SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Dyskusja poświęcona odbiornikom Ferguson z serii Ariva (100, 100E, 102E, 102mini, 120 Combo, 150 Combo, 152 Combo, 200, 200 Combo, 202E, 210 Combo, 220 Combo, 250 Combo, 252 Combo, 52E, HDcombo, TT HD PVR, @Link). Dyskusja o starszych modelach w osobnych działach w środku
Regulamin działu
Użytkownikom odbiorników Ferguson przypominamy, iż publikowanie linków do oprogramowania w wersji pirackiej/alternatywnej/edukacyjnej lub znajdujących się na serwerach z pirackimi plikami jest na tym forum zabronione. Za wrzucanie informacji na temat pirackiego odbioru i linkowania do pirackiego oprogramowania będą przyznawane ostrzeżenia, a w ostateczności BAN-y. Dozwolona dyskusja tylko o oprogramowaniu producenta/MCAS.

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez obelix13 » 9 wrz 2011, o 21:08

Potwierdzam.Soft zawiesza tuner na kanałach HD.Coś znowu skopali.Trzeba naciskać Fergusona żeby to poprawili.Osobiście wysłałem dwa e-maile ale bez odpowiedzi.Już wkurza mnie ciągłe wyłączanie i włączanie tunera :evil:
obelix13
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 sie 2011, o 22:50

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez juri » 9 wrz 2011, o 21:21

ja wróciłem do softu 2.14B4 i już nie zacina, i tez już wysłałem zgłoszenie ale ze strony http://www.ferguson-digital.eu/pl/pomoc-techniczna.html
trzeba ich naciskać żeby to naprawili bo tak to ogólnie do oglądanie się nadaje Ariva
ARIVA 202E // HDD Samsung S2 500GB
nc+ Gold
FTA
HB 13`E - ASTRA 19,2`E
juri
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 141
Dołączył(a): 29 sie 2011, o 16:29
Lokalizacja: 14km do gr.św.Marcina

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez pilek2 » 11 wrz 2011, o 21:46

A oprócz tych zacinek i zwiechów jakie jeszcze błędy zauważyliście?
pilek2
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 124
Dołączył(a): 27 wrz 2008, o 12:40

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez yhenryk » 11 wrz 2011, o 22:59

Soft zawiesza tuner na kanałach HD, wysłałem e-mail i na razie bez odpowiedzi. Sprawdzałem też działanie modułu cam cyfry+HD w gnieździe CI - działają wszystkie SD i tylko kanały HD HBO, HBO Comedy, Cinemax 2, Fox Live i MTV Live. Sama karta w czytniku powyżej gniazda CI odkodowuje wszystkie kanały cyfry SD i HD. Wysłałem e-mail do ferusona
yhenryk
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 sty 2011, o 21:25

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez krzycholbe » 16 wrz 2011, o 13:46

jeżeli chodzi o nagrywanie i oglądanie w tym samym czasie innego programu z tego samego transpondera to w starszych softach było to możliwe bez żadnych problemów a w tym nowym 2.15B5 zatrzymuje się obraz i lipa!!! tak samo wkurza mnie to że nie mogę sobie nagrywać programu i w tym samym czasie odtwarzać wcześniej nagranego programu z USB :/
krzycholbe
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 sie 2011, o 23:51

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez hanys » 16 wrz 2011, o 14:29

na jakiem stabilnym sofcie pod C+ jest mozliwosc nagrywania i ogloadania w jednym czasie dwoch roznych programow??..zaznaczam chodzi o stabilny soft.
hanys
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 857
Dołączył(a): 2 paź 2006, o 21:15

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez rusticalming » 16 wrz 2011, o 14:41

@Hanys
Na żadnym, bo to nie twin tuner. W arivie 100,100E, 120combo, 200, 200combo, 220 combo masz tylko jedna głowicę DVB-S/S2 działającą jako semi twin tuner....co dla tych odbiorników oznacza, że jeden oglądasz drugi nagrywasz pod warunkiem:
1. jeden z kanałów jest FTA
2. oba znajdują się na tej samej częstotliwości
Avatar użytkownika
rusticalming
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 142
Dołączył(a): 2 gru 2010, o 14:30

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez jacabad » 17 wrz 2011, o 21:58

max8888 napisał(a):Witam
Posiadam A220Combo. Mimo pewnych zalet wersji 2.15B5 byłem zmuszony wrócić do 2.14B4 z powodu częstego zawieszania się dekodera na kanałach HD.Znudziło mi się wyłączanie wtyczki z prądu, bo tylko to pomagało ponownie uruchomić urządzenie. Też tak macie?
Mam dwa Fergusony Ariva 200 i 120 Combo wgrane najnowsze softy 2.15B5 a działają na bezprzewodowym splitterku divISO i żadnych zawieszeń na kanałach SD I HD nie zauważyłem choć testuje najnowszy soft od razu gdy sie pojawił. Chciałem natomiast zauważyć że przed każdym wgraniem jak i po wgraniu nowego softu trzeba zrobić przywróć ustawienia fabryczne. Uważam że jak na razie to najlepszy soft jaki sie pojawił, poprawili synchronizacje dźwięku a także jakoś obrazu na kanałach SD, moim zdaniem to nie wina softu ze się zawiesza może macie problemy z niezaktualizowanymi splitterami bo nie wiem jaka może być przyczyna ze sie wam zawiesza Ariva na nowym sofcie.
Cyfra+ Optimum HD
Telewizor-Panasonic 46G30
Dekoder-Ariva 202E
Splitter-divISO bezprzewodowy
Antena-80cm
Konwerter-Televes Quad
Avatar użytkownika
jacabad
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 165
Dołączył(a): 13 lut 2011, o 22:17
Lokalizacja: Bydgoszcz

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez max8888 » 18 wrz 2011, o 10:17

Mój zawieszający się dekoder na kanałach HD pracuje bez splittera. Z softem 2.14B4 nie zawiesza się, więc to chyba jednak wada 2.15B5.
max8888
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 8 wrz 2011, o 19:04

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez kvasir » 18 wrz 2011, o 13:29

Jest wada. Na Servus TV HD w 1080i nadają mam zacinanie się programu chwilowe. Na kanałach przy rozdzielczości 720p nie zauważyłem problemów. Nie mam splitera, tuner produkcja październik 2009, ariva 200. :/
Ariva 200
kvasir
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 51
Dołączył(a): 6 lip 2011, o 16:47
Lokalizacja: /dev/null

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez satori » 18 wrz 2011, o 15:06

A co zrobic by liste z wczesnejszych softow przerobic tak by dzialala na najnowszym sofcie? Robilem liste kilka godzin i nie chce mi sie robic jej na nowo bo jest idealna. jest jakis sposob?
satori
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 15:04

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez Opticum » 18 wrz 2011, o 16:44

Weź i zgraj tą listę przez USB i wgraj ją do nowego softu i pójdzie ja 2.1584 wgrałem do 2,1595 i działa bezproblemowo :D
Opticum
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 17 lut 2010, o 11:19

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez satori » 18 wrz 2011, o 17:12

Starszy soft mialem na mysli 1.. a nie poprzedni. Wyskakuje komunikat "Bin nie pasuje do siebie". Da sie jakos przerobic liste by pasowala na nowy soft?
satori
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 15:04

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez Marl » 18 wrz 2011, o 21:57

jacabad napisał(a):
max8888 napisał(a):Witam
Posiadam A220Combo. Mimo pewnych zalet wersji 2.15B5 byłem zmuszony wrócić do 2.14B4 z powodu częstego zawieszania się dekodera na kanałach HD.Znudziło mi się wyłączanie wtyczki z prądu, bo tylko to pomagało ponownie uruchomić urządzenie. Też tak macie?
Mam dwa Fergusony Ariva 200 i 120 Combo wgrane najnowsze softy 2.15B5 a działają na bezprzewodowym splitterku divISO i żadnych zawieszeń na kanałach SD I HD nie zauważyłem choć testuje najnowszy soft od razu gdy sie pojawił. Chciałem natomiast zauważyć że przed każdym wgraniem jak i po wgraniu nowego softu trzeba zrobić przywróć ustawienia fabryczne. Uważam że jak na razie to najlepszy soft jaki sie pojawił, poprawili synchronizacje dźwięku a także jakoś obrazu na kanałach SD, moim zdaniem to nie wina softu ze się zawiesza może macie problemy z niezaktualizowanymi splitterami bo nie wiem jaka może być przyczyna ze sie wam zawiesza Ariva na nowym sofcie.


U mnie na tym sofcie na trzech Arivach 200 również brak jakichkolwiek zacięć na programach hd, czy też zwiech. Arivy są używane ze splitterem Clone+. Przed i po wgraniu softu przywróciłem ustawienia domyślne, a list nie wgrywałem tylko wyszukałem programy od nowa.
Marl
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 23
Dołączył(a): 6 paź 2009, o 00:26

Oprogramowanie 2.15B5 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez lpm11 » 18 wrz 2011, o 22:27

Da się przerobić listy. Można podmienić hexedytorem odpowiednie bloki danych w nowym sofcie i dumpem starego.
lpm11
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 23:39
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ferguson Ariva

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość