nie jest to bardzo uciążliwe.
kkuba
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 304
Dołączył(a): 6 paź 2006, o 11:50

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez OmniModo » 10 lis 2011, o 01:01

Witam.
Skąd pobrać oprogramowanie do tunerka w wersji polskiej ?
Na stronie technisat.pl w "Oprogramowanie i sterowniki" jest "Software-Version 2.40.0.12-1509e Data publikacji: 16.03.2011" ale w języku DE
Podobnie jest na na www.technisat.com
A szukam oprogramowania z menu po ludzku ...

Z góry dzięki za jakieś info, pozdrawiam.

PS: używam jakiś czas ten tuner-ek i przyznam że elegancko ma rozwiązaną sprawę nagrywania i edycji filmów na dyskach podpiętych pod USB. Korzystałem już praktycznie z dysków każdej marki (nawet takiej egzotycznej jak a-DATA) i różnych rozmiarów (od 120GB do 2TB) i bardzo , bardzo rzadko ten tuner spartolił jakieś nagranie. Pod tym względem - rewelka i polecam
OmniModo
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 7
Dołączył(a): 28 maja 2008, o 21:57

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez Marcin1984 » 10 lis 2011, o 09:55

OmniModo, zainstaluj to, które jest na stronie www.
DE - oznacza, że instrukcja aktualizacji jest po niemiecki. Menu tego softu zawiera 14 języków w tym Polski :)
Marcin1984
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 287
Dołączył(a): 15 cze 2009, o 09:16

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez kkuba » 11 lis 2011, o 09:13

Tylko, że jak używasz modułu SCM to nie instaluj tego softu. Ta wersja na stronie Technisata jest zła (z błędami). Instalujemy klasyczną (kultową) wersję 9 i wszystko działa.
kkuba
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 304
Dołączył(a): 6 paź 2006, o 11:50

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez kaupek » 11 lis 2011, o 22:47

Witam. Właśnie przebrnąłem przez cały temat i mam kilka pytań odnośnie wersji SX. Posiadam cyfrę+
1) Czy tuner współpracuje ze spliterem RFlink100?
2) Nigdzie nie było o tym mowy więc pewnie nie ma możliwości aby czytnik CONAX stał się MCAS?
3) Rozumiem, że moduł AstonCrypt 2.26 dekoduje wszystkie kanały?
4) Czy jeżeli nagrywam jeden kanał to mogę jednocześnie oglądać to co nagrałem wcześniej?
5) Posiadam już dysk Seagate FreeAgent 1TB. Czy są z nim jakieś problemy na tym tunerze?
6) I w sumie najważniejsza sprawa. Czy nie ma problemów z napisami podczas odtwarzania nagrania z c+f HD? Obecnie mam Opticum 9500 który tego nie potrafi i dlatego szukam czegoś nowego.
7) Na polskiej stronie producenta jest tylko najnowsza wersja softu 2.40.13.4-1565. Pisaliście, że te najnowsze są nie do przyjęcia. Skąd pobrać starsze wersje do modelu SX?
Będę wdzięczny za pomoc.
kaupek
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 33
Dołączył(a): 18 kwi 2009, o 18:13

TechniSat Digit HD8-S

Postprzez kkuba » 12 lis 2011, o 00:39

ad.7 Problemy z softem dotyczą wersji 10 i późniejszych do do modelu S, a nie do modelu SX. Nie potrzebujesz innego softu.
kkuba
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 304
Dołączył(a): 6 paź 2006, o 11:50

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TechniSat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość