SATKurier.pl Forum SATKurier.pl Digi-TV.pl Hollex.pl SAT Krak Instalacje optyczne Karty erotyczne SolarKurier.pl BochniaiSol.pl Prezentacje360.pl

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Dyskusja poświęcona zagranicznym kanałom FTA i kodowanym, a także zapowiedziom i nowościom

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez bu2bu » 17 paź 2008, o 12:54

Witam
Czy jest jakiś sposób darmowego odbioru tych kanałów przez satelitę w Polsce?

Ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia, a mianowicie jak są one przesyłane naziemnie w Polsce, tzn. czy są one nadawane z Czech i ubocznie do nas docierają, czy też są retransmitowane przez jakiś przekaźnik zlokalizowany w Polsce, np. na Ślęży?

Pozdrawiam :)
bu2bu
Jestem tu nowy
Jestem tu nowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 paź 2008, o 12:52

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez Qrzysztof » 17 paź 2008, o 14:22

Jeśli będziesz miał na kogo zarejestrować kartę to pewnie tak, ale na FTA nie licz.
Obrazek
Prof7500,100cm,Inv.BlackUltra oraz Pioneer1630,60cm,19.2E
FMDX.pl - łowcy duktów
Avatar użytkownika
Qrzysztof
Moderator
Moderator
 
Posty: 2522
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 22:54
Lokalizacja: Kraków

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez polko » 17 paź 2008, o 22:18

W Polsce żadne kanały czeskie nie są nadawane naziemnie, jedyny możliwy odbiór naziemny (np. w Łodzi :P ) jest z nadajników w Czechach.
polko
 

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez kaspeed » 17 paź 2008, o 22:30

kanaly mozna oglądac np w digi tv:) abonament i ogladacie:) kwiestia naziemnego odbioru np czeskiej 2 w okolicach Łodzi Bełchatowa/Częstochowy jest to zjawisko tropo więcej o tym w googlach ps na forum tez było o tym:)
mysle ze temat do :locked:
kaspeed
 

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez Matti » 17 paź 2008, o 22:38

Darmowy dostęp do kanałów CT1, CT2, NOVA, PRIMA TV jest tylko i wyłacznie drogą nieziemną :)
Matti
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 871
Dołączył(a): 11 sie 2007, o 23:27
Lokalizacja: ZGORZELEC (koło granicy Polski, Czech i Niemiec :P)

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez kr16 » 6 lis 2008, o 14:07

Mieszkam w Łodzi kiedyś miałem antene szerokopasmową ze wzmacnaczem i o dziwno rano szczególnie między 7 a max 10 bez problemu odbierałem jakieś 2 czeskie programy nie powiem byłem w małym szoku :D
NC+ Świat HD ADB 5800S + Cyfrowy Polsat HD3000 Prepaid
Corab 80cm + OPTICUM QUATRO HOT-BIRD 13E TV SAMSUNG LE40C630
kr16
Czasami wpadam
Czasami wpadam
 
Posty: 96
Dołączył(a): 22 paź 2008, o 21:58
Lokalizacja: Łódź

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez Qrzysztof » 7 lis 2008, o 16:23

bu2bu napisał(a):WitamCiekawi mnie jeszcze jedna kwestia, a mianowicie jak są one przesyłane naziemnie w Polsce, tzn. czy są one nadawane z Czech i ubocznie do nas docierają, czy też są retransmitowane przez jakiś przekaźnik zlokalizowany w Polsce, np. na Ślęży?


Czeskie i Słowackie stacje nadawcze znajdują się na szczytach gór, dla tego zasięg z nich jest wielki i sygnał dociera do południowych województw Polski. Np. jeśli mieszkasz w Krakowie to mając antenę z wysokim zyskiem, bez problemów możesz oglądać CT 1. U nas to Czeskie i Słowackie stacje działają nawet w radiach w komórkach i w stereo+RDS. Są też dziury gdzie sygnał nie jest tak zadowalający lub go niema. Np. u siebie mam tylko: 89.0 Radio Impuls, 91.0 Frekvence 1, 94.5 Radio Zet (Słowackie) i 99.2 FunRadio.
Obrazek
Prof7500,100cm,Inv.BlackUltra oraz Pioneer1630,60cm,19.2E
FMDX.pl - łowcy duktów
Avatar użytkownika
Qrzysztof
Moderator
Moderator
 
Posty: 2522
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 22:54
Lokalizacja: Kraków

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez QWERTY » 7 lis 2008, o 17:36

Ja mieszkam w Tychach na śląsku i odbieram bez problemowo te kanały z anteny naziemnej.
PAY TV
N - IiR, HF, KNS, SiM, D, SMM / Nbox 5720 250GB
TNK HD - PBO / Ariva 150
DVB-T
Kosztowy
Avatar użytkownika
QWERTY
Zaglądam regularnie
Zaglądam regularnie
 
Posty: 211
Dołączył(a): 12 paź 2008, o 16:30

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez nojszek » 9 lis 2008, o 13:48

A może te kanały są nadawane w którejś z polskich (śląskich) kablówek? Wiem ze kiedyś była taka sytuacja u znajomego w Kłodzku miał on w kablowce nova i ct1 ct2 ...
ariva 250 combo FTA Inverto IDLP40 Pionner DVR- 433H Sharp Aquos 37" dvb-t mux 1,2,3.pl mux1,2.cz
Avatar użytkownika
nojszek
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 666
Dołączył(a): 24 mar 2007, o 21:15
Lokalizacja: Łaziska Górne

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez polko » 9 lis 2008, o 18:24

A co do tego mają kablówki? Odbiór czeskich kanałów na południu Polski z czeskich nadajników naziemnych nie stanowi większego problemu, natomiast podczas tropo sygnał bez większych przeszkód dociera do centralnej, a nawet północnej części kraju. W Łodzi, na przykład, wystarczy nawet niewielkie tropo, żeby można było łapać kanały z Ostravy-Hošťálkovic, Jeseníka-Praděda, Trutnova-Černej Hory. Rzadziej pojawia się sygnał z nadajników: Frýdek-Místek-Lysá hora (zakłócany przez TVP2 z Mikstata, który odbiera przez cały czas...), czy nawet Ústí nad Labem-Buková hora (ponoć parę dni temu wyłączyli stamtąd ČT1) i Brno-Kojál.
Trochę trudniejszy jest odbiór kanałów słowackich (góry...), ale przy silniejszym tropo także możliwy, głównie z nadajników: Žilina-Krížava, Košice-Dubník, Nové Mesto nad Váhom i Bratislava-Kamzík (słabo).
polko
 

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez nojszek » 29 lis 2008, o 00:54

Tak się zastanawiałem... bo sam byłbym dużo bardziej zadowolony gdybym mógł w swojej kablowce oglądać te czeskie czy tez słowackie kanały.
:!: Bardziej byłbym bardziej zadowolony niż z tych wszystkich kanałów sportowych :!:
ariva 250 combo FTA Inverto IDLP40 Pionner DVR- 433H Sharp Aquos 37" dvb-t mux 1,2,3.pl mux1,2.cz
Avatar użytkownika
nojszek
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 666
Dołączył(a): 24 mar 2007, o 21:15
Lokalizacja: Łaziska Górne

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez Bartezz » 7 lut 2009, o 20:57

kup antene naziemna to odbierzesz ct 1 ct 2 nova prime stv 1 stv 2 prawdopodobnie joj byc moze uda ci sie odebrac dvb-t z ostravy (ale musisz miec bardzo wysoko antene i zaopatrzyc sie w cyfrowy odbiornik )
CYFRA + pakiet optimum canal +sport TNK SD tuner opticum x11p + Astra 19,2 dvb-t Skrzyczne,Łysa Hora,okesowo Namestovo
Avatar użytkownika
Bartezz
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 838
Dołączył(a): 18 lut 2007, o 14:48
Lokalizacja: okolice krakowa

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez Sławomir Pawłowski » 7 lut 2009, o 22:55

Witam ja mieszkam w Wieluniu(południowo zachodnia część woj.łódzkiego).bardzo dobrze odbieram czeskie stacje:CT1-kanał 36, CT2-k50 i NOVA-k53 jakość odbioru 6/6, nadawane one są z Jeseníka-Praděd.moje pytanie to czy planowane jest z tego nadajnika nadawanie w DVB-T i czy zasieg wtedy będzie taki sam czy inny i czy w Wieluniu będę mógł odebrać. Dodam jeszcze że odbiór w analogu jest 24h/dobę.Dzięki za odp.pozdrawiam serdecznie :D
NC+:Comfort+(sag.DSI83)/Canal+ Silver(Pace)
Mini HD:Mini HD2000/HD3000/HD6000
Orange:Podst./UHD-88
DVB-T:MUX1,2,3-Kalisz/Mikstat,Łódź/EC4-TV Thomson 32HU5253/T-HD 1000
Avatar użytkownika
Sławomir Pawłowski
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 563
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 19:40
Lokalizacja: Wieluń (Woj.Łódzkie)

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez Krystek2009 » 8 lut 2009, o 00:28

Witam Ja odbieram kanały Czeskie droga naziemna super obraz i dzwiek stereo a np TVN naziemnie mam do kitu sniezy. TVN nadawany z nadajnika w Kosztowach( Mysłowice) a Czeskie kanały z Pragi. Satelitarnie sie nieda narazie odbierac Czechów a szkoda. Mieszkam Czerwionka-Leszczyny ( Śląskie) do granicy z Ostrawa mam 70 Km a do Mysłowic ok 50 Km. Teraz pytanie Czemu kanały Czeskie lepiej odbieram niz TVN?
Krystek2009
Konto zablokowane
Konto zablokowane
 
Posty: 153
Dołączył(a): 6 gru 2008, o 14:08

Czeskie kanały CT1/CT2/NOVA/PRIMA

Postprzez Sławomir Pawłowski » 8 lut 2009, o 00:39

Czeskie kanały odbierasz lepiej,ponieważ oni swe nadajniki mają wysoko na szczytach gór i bodajże jeśli dobrze pamiętam nadajnik w Jasenik-Praded ma ma moc około 198kw. Dlatego można te kanały odebrać południowej części centralnej polski, a w czasie tropo nawet dużo dalej. Natomiast nadajniki TVN są słabszej mocy i zasięg jest od 10-30km. Możesz zastosować lepszą antenę np.kierunkową.
NC+:Comfort+(sag.DSI83)/Canal+ Silver(Pace)
Mini HD:Mini HD2000/HD3000/HD6000
Orange:Podst./UHD-88
DVB-T:MUX1,2,3-Kalisz/Mikstat,Łódź/EC4-TV Thomson 32HU5253/T-HD 1000
Avatar użytkownika
Sławomir Pawłowski
Jestem tu stałym bywalcem ;)
Jestem tu stałym bywalcem ;)
 
Posty: 563
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 19:40
Lokalizacja: Wieluń (Woj.Łódzkie)

Następna strona

Powrót do Zagraniczne kanały FTA/CI

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: robsonUnitedxD, Zendi i 2 gości