SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Dyskusja poświęcona odbiornikom Ferguson z serii Ariva (100, 100E, 102E, 102mini, 120 Combo, 150 Combo, 152 Combo, 200, 200 Combo, 202E, 210 Combo, 220 Combo, 250 Combo, 252 Combo, 52E, HDcombo, TT HD PVR, @Link). Dyskusja o starszych modelach w osobnych działach w środku
Regulamin działu
Użytkownikom odbiorników Ferguson przypominamy, iż publikowanie linków do oprogramowania w wersji pirackiej/alternatywnej/edukacyjnej lub znajdujących się na serwerach z pirackimi plikami jest na tym forum zabronione. Za wrzucanie informacji na temat pirackiego odbioru i linkowania do pirackiego oprogramowania będą przyznawane ostrzeżenia, a w ostateczności BAN-y. Dozwolona dyskusja tylko o oprogramowaniu producenta/MCAS.

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez brain » 20 cze 2011, o 15:05

Pojawiła się nowa wersja oprogramowania 2.14B2
dla wszystkich modeli Arivy:
http://www.ferguson-digital.eu/pl/pobie ... itarne-HD/

W tej wersji dodano:
* obsługę prognozy pogody online
* obsługę czytnika wiadomości RSS
* obsługę kontenerów *.m2ts oraz *.mov
Avatar użytkownika
brain
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 227
Dołączył(a): 5 mar 2010, o 13:56
Lokalizacja: TP 666

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez adasiek78 » 20 cze 2011, o 18:16

Czy wiadomo jak w tej wersji wygląda sprawa z synchronizacja dźwięku z obrazem ?
adasiek78
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2 kwi 2010, o 12:32

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez goabroad » 20 cze 2011, o 18:44

Tak, u mnie dalej lekkie przesuniecie. Bodajże jest to już 3 w kolejności soft gdzie to występuje. Testowałem na szybko na TVP1 TVP2 TVP info.

Ponadto próba wgrania tego softu przez USB skutkowała u mnie napisem niepoprawny BIN. Plik był dedykowany dla 100E i nie miał długiej nazwy więc nie wiem czemu taki komunikat... Nie ryzykowałem i wgrałem od razu poprzez RS232. Po wgraniu przeskanowałem niebo, nie wgrywałem ani starej listy ani też żadnej innej ściąganej z internetu.
Ostatnio edytowano 20 cze 2011, o 18:58 przez Mr. Orbita, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Nie cytujemy ostatniej wypowiedzi w całości.
goabroad
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 sty 2010, o 21:14

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez xxl_mercos » 20 cze 2011, o 19:07

Potwierdzam. Na A200 wyświetla się:

"BIN nie pasują do siebie, Czy nadal chcesz uaktualnić?"

Boję się, że skończy się to to ASH.
Dodam, że pobrałem dobrą wersję A200_20110620_V2.14B2.abs (wgrywam przez USB) na wersji producenta 2.11B7.

Czyżby Ferguson nie sprawdzał co publikuje??
Aktualizacja przez sieć pobrała tylko 77% i dalej nie poszła.
Obrazek
Avatar użytkownika
xxl_mercos
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 298
Dołączył(a): 22 kwi 2010, o 19:31

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez lpm11 » 20 cze 2011, o 19:43

Taki komunikat, bo zwiększyli wielkość bloku dla rozrastającego się oprogramowania.. a czemu się pojawia? To już trzeba pytać programistów.
lpm11
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1300
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 22:39
Lokalizacja: Kraków

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez supmario » 20 cze 2011, o 19:56

Czyli mimo tego komunikatu można aktualizowac przez USB?
Sprawdziłem aktualizować się da ale swojej listy kanałów już nie mogłem wgrać. Też wywala jakiś komunika z bin i czy kontynuwać mimo to ale nie da się. Na mojej liście ustawiłem allcode bootloader i przywrócił poprzednie orogramowanie wraz z listą.
Ostatnio edytowano 20 cze 2011, o 20:20 przez supmario, łącznie edytowano 1 raz
supmario
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 38
Dołączył(a): 2 mar 2010, o 13:59

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez marko76 » 20 cze 2011, o 20:18

Tak można, aktualizuje się bez problemu z poziomu USB.
Corab 90cm, Ariva200, Ariva210Combo, Ariva220Combo, Ariva150Combo, Maximum T102 PVR, SSTP Legionowo, 50Mb z vectry.
marko76
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 325
Dołączył(a): 13 kwi 2009, o 10:00

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez brain » 20 cze 2011, o 20:27

Potwierdzam mimo komunikatu można śmiało wgrywać z USB :lol2:

Soft nie jest kompatybilny wstecz...
Wydaj się to oczywiste bo dodanie nowych funkcji wymagało pewnie od twórców
re-organizacji pamięci. Więc wgrywanie na siłę lub marudzenie że jakieś
stare listy kanałów nie działają nie ma sensu. Trzeba stworzyć nową listę i tyle.
FastScan działa więc żadna to filozofia przeszukać satelitę :)

Z nowości najbardziej cieszy mnie obsługa m2ts bo tak nagrywa filmy mój aparat no i pogoda online, która wygląda tak:
Obrazek
Ostatnio edytowano 21 cze 2011, o 08:01 przez brain, łącznie edytowano 5 razy
Avatar użytkownika
brain
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 227
Dołączył(a): 5 mar 2010, o 13:56
Lokalizacja: TP 666

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez supmario » 20 cze 2011, o 20:34

Tak Brain tylko tak jak napisałem nie mogę później wgrać swojej listy programów. Mimo komunikatu, że z bin coś nie tak i czy kontynuować nie wgrywa jej. Niestety nie jestem fanem fastcan. Czemu nie ma już list przygotowywanych na stronie Ferdka po danego dostawcę? w moim przypadku C+??
supmario
Rozgrzewam się
Rozgrzewam się
 
Posty: 38
Dołączył(a): 2 mar 2010, o 13:59

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez lpm11 » 20 cze 2011, o 20:46

Jedyna opcja żeby wgrać swoją listę programów, to jest hexeditor i ręczna zabawa.
1) robimy Dump obecnego softu z listą
2) do pliku z nowym softem przenosimy ostatnie 18*65536 bajtów(z pliku Dump)- (to są defaultdb i userdb) pod ten sam adres.
3) tak spreparowany plik wgrywamy przez USB do dekodera

Po uruchomieniu odbiornika trzeba odznaczyć wszystkie satelity, zapisać. Następnie zaznaczyć to co było i zapisać.
Po tym zabiegu lista będzie przeniesiona
lpm11
Forum to mój drugi dom
Forum to mój drugi dom
 
Posty: 1300
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 22:39
Lokalizacja: Kraków

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez pharphocel » 20 cze 2011, o 21:01

Kurcze ja jeszcze poprzedniej wersji nie wgrałem :)
Jestem za zniesieniem z forum punktu III 6.
STOP "Cenzurze na tym forum"!!!
Jestem za TV Trwam w MUXie.
Avatar użytkownika
pharphocel
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 568
Dołączył(a): 1 paź 2010, o 16:12

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez maciejbolo » 20 cze 2011, o 21:22

Witam jak działa Ariva 200hd z tym nowym softem 2.14B2 ? co naprawili a co popsuli ? :lol2: jak z przełączaniem kanałów nadal długo przełącza ? :(
maciejbolo
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 21
Dołączył(a): 5 lis 2010, o 11:19

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez xxl_mercos » 21 cze 2011, o 05:49

u mnie ostatecznie udało się zrobić aktualizację przez sieć i w tym wypadku tuner nie zgłaszał problemów. Jednak nic nie da się zrobić z Dump (nie da się przywrócić listy programów), co więcej edytor na komputerze PC nie otwiera nowego softu (zgłasza nieznany format bin). Trzeba czekać na kolejną wersję softu tym razem, kompatybilną wstecznie (z innymi wersjami 2.0).

Co do samego softu, to czytnik rss nie czyta RSS 2.0 które zaczyna wypierać inne wersje, więc nie wiem po co dali coś takiego.
FastScan dla TNK HD wyszukuje programy cyfry plus.
Obraz jest subiektywnie gorszej jakości niż na poprzednich wersjach.

EPG działa szybciej.
Kanały minimalnie szybciej się przełączają.
Obrazek
Avatar użytkownika
xxl_mercos
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 298
Dołączył(a): 22 kwi 2010, o 19:31

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez nicola58 » 21 cze 2011, o 16:53

Witam. Jak na razie wszystko działa bez problemów. Mam pytanko . Wpisałem miasto na pogodzie online ale nic więcej się nie ukazuje. Jak to działa? Pytanie kolejne jak podłączyć komputer z dekoderem by słuchać radiowe programy. Zaznaczam że nie mam w komputerze wejścia hdmi?
nicola58
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 11
Dołączył(a): 17 kwi 2011, o 18:12

Oprogramowanie 2.14B2 dla 100/100E/200/120/220

Postprzez kauj1 » 21 cze 2011, o 17:30

czy po wgraniu tego softu najnowszego, można bez problemu wgrać soft 1.06B7- bo teraz taki mam.
1. Ariva 200_(1.06B7)
2. Pace 500 GB_(158)
3. NC+
>Universe+
>Multiroom, C+Full, HBO HD, CineMax HD, FilmBox HD, History HD=113.90 zł
kauj1
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 239
Dołączył(a): 18 lut 2010, o 09:38

Następna strona

Powrót do Ferguson Ariva

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości